Κυριακή, 04 Δεκ, 2022
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών (RNC) Ρόνα ΜακΝτάνιελ μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μπλούφιλντ Χιλς του Μίσιγκαν στις 6 Νοεμβρίου 2020. (Elaine Cromie/Getty Images).

GOP: Λογισμικό σφάλμα έδωσε 6000 ψήφους Ρεπουμπλικανών στους Δημοκρατικούς

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων Ρόνα ΜακΝτάνιελ και άλλοι αξιωματούχοι του GOP δήλωσαν ότι ο αγώνας για τις προεδρικές εκλογές δεν έχει τελειώσει, λέγοντας ότι 47 κομητείες στο Μίσιγκαν φαίνεται να έχουν χρησιμοποιήσει λογισμικό το οποίο εντοπίστηκε να έχει εκχωρήσει ψήφους στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν αντί του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε μία κομητεία.

«Στην κομητεία Άντριμ, ψηφοδέλτια που προορίζονταν για τους Ρεπουμπλικάνους υπολογίστηκαν για τους Δημοκρατικούς, προκαλώντας μια απόκλιση 6.000 ψήφων εναντίον των υποψηφίων μας», δήλωσε η πρόεδρος του GOP του Μίσιγκαν, Λόρα Κοξ, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. «Ο υπάλληλος της κομητείας βγήκε και είπε ότι το λογισμικό καταγραφής είχε μια δυσλειτουργία και προκάλεσε εσφαλμένο υπολογισμό των ψήφων».

Η Κοξ πρόσθεσε: «Από τότε, ανακαλύψαμε ότι 47 κομητείες χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό με την ίδια δυνατότητα. Η κομητεία Άντριμ έπρεπε να μετρήσει όλα τα ψηφοδέλτια, και οι κομητείες αυτές που χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τα αποτελέσματά τους για παρόμοιες αποκλίσεις».

Ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένου του The Associated Press και του Decision Desk, έχουν ήδη ανακηρύξει νικητή του Μίσιγκαν τον Τζο Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν ηγείται του Τραμπ με περίπου 146.000 ψήφους.

Αφού διαπιστώθηκε η απόκλιση στην κομητεία Άντριμ, εκλογικοί αξιωματούχοι αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα. Είπαν ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε από τις τοπικές εκλογικές αρχές και επανεξετάστηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με το Detroit News.

Σε μια περίπτωση στην κομητεία του Όκλαντ, ένα σφάλμα υπολογιστή οδήγησε τους αξιωματούχους να κηρύξουν τη Δημοκρατική Μέλανι Χάρτμαν νικητή προτού το αντιστρέψουν και κηρύξουν τον Ρεπουμπλικανό Άνταμ Κοσεντέρφερ, νικητή της 15ης περιφέρειας της κομητείας του Όκλαντ, σύμφωνα με το Detroit Free Press.

«Πίστευα πως έτσι ήταν», είπε ο Κοσεντέρφερ. «Ότι αυτά ήταν τα αποτελέσματα και είπα ότι δεν θα ζητούσα εκ νέου καταμέτρηση».

Ο διευθυντής του εκλογικού κέντρου στο Όκλαντ Τζο Ρόζελ δήλωσε στην εφημερίδα ότι το σφάλμα οφείλεται σε πρόβλημα υπολογιστή ενός υπαλλήλου σε γραφείο της πόλης. Δεν ανέλυσε το ζήτημα και αν ήταν το ίδιο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε στην κομητεία Άντριμ.

«Ένα θέμα ενός υπολογιστή στο Ρότσεστερ Χιλς τους ώθησε να μας στείλουν αποτελέσματα για επτά εκλογικές περιφέρειες, τόσο των κατά πρόσωπο ψήφων όσο και των επιστολικών. Θα έπρεπε να μας είχαν σταλεί μόνο οι επιστολικές,» είπε ο Ρόζελ.

Το RNC έχει αναπτύξει νομικές ομάδες στο Μίσιγκαν. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αγωγή σχετικά με το λογισμικό.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτήν τη διαδικασία έως ότου επιλυθεί κάθε τελευταίο ζήτημα», δήλωσε ο ΜακΝτάνιελ στη συνέντευξη Τύπου.

Οι Κοξ και ΜακΝτάνιελ ισχυρίστηκαν επίσης ότι υπήρξαν παρατυπίες στο Ντιτρόιτ, ισχυριζόμενοι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι παρατηρητές δεν είχαν πρόσβαση στη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων σε ορισμένα μέρη.

Το συμβούλιο εκλογών του Μίσιγκαν δεν απάντησε ακόμη σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με τους ισχυρισμούς της Κοξ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Μίσιγκαν εξέδωσε δήλωση την Παρασκευή μετά από τους ισχυρισμούς του GOP για παράβαση.

«Οι υπάλληλοι στο Μίσιγκαν έχουν κάνει μια απίστευτη δουλειά σε αυτό, και σε κάθε εκλογικό κύκλο, παρά την ελάχιστη ή καθόλου υποστήριξη από το νομοθετικό σώμα που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους», δήλωσε η πρόεδρος του Κόμματος Λαβώρα Μπαρνς στο MLive. «Στηρίζουμε τους τοπικούς υπαλλήλους ζητώντας μεταρρυθμίσεις στο εκλογικό σύστημα που θα μειώσουν τα νομοθετικά εμπόδια και θα παράσχουμε στους υπαλλήλους πρόσθετους πόρους για να τους επιτρέψουν να κάνουν τις εργασίες τους πιο αποτελεσματικά».

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε