Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Οι Βόλφγκανγκ Σομπότκα και Ρόσεν Ζελιάσκοφ επισκέφθηκαν ένα τμήμα των χερσαίων συνόρων της Βουλγαρίας με την Τουρκία όπου εξέτασαν τα συστήματα παρακολούθησης και του φράχτη.

Η Αυστρία επαινεί τις προσπάθειες της Βουλγαρίας για τον συνοριακό έλεγχο και την αποτροπή παράτυπων διελεύσεων μεταναστών

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σομπότκα, ο οποίος βρίσκεται στη Βουλγαρία για επίσκεψη εργασίας, εξέφρασε την εκτίμηση της χώρας του για τις προσπάθειες της Σόφιας να προστατέψει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κος Σομπότκα πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία είναι πολύτιμη εταίρος για την Αυστρία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο συνοριακό σημείο ελέγχου Καπιτάν Αντρέεβο, στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης Ρόσεν Ζελιάσκοφ, ο οποίος συνόδευε τον κο Σομπότκα, επισήμανε ότι συνοριακοί φρουροί έχουν αποτρέψει χιλιάδες απόπειρες παράνομης διέλευσης. Παρά το γεγονός ότι η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη για να διατηρηθούν ασφαλή τα σύνορα, η χώρα αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση χάρη στη βοήθεια που λαμβάνει από τους Ευρωπαίους εταίρους της, τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Ζίβκο Κότσεφ σημείωσε ότι η Βουλγαρία κάνει εξαιρετικά πετυχημένη δουλειά στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης. Ανέφερε μια σημαντική αύξηση, πάνω από 75%, στις ποινικές διαδικασίες σε σχέση με την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και αύξηση 30% στις καταδίκες. Ο κος Κότσεφ σημείωσε την καλή συνεργασία με την Τουρκία που συμβάλλει στην επιτυχή καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Οι κ.κ. Σομπότκα και Ζελιάσκοφ επισκέφθηκαν ένα τμήμα των χερσαίων συνόρων της χώρας με την Τουρκία όπου εξέτασαν τα συστήματα παρακολούθησης και του φράχτη. Ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της γενικής διεύθυνσης της συνοριακής αστυνομίας από τον αναπληρωτή διευθυντή της, τον Ράντοσλαβ Κουλέκοφ, καθώς και για τα μέτρα αποτροπής των αποπειρών παράνομης εισόδου στη Βουλγαρία.

Ο κος Κουλέκοφ σημείωσε ότι σχεδόν 158.000 απόπειρες παράνομης διέλευσης των συνόρων Τουρκίας – Βουλγαρίας έχουν αποτραπεί από την αρχή του έτους. Έως πριν από λίγες εβδομάδες, υπήρχαν 1.500 απόπειρες διέλευσης των συνόρων από μετανάστες ημερησίως.

Έπειτα από επικοινωνία με την τουρκική πλευρά, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σημαντικά, δήλωσε ο κος Κότσεφ.

Ο κος Κουλέκοφ ανέφερε ότι από την επόμενη χρονιά, η ασφάλεια στα σύνορα θα ενισχυθεί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Επίσης, ένα έργο για την κάλυψη 110 χλμ των συνόρων με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης είναι υπό ανάπτυξη.

Οι κ.κ. Ζελιάσκοφ και Σομπότκα επισκέφθηκαν το συνοριακό σημείο ελέγχου Καπιτάν Αντρέεβο για να παρατηρήσουν σε πραγματικό χρόνο την επεξεργασία των εγγράφων και την εφαρμογή των συνοριακών ελέγχων σε διερχόμενα οχήματα και πρόσωπα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε