Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, στις 14 Ιουλίου 2021. (Yves Herman/Reuters)

Η Αυστρία εναντιώνεται στην επέκταση της ζώνης Σένγκεν

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, ο Γκέρχαρντ Κάρνερ, έκανε σαφές πως η Βιέννη θα εναντιωθεί στην άρση των ελέγχων στα σύνορα της Βουλγαρίας, της Κροατίας και Ρουμανίας, κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kurier που δημοσιεύτηκε χθες Παρασκευή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, η Ίλβα Γιούανσον, πρότεινε οι τρεις χώρες να συμπεριληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα στον χώρο Σένγκεν, όπου δεν απαιτούνται θεωρήσεις διαβατηρίων και δεν γίνονται συνοριακοί έλεγχοι.

«Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να ψηφίσουμε για τη διεύρυνση (σ.σ. του χώρου Σένγκεν), καθώς το σύστημα ελέγχου των εξωτερικών συνόρων δεν λειτουργεί», έκρινε ο κ. Κάρνερ στη συνέντευξή του στην Κουρίρ.

Η Αυστρία έχει βρεθεί αντιμέτωπη το τρέχον έτος με αύξηση των αφίξεων των προσφύγων και των μεταναστών που πέρασαν από άλλα κράτη της ΕΕ, κινούμενη κατά μήκος της λεγόμενης οδού των Βαλκανίων, για να φθάσουν στην επικράτειά της.

Σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι στιγμής φέτος έχουν αφιχθεί 90.000.

Εξ αυτών, οι 75.000 δεν καταγράφηκαν σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ.

Η ψηφοφορία για την εισδοχή των τριών κρατών στη ζώνη Σένγκεν θα λάβει χώρα την 8η Δεκεμβρίου. Για να εγκριθεί, απαιτείται ομοφωνία.

Η ζώνη Σένγκεν έχει 26 κράτη μέλη. Από τις 27 χώρες της ΕΕ, δεν είναι ενταγμένες σε αυτή η Βουλγαρία, η Ρουμανία η Κροατία, η Ιρλανδία και η Κύπρος. Αντίθετα, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και η Ελβετία είναι ενταγμένες στη ζώνη Σένγκεν, παρότι δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε