Τρίτη, 28 Μαρ, 2023
Saurabh Desai

«H τέχνη του καμουφλάζ»: Μπορείς να εντοπίσεις τη λεοπάρδαλη του χιονιού σε αυτόν τον βραχώδη γκρεμό;

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του στα Ιμαλάια για να φωτογραφίσει τις λεοπαρδάλεις του χιονιού το 2019, ο φωτογράφος Σόραμπ Ντεσάι με έδρα το Σουράτ, επέστρεψε στο Θιβετιανό οροπέδιο για ένα ακόμα ταξίδι.

Ο καλλιτέχνης, ο οποίος έχει πάθος για την άγρια ​​φύση – διασχίζει βαθιά δάση και ψηλά βουνά για να αποτυπώσει την φύση με όλη της την αυθεντικότητα.

«Περπατώντας στον παγωμένο ποταμό κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, στα πιο αφιλόξενα εδάφη των Ιμαλαίων, αναζητώντας την πιο δύσκολη [στην εύρεση] γάτα στον κόσμο, την Λεοπάρδαλη του Χιονιού. Το γκρίζο φάντασμα των Ιμαλαίων.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μου αρέσει να φωτογραφίζω στα Ιμαλάια και η περιπέτεια είναι ένας από αυτούς…»

Ο Ντεσάι κατάφερε να συλλάβει εκπληκτικές λήψεις από λεοπαρδάλεις του χιονιού κατά την πρώτη του επίσκεψη στο Τσανγκτάνγκ, μια περιοχή του Θιβέτ περίπου 15.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Άκουσε τους ντόπιους να λένε ότι: κανείς δεν βλέπει την «Σαν», αλλά η «Σαν» σε βλέπει, χρησιμοποιώντας την γλώσσα της περιοχής Λαντάκι για περιγράψει την ορεινή γάτα.

Το «Γκρι Φάντασμα» είναι ένα άλλο ψευδώνυμο που χρησιμοποιείται για την λεοπάρδαλη του χιονιού.

Στα τέλη Απριλίου του 2021, ο φωτογράφος δημοσίευσε περισσότερες φωτογραφίες της λεοπάρδαλης, δείχνοντας πόσο μπορούν να κρυφτούν στο περιβάλλον τους.

Κάνε μια παύση και προσπάθησε να βρεις την λεοπάρδαλη του χιονιού σε αυτό το βραχώδες τοπίο.

«Αυτή η καταπληκτική γάτα βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης και αγωνίζεται για να συνεχίσει την επόμενη γενιά του κάθε μέρα», έγραψε ο Ντεσάι με την δημοσίευση των εικόνων.

Μπορέσατε να εντοπίσετε την Σαν; Ίσως μερικές κοντινές λήψεις αποκαλύψουν την θέση της.

Μεταξύ των φωτογραφιών που δημοσίευσε ο καλλιτέχνης το 2019, ο Ντεσάι πρόσθεσε ακόμα μια φωτογραφία με μια μεγάλη γάτα κρυμμένη κάπου στο φαινομενικά άγονο τοπίο, με τίτλο «Η Τέχνη του καμουφλάζ». Η απίστευτη λήψη έγινε viral καθώς οι χρήστες του Facebook προσπαθούσαν να εντοπίσουν την κρυμμένη γάτα.

Είστε έτοιμοι για την πρόκληση; Δοκιμάστε να βρείτε τη λεοπάρδαλη του χιονιού σε αυτήν τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε