Τετάρτη, 07 Μαΐ, 2025
(Laura Rege/TNS)

Γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλας, κρέμα και σοκολάτα

Ένα εύκολο, οικονομικό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου, χωρίς ζάχαρη, με γεύση σοκολάτα, βανίλια και φράουλα. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες.

Υλικά

Για το γλυκό

  • 2 lt  γάλα 2% ή φυτικό γάλα
  • 160 γρ. κορν φλάουρ
  • 2½ κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γλ. βανίλια ή δύο κάψουλες βανίλια
  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη χωρίς ζάχαρη
  • 250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη για το ταψί

Για το ζελέ φράουλας

  • 400 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γλ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 2  ζελατίνες
  • 50 γρ. νερό

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα βανίλιας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια  και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα για να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ, πριν βάλουμε την κρέμα στη φωτιά.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα.

Βάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε με μια μαλακή σπάτουλα, να λιώσει τελείως η σοκολάτα.

Σε ένα ταψί 30 x 25 εκατ. απλώνουμε μια στρώση μπισκότα.

Καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας σε μια στρώση.

Επαναλαμβάνουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με την κρέμα βανίλιας.

Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε αυτό το στάδιο, το γλυκό είναι έτοιμο και μπορούμε να το σερβίρουμε αφού το κρυώσουμε για 2 ώρες. Όμως με το φρέσκο ζελέ φράουλας για τελευταία στρώση γίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό και έχει όλη τη γεύση και τη δροσιά της φράουλας.

Για το ζελέ φράουλας

Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με κρύο νερό.

Αφήνουμε να μαλακώσουν για 5’.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.

Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.

Προσθέτουμε το γλυκαντικό και το νερό.

Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, βράζουμε τις φράουλες για 3΄, μέχρι να λιώσουν ελαφρά και να κοκκινίσουν, και να γίνουν σαν σάλτσα.

Στύβουμε τις ζελατίνες να φύγει το νερό.

Σβήνουμε τη σάλτσα φράουλας και προσθέτουμε τις ζελατίνες, ανακατεύοντας για να διαλυθούν.

Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 2-3΄ και ρίχνουμε το ζελέ φράουλα πάνω στο γλυκό ψυγείου.

Κρυώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Διατηρείτε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε