Κυριακή, 22 Δεκ, 2024
Παραστρατιωτικοί αστυνομικοί παρελαύνουν ως την είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης στο Πεκίνο, 22 Μαΐου 2020. (Nicolas Asfouri/AFP via Getty Images)

Γνωστοί Βρετανοί πολιτικοί καλούν την κυβέρνηση για αλλαγή στάσης προς την Κίνα

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

Ανώτερα μέλη του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, κάλεσαν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να παίξει ηγετικό ρόλο στην διεθνή απάντηση στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κινεζικό καθεστώς.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος, είπε πως η εντεινόμενη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα δείχνει «την ανεντιμότητα, βιαιότητα, απανθρωπιά, ανασφάλεια, και εγκληματική φύση του καθεστώτος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ).»

#BREAKING: Conservative Party Human Rights Commission Calls on Government to Lead Global Response to #China Human Rights Crisis In Major New Report

Available now here: https://t.co/GzByahspYg – endorsed by @WilliamJHague @MPIainDS @TomTugendhat & othershttps://t.co/Sr2BDkFOQn pic.twitter.com/Frlunrwc51

— Benedict Rogers 羅傑斯 (@benedictrogers) January 13, 2021

 

Σε μια μεγάλη νέα έκθεση (pdf) που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η Επιτροπή κάλεσε για μια «συντονισμένη, ολοκληρωμένη επανεξέταση της στάσης Βρετανίας προς Κίνα» και κάλεσε την βρετανική κυβέρνηση «να ηγηθεί στην δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού δημοκρατιών για να συντονίσει μια παγκόσμια απάντηση στην κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.»

Ο Μπένεντικτ Ρότζερς, συνιδρυτής και υποδιευθυντής της Επιτροπής, είπε ότι αν και οι κακοποιήσεις στην Σιντζιάνγκ και στο Χονγκ Κονγκ έχουν προσελκύσει αυξανόμενη διεθνή προσοχή, «αξίζει να θυμόμαστε ότι πολυάριθμες ομάδες στην Κίνα βρίσκονται υπό επίθεση», συμπεριλαμβανομένων Χριστιανών, της πνευματικής άσκησης Φάλουν Γκονγκ, Θιβετιανών, υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακτιβιστών, και δικηγόρων.

Ο Ρότζερς είπε ότι είναι καιρός για «επαναρύθμιση» της Σινο-Βρετανικής σχέσης και της Βρετανικής στρατηγικής προς την Κίνα.

Η βρετανική κυβέρνηση «θα πρέπει να επιβάλλει στοχευμένες κυρώσεις, να διευρύνει τις αλυσίδες εφοδιασμού, και να προσπαθήσει να καθιερώσει μηχανισμούς επιβολής κυρώσεων», έγραψε στην Spectator.

Η έκθεση, με τίτλο «Το Σκοτάδι Βαθαίνει: Η καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα 2016-2020», υποστηρίχθηκε από ανώτερους Συντηρητικούς πολιτικούς, όπως τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και επικεφαλής του κόμματος Τόρυ, Λόρδο Χαγκ, τον πρώην επικεφαλής του κόμματος Ίαιν Ντάνκαν Σμιθ, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάλκομ Ρίφκιντ, και τον τελευταίο κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ Κρις Πάττεν.

«Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε αυτήν την έκθεση είναι από ένα ευρύ φάσμα κακοποιήσεων ανθρώπων: βασανισμός, αβάσιμη σύλληψη, και εξαναγκασμένες εξομολογήσεις, μαζί με μια καταστολή της ελευθερίας της πίστης και την φυλάκιση τεραστίου αριθμού ανθρώπων στην Σιντζιάνγκ», είπε ο Λόρδος Χαγκ.

«Θα πρέπει να καταδικάσουμε τέτοιες κακοποιήσεις οπουδήποτε στον κόσμο, και η Κίνα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Όπως κι αν διαμορφώσουμε την σχέση μας με την Κίνα στο μέλλον, είναι σημαντικό να έχουμε τα μάτια μας τελείως ανοιχτά», είπε.

Ο Κρις Πάττεν είπε ότι η έκθεση δίνει «μια τρομακτική όψη της αγριότητας» του κινεζικού καθεστώτος, το οποίο έχει «επιτεθεί σε κάθε σημάδι διαφωνίας και χτίζει ένα απολυταρχικό κράτος παρακολούθησης πέρα από την φαντασία του Τζορτζ Όργουελ.»

Ο Τομ Τούγκεντχατ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι η Βρετανία και οι σύμμαχοί της πρέπει «να ξανασκεφτούν τις σχέσεις μας με την δικτατορία της Κίνας.»

«Η χρήση φρικτών πρακτικών όπως η φυλάκιση και βασανισμός αντιφρονούντων, η μαζική παρακολούθηση, η αφαίρεση οργάνων, και η χρήση εργατών σκλάβων, δείχνει τι ακριβώς είναι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.»

Ο Σερ Ίαιν Ντάνκαν Σμιθ είπε ότι «ο κατάλογος των φρικαλεοτήτων» που αποκαλύπτονται στην έκθεση, «απαιτεί την άμεση προσοχή και δράση της διεθνούς κοινότητας.»

«Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να ηγηθεί του ελεύθερου κόσμου στέλνοντας ένα καθαρό μήνυμα ότι η Κίνα πρέπει να σταματήσει αυτές τις εγκληματικές συμπεριφορές», είπε.

Τον Ιούλιο του 2000, η κυβέρνηση της Βρετανίας είχε παρουσιάσει την δυνατότητα εφαρμογής κυρώσεων που στοχεύουν άτομα που εμπλέκονται σε κακοποιήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά δεν έχει χρησιμοποιήσει το πολιτικό αυτό εργαλείο για να στοχεύσει Κινέζους αξιωματούχους, παρά τις εκκλήσεις για αυτό από βουλευτές τόσο από το Συντηρητικό κόμμα, όσο και από πολιτικούς της αντιπολίτευσης.

Η Λίλυ Τζόου συνέβαλε στο άρθρο.

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε