Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Το τουρκικό ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι αποτελεί κοινή ευθύνη να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και των προσφύγων.

Η Άγκυρα ζητά από τη διεθνή κοινότητα «δίκαιη κατανομή των βαρών» με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο

Η Άγκυρα ζήτησε σήμερα μια δίκαιη «κατανομή ευθυνών και βαρών» μετά το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, με τουλάχιστον 78 μετανάστες νεκρούς.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις πάρα πολλές απώλειες ζωών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, κατά τη διάρκεια του περιστατικού του ναυαγίου ενός αλιευτικού σκάφους στα ανοιχτά της Ελλάδας στις 14 Ιουνίου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτή η τραγωδία στη Μεσόγειο δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Δεν είναι δυνατό να αποτραπούν τέτοιες τραγωδίες χωρίς να εξαλειφθούν οι βαθύτερες αιτίες της παράτυπης μετανάστευσης. Οποιαδήποτε αντίθετη λύση σε αυτήν την προσέγγιση θα επιδεινώνει μόνο τα δεινά των μεταναστών και των προσφύγων, και θα αυξάνει τον αριθμό των νεκρών στη θάλασσα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι αποτελεί κοινή ευθύνη να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και των προσφύγων, σημειώνοντας: «Αυτό το τραγικό περιστατικό απέδειξε για άλλη μια φορά την υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας να βρει επειγόντως λύσεις σε αυτό το θέμα».

«Καθώς πλησιάζουμε στις 20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, καλούμε για άλλη μια φορά τη διεθνή κοινότητα να κατανείμει δίκαια την ευθύνη και τα βάρη, καθώς και να ενθαρρύνει τη συνεργασία για την εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών των μεταναστευτικών ρευμάτων στην περιοχή μας», καταλήγει η τουρκική διπλωματία.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε