Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Ο χειρουργός Yaron Perry και η ερευνήτρια βιολογίας Anna Blumental-Perry στο Shea's Buffalo Theatre στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης στις 11 Ιουνίου 2022. (NTD)

Γιατρός δηλώνει: «Το Shen Yun κρατάει ζωντανές τις παραδόσεις του Κινεζικού λαού»

Μετά από πολλά χρόνια που ήθελαν να δουν το Shen Yun Performing Arts, ο Γιάρον Πέρι, πνευμονοχειρουργός στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, και η Άννα Μπλουμενταλ-Πέρι, ερευνήτρια βιολογίας στο Πανεπιστήμιο, κατάφεραν επιτέλους να παρακολουθήσουν μια απογευματινή παράσταση στο Shea’s Buffalo Theatre στο Μπάφαλο, της Νέας Υόρκης, στις 11 Ιουνίου.

«Νομίζω ότι είναι καταπληκτικοί», δήλωσε ο Δρ Πέρι. «Μπορώ να σας πω ότι έχουμε πάει σε τόσες πολλές παραστάσεις και διαγωνισμούς – αυτό είναι σε διαφορετικό επίπεδο!»

«Η τέχνη πρέπει να μιλάει από μόνη της- μιλάει γι’ αυτούς και μιλάει γι’ αυτό που εκπροσωπούν», είπε. «Όσο εξαιρετικό και αν είναι, [το Shen Yun] αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό την αποστολή του … να διατηρήσει τη δικαιοσύνη και να διατηρήσει τις παραδόσεις του κινεζικού λαού».

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, το Shen Yun είναι ο κορυφαίος θίασος κλασικού κινεζικού χορού στον κόσμο. Με αποστολή να αναβιώσει και να διατηρήσει τον παραδοσιακό πολιτισμό της Κίνας, ηλικίας 5.000 ετών, η ομάδα παρουσιάζει αυθεντικούς κλασικούς κινεζικούς χορούς που αφηγούνται ιστορίες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Συνοδευόμενη από ζωντανή ορχήστρα που συνδυάζει αρχαία κινεζικά όργανα με μια δυτική ορχήστρα, το Shen Yun ταξιδεύει μέσα από ουράνια βασίλεια και ιστορίες ηρωικών θρύλων που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό του θεϊκά εμπνευσμένου μεσαίου βασιλείου της Κίνας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του θιάσου, η φετινή παράσταση του Shen Yun παρουσιάζει την «Κίνα πριν από τον κομμουνισμό».

Η κα. Πέρι δήλωσε: «Είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι κάποιος διατήρησε αυτή την παράδοση που δεν επιτρέπεται [στην Κίνα], αλλά [που είναι] τόσο όμορφη και βασίζεται σε τόσα χρόνια μάθησης, ανάπτυξης και βελτίωσης».

Ο Δρ Πέρι ήταν πολύ χαρούμενος που βίωσε την αναπαράσταση της Κίνας πριν από τον κομμουνισμό και την πνευματικότητα και τις αξίες που λείπουν από το σημερινό καθεστώς. Βρήκε καταπληκτικό το γεγονός ότι το Shen Yun όχι μόνο έχει την επιθυμία να αναβιώσει την «παλιά, αθώα και πραγματική κουλτούρα» της αρχαίας Κίνας, αλλά έχει και τη «δύναμη και το ταλέντο να το κάνει».

«Μπορώ να δω πίσω στα θεμέλια, στις θρησκείες. … Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί που πραγματικά λείπουν, ειδικά μετά την κατάληψη του κομμουνισμού», δήλωσε. «Λυπάμαι πολύ που δεν μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο τους εξαιτίας αυτού, κάτι που είναι πραγματικά κρίμα».

«Ο υλισμός … δεν έχει νόημα σε σύγκριση με αυτή την αιώνια δικαιοσύνη ή την αιώνια ζωή», πρόσθεσε, η οποία μπορεί «να δώσει κάποια ελπίδα στους ανθρώπους ότι κάτι καλύτερο μπορεί να συμβεί».

Εκτός από την αναπαράσταση μύθων και θρύλων, το Shen Yun παρουσιάζει χορούς βασισμένους σε ιστορίες που απεικονίζουν τη δίωξη του Φάλουν Ντάφα, μιας μεθόδου διαλογισμού που βασίζεται στις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας.

Το 1999, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) ξεκίνησε μια εκστρατεία δίωξης κατά της πνευματικής πρακτικής και έκτοτε οι ασκούμενοι έχουν υποστεί πρωτοφανείς φυλακίσεις, βασανιστήρια και κακομεταχείριση. Ένα χορευτικό έργο από το φετινό πρόγραμμα του Shen Yun απεικονίζει το κρατικά ενορχηστρωμένο έγκλημα της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων των φυλακισμένων ασκούμενων του Φάλουν Ντάφα στην Κίνα.

Ως θωρακοχειρουργός, ο κ. Πέρι είπε ότι είχε ταξιδέψει στην Κίνα και ήταν εξοικειωμένος με τα νοσοκομεία στο Πεκίνο και τη Ναντζίνγκ.

«Αυτό που προβάλλεται εδώ είναι … οικείο για μένα. Νομίζω ότι είναι κρίμα που τα ιατρικά επαγγέλματα αντιμετωπίζουν μια τέτοια ασυνέπεια -αντί να φροντίζουν τους ασθενείς και τους ανθρώπους, φροντίζουν για διαφορετικά συμφέροντα- κάτι που είναι πολύ, πολύ κακό», είπε.

Άρθρο της Jennifer Schneider που δημοσιεύτηκε στο NTD.

Η Epoch Times είναι υπερήφανος χορηγός του Shen Yun Performing Arts. Καλύπτουμε τις αντιδράσεις του κοινού από την έναρξη του Shen Yun το 2006.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε