Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Συνοριοφύλακες οδηγούν λαθρομετανάστες στην ακτή, που συνελήφθησαν στο Κανάλι της Αγγλίας στο Ντόβερ, Αγγλία, 22 Σεπτεμβρίου 2020. (Luke Dray/Getty Images)

Η Βρετανία συλλαμβάνει 72 ανθρώπους σε αλιευτικό σκάφος σε έρευνα παράνομης διακίνησης

Η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Εγκλήματος (NCA) της Βρετανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι 72 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από έλεγχο σε αλιευτικό σκάφος στην ανατολική ακτή της Αγγλίας, που πυροδότησε έρευνα παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Η υπηρεσία, που εστιάζεται στην καταπολέμηση οργανωμένου εγκλήματος, έλεγξε ένα αλιευτικό σκάφος 30 μέτρων κοντά στην ακτή του Μεγάλου Γιάρμουθ στην Ανατολική Αγγλία την Τρίτη το βράδυ, αφότου το σκάφος είχε ξεκινήσει από την περιοχή του Όστεντ στο Βέλγιο.

Τα τρία μέλη του πληρώματος, ένας Λετονός και δύο Ουκρανοί συνελήφθησαν με υποψία διευκόλυνσης παράνομης μετανάστευσης. Οι υπόλοιποι 69, όλοι Αλβανοί υπήκοοι, συνελήφθησαν με υποψία παραβίασης των κανονισμών μετανάστευσης.

Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ότι οι συλλήψεις έγιναν μέσω μιας διακλαδικής συνεργασίας που ήταν «η μεγαλύτερη επιχείρηση ελέγχου μετανάστευσης τα πρόσφατα χρόνια.»

«Παρά τις προσπάθειες αποφυγής του Βρετανικού ελέγχου», είπε, «τα σκάφη της Συνοριοφυλακής, Αναζητητής και Άοκνος, σταμάτησαν το σκάφος και το κατέλαβαν, κοντά στην ακτή του Σάφολκ αργά το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.»

Το σκάφος οδηγήθηκε τις πρώτες ώρες της ημέρας στον λιμένα Χάρουιτς, και μετά η NCA επρόκειτο να ανακρίνει τους τρεις υπόπτους διακίνησης ανθρώπων, και τους 69 υπόπτους παράνομης μετανάστευσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι 250 συνοριοφύλακες και αστυνομικοί έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, που είχε επίσης αστυνομικά ελικόπτερα και «ιπτάμενο υλικό του λιμενικού σώματος.»

Δυνάμεις που υποστήριξαν την NCA δούλεψαν «όλη την νύχτα» για να εξασφαλίσουν την ασφαλή άφιξη του σκάφους στο Χάρουιτς όπου αστυνομία, συνοριοφυλακή και δυνάμης ελέγχου μετανάστευσης του Έσσεξ ανέμεναν, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Βρετανία καταστέλει σκληρά την διακίνηση ανθρώπων τους τελευταίους μήνες.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πάτελ είπε σε ηλεκτρονικό μήνυμα ότι ήταν «αποφασισμένη» να χρησιμοποιήσει «κάθε νομικό μοχλό» για την αποτροπή των «βίαιων συμμοριών» που εμπλέκονται.

Είπε ότι η επιχείρηση ήταν «μια μεγάλη νίκη» στον πόλεμο κατά της οργανωμένης εγκληματικότητας και ότι η Βρετανία δεν θα διστάζει να απελαύνει παράνομους μετανάστες.

«Επιστρέφουμε χωρίς δεύτερη σκέψη τους μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα να παραμένουν στην Βρετανία σε ασφαλείς χώρες με πτήσεις κάθε εβδομάδα, και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κλείσουμε αυτήν την [παράνομη] οδό», δήλωσε.

Η NCA έκανε παρόμοιες δηλώσεις, τονίζοντας την αφοσίωση της Πάτελ στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης ανά τα βρετανικά σύνορα.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε πως οι βελγικές αρχές υποστηρίζουν την NCA στην τρέχουσα διερεύνηση.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε