Σάββατο, 24 Μαΐ, 2025
(Blaine Moats/TCA)

Fajita με μπριζόλα στο γκριλ

Το ψήσιμο των φαχίτας δεν απαιτεί τη συνεχή παρουσία σας, όπως το τηγάνι

Τα fajita (φαχίτα – πίτες καλαμποκιού) συνδυασμένα με μία μπριζόλα συνθέτουν ένα νόστιμο, υγιεινό δείπνο σε μια στιγμή. Τα προθερμασμένα ταψιά τσιγαρίζουν το κρέας και τα λαχανικά ακριβώς όπως ένα τηγάνι, αλλά με πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εσάς.

Fajita με μπριζόλα στο γκριλ

4 μερίδες

Ενεργός Χρόνος: 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά

Oil-painting-ntdtv

Υλικά

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ.γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 400 γρ. μπριζόλα, κομμένη
  • 4 φλιτζάνια κρεμμύδια, σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια πιπεριές, κομμένες σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια πιπεριές poblano, κομμένες σε φέτες
  • 8 (15 εκατοστών) τορτίγιες καλαμποκιού, ζεσταμένες
  • 1/2 φλιτζάνι γκουακαμόλε
  • Σφήνες λάιμ για το σερβίρισμα
  • Κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τις σχάρες στην πάνω και κάτω θέση του φούρνου, αφήνοντας τη μεσαία, και τοποθετήστε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος σε κάθε μία. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 260 βαθμούς C.

Ανακατέψτε το λάδι, τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη σκόρδου, το κύμινο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίψτε τη μπριζόλα με το μισό μείγμα μπαχαρικών. Προσθέστε τα κρεμμύδια και όλες τις πιπεριές στο μπολ και ανακατέψτε. Τοποθετήστε προσεκτικά τη μπριζόλα στο τηγάνι στην επάνω σχάρα. Απλώστε προσεκτικά τα λαχανικά στο ταψί στην κάτω σχάρα. Ψήνουμε μέχρι η μπριζόλα και τα λαχανικά να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 8 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε τη μπριζόλα και ανακατεύουμε τα λαχανικά. Βάλτε το γκριλ στο δυνατό και συνεχίστε το μαγείρεμα της μπριζόλας και των λαχανικών μέχρι να ψηθούν, περίπου 6 λεπτά ακόμη. Μεταφέρετε τη μπριζόλα σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε την να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Κόψτε τη μπριζόλα σε φέτες και σερβίρετε σε τορτίγιες με τα λαχανικά και το γουακαμόλε. Σερβίρουμε με φέτες λάιμ και κόλιανδρο, αν θέλουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 492 θερμίδες, ολικό λίπος: 23 g, κορεσμένα λιπαρά: 6 g, χοληστερόλη: 92 mg, υδατάνθρακες: 35 g, φυτικές ίνες: 8 g, ολικά σάκχαρα: 9 g, πρωτεΐνες: 36 g, νάτριο: 294 mg, κάλιο: 19 mg, φώσφορος 4 mg, 95 mg Φολικό οξύ: 110 mcg, Ασβέστιο: 90 mg, Βιταμίνη Α: 3311 IU, Βιταμίνη C: 137 mg.

Του Devon O’Brien, EatingWell

Το EatingWell είναι ένα περιοδικό και ιστότοπος αφιερωμένος στην υγιεινή διατροφή ως τρόπο ζωής. Διαδικτυακά στο www.eatingwell.com. Πνευματικά δικαιώματα 2025 Dotdash Meredith. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Χρησιμοποιείται με άδεια. Διανέμεται από την Tribune Content Agency, LLC.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε