Τρίτη, 05 Δεκ, 2023
Ο δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ρούντι Τζουλιάνι μιλά σε συνέντευξη Τύπου στο χώρο στάθμευσης μιας εταιρείας διαμόρφωσης τοπίου στη Φιλαδέλφεια στις 7 Νοεμβρίου 2020. (Bryan R. Smith / AFP μέσω Getty Images)

Τζουλιάνι: Η εκστρατεία Τραμπ ενδέχεται να έχει επαρκή στοιχεία για να αλλάξει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πενσυλβάνια

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, ένας από τους προσωπικούς δικηγόρους του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στις 8 Νοεμβρίου ότι η εκστρατεία του Τραμπ ενδέχεται να έχει επαρκή στοιχεία για να αλλάξει τα αποτελέσματα των εκλογών στην πολιτεία της Πενσυλβάνια.

Σε συνέντευξή του στη Μαρία Μπαρτιρόμο του Fox News την Κυριακή, ο Τζουλιάνι είπε ότι οι αγωγές που κατατέθηκαν από την εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ ενδέχεται να δείχνουν ότι 900.000 άκυρα ψηφοδέλτια μετρήθηκαν στην κρίσιμη πολιτεία.

Σύμφωνα με μια ανεπίσημη καταμέτρηση ψήφων από το υπουργείο Εξωτερικών της Πενσυλβάνια, ο Μπάιντεν έλαβε 3,35 εκατομμύρια ψήφους έναντι των 3,31 εκατομμυρίων ψήφων του Τραμπ. Σύμφωνα με το ποσοστό, ο Μπάιντεν έχει 49,7%, σε σύγκριση με το 49,1% του Τραμπ.

«Νομίζω ότι έχουμε αρκετά για να αλλάξουμε την Πενσυλβάνια. Οι εκλογές της Πενσυλβάνια ήταν μια καταστροφή», είπε ο Τζουλιάνι, απαντώντας σε μια ερώτηση της παρουσιάστριας σχετικά με το εάν τα στοιχεία είναι αρκετά για να αλλάξουν την τροπή των προεδρικών εκλογών.

«Έχουμε ανθρώπους που είδαν άτομα να ωθούνται έξω από το εκλογικό κέντρο. Έχουμε ανθρώπους που προτάθηκαν να ψηφίσουν το αντίθετο και τους έδειχναν πώς να το κάνουν. Σας δίνω τη μεγάλη εικόνα», ισχυρίστηκε, σημειώνοντας ότι ενδέχεται να προκύψουν νέες αγωγές από τις 9 Νοεμβρίου.

Ένας φερόμενος παρατηρητής της ψηφοφορίας μιλά ενώ ο δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ρούντι Τζουλιάνι (Κέντρο) ακούει σε συνέντευξη Τύπου στο χώρο στάθμευσης μιας εταιρείας διαμόρφωσης τοπίου στη Φιλαδέλφεια στις 7 Νοεμβρίου 2020. (Bryan R. Smith / AFP μέσω Getty Images)

 

Ενώ μετρήθηκαν οι επιστολικές ψήφοι, οι παρατηρητές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος του Πίτσμπουργκ «κρατήθηκαν έξω από το δωμάτιο ή κρατήθηκαν μακριά από το δωμάτιο» για μια περίοδο 24 ωρών, ισχυρίστηκε ο Τζουλιάνι.

«Ακόμα κι όταν πήγαμε στο δικαστήριο και μας επιτράπηκε να μεταφερθούμε έξι πόδια πιο κοντά, οι άνθρωποι του μηχανισμού των Δημοκρατικών μετακόμισαν το μέρος της καταμέτρησης έξι πόδια πιο μακριά. Αυτό τεκμηριώνεται σε βιντεοκασέτα. Υπάρχουν πάνω από 50 μάρτυρες», συνέχισε.

Οι αναφορές σχετικά με την αλλαγή ημερομηνίας των ψηφοδελτίων εξετάζονται επίσης από την ομάδα του Τραμπ, πρόσθεσε.

«Έχουμε αποδείξεις αυτή τη στιγμή, όχι μόνο από το Ταχυδρομείο, αλλά και από άλλους, ότι υπήρξε αλλαγή ημερομηνίας. Μπορώ να σας πω μόνο ότι αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε περίπου 2.000 με 3.000 ψήφους», είπε ο Τζουλιάνι.

Αρκετές σημαντικές κατηγορίες για εκλογική νοθεία έχουν γίνει στο Keystone State. Ένας υπάλληλος της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ είπε ότι άκουσε ανώτερους να συζητούν για την αλλαγή ημερομηνίας των ψηφοδελτίων. Ο πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας Λίντσεϊ Γκράχαμ είπε ότι καλεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει αυτόν τον ισχυρισμό.

Αυτόματη επανακαταμέτρηση

Ο γερουσιαστής Πατ Τούμεϊ δήλωσε την Κυριακή ότι η διαφορά των ψήφων μεταξύ των δύο υποψηφίων στην πολιτεία είναι κοντά στο όριο, η οποία θα προκαλούσε μια αυτόματη επανακαταμετρήση.

«Ξέρεις, 70 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ και αυτοί και ο πρόεδρος αξίζουν να δουν να ξετυλίγεται αυτή η διαδικασία. Τώρα, καταλαβαίνω χθες, τα μέσα ενημέρωσης προέβλεψαν πώς πρόκειται όλο αυτό να τελειώσει και η προβολή των μέσων ενημέρωσης είναι πιθανώς σωστή, αλλά υπάρχει ένας λόγος που πραγματικά κάνουμε την καταμέτρηση», δήλωσε ο Τούμεϊ κατά τη διάρκεια μιας τηλεπαρουσίασης στην εκπομπή «Face the Νation» του CBS News.

«Παρεμπιπτόντως, μέρος της διαδικασίας μας είναι να επιλύουμε διαφορές. Μπορεί να περιλαμβάνει καταμετρήσεις. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το νόμο της Πενσυλβάνια, υπάρχει μια αυτόματη επανακαταμέτρηση εάν η διαφορά των ψήφων είναι 0.5%. Προς το παρόν, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται στην Πενσυλβάνια με μόλις έξι δέκατα του 1%. Ας αφήσουμε λοιπόν αυτό να φτάσει στο σωστό συμπέρασμα και, μέσω αυτής της διαδικασίας, να μεγιστοποιήσουμε τον αριθμό των ατόμων που έχουν εμπιστοσύνη ότι έγινε με τον σωστό τρόπο».

Ο νόμος της Πενσυλβάνια δηλώνει ότι, εκτός αν υπάρξει παραίτηση από όλους τους υποψήφιους, ο υπουργός πρέπει να διατάξει όλα τα εκλογικά συμβούλια της κομητείας να πραγματοποιήσουν εκ νέου καταμέτρηση εάν, βάσει ανεπίσημων δηλώσεων, ένας υποψήφιος για δημόσιο αξίωμα νικήθηκε κατά 0,5% ή λιγότερο των ψήφων.

Ενώ μια σειρά ειδησεογραφικών οργανισμών έχουν δώσει τον προεδρικό αγώνα στον Μπάιντεν, η Epoch Times δεν θα δηλώσει νικητή έως ότου επαληθευθούν όλα τα αποτελέσματα και επιλυθούν τυχόν νομικές προσφυγές. Τα νομοθετικά σώματα της πολιτείας και το Κολέγιο των Εκλεκτόρων είναι τα όργανα που επιβεβαιώνουν τις προεδρικές εκλογές.

Ο Zachary Stieber συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε