Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Αυτή η απεικόνιση δείχνει τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση επεξεργασίας δορυφόρων για το Project Kuiper της Amazon, το οποίο στοχεύει στην εκτόξευση χιλιάδων δορυφόρων από την Space Coast. (Δωρεά Amazon)

Η Amazon ανακοινώνει τολμηρό σχέδιο για την εκτόξευση χιλιάδων δορυφόρων, ανταγωνιζόμενη τη SpaceX

Η Amazon ανακοίνωσε την Παρασκευή ένα σχέδιο για την εκτόξευση χιλιάδων δορυφόρων από την Space Coast για να ανταγωνιστεί την υπηρεσία Starlink της SpaceX του Έλον Μασκ.

Η Amazon δημιουργεί μια εγκατάσταση 120 εκατομμυρίων δολαρίων για το Project Kuiper, το μελλοντικό ευρυζωνικό δορυφορικό δίκτυο χαμηλής γήινης τροχιάς, στην πρώην εγκατάσταση προσγείωσης διαστημικών λεωφορείων του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι στη Φλόριντα. Η εγκατάσταση των 100.000 τετραγωνικών μέτρων θα χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία των δορυφόρων για εκτόξευση στον κοντινό διαστημικό σταθμό του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ, αντί για την κατασκευή δορυφόρων επί τόπου.

«Έχουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για να ξεκινήσουμε τις εκτοξεύσεις πλήρους κλίμακας παραγωγής του Project Kuiper και τις πιλοτικές δοκιμές για τους πρώτους πελάτες το επόμενο έτος, και αυτή η νέα εγκατάσταση θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στο να μας βοηθήσει να τηρήσουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Στιβ Μέταγιερ (Steve Metayer), αντιπρόεδρος της Kuiper Production Operations.

Η συμφωνία με τη Space Florida υπόσχεται έως και 50 θέσεις εργασίας με μέσο μισθό 80.000 δολάρια και 300 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Ο Μέταγιερ δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αποστολή της εταιρείας να συνδέσει δεκάδες εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο εμπορικό εγχείρημα στην εγκατάσταση εκτόξευσης και προσγείωσης, την οποία διαχειρίζεται η Space Florida μέσω μιας 30ετούς συμφωνίας ιδιοκτησίας με τη NASA. Στο παρελθόν γνωστός ως «Project Comet», ο ενοικιαστής της εγκατάστασης παρέμενε μυστήριο μέχρι τώρα.

«Αυτή η συνεργασία όχι μόνο τροφοδοτεί τη φήμη της Φλόριντα ως πύλη προς το διάστημα, αλλά και επιταχύνει την αποστολή της Space Florida να μετατρέψει την εγκατάσταση εκτόξευσης και προσγείωσης σε κορυφαία τοποθεσία για την αεροδιαστημική καινοτομία», δήλωσε η υποδιοικητής Ζανέτ Νούνιεζ (Jeanette Nuñez), πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Space Florida.

Κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, η Νούνιεζ, μαζί με άλλους εκλεγμένους αξιωματούχους της πολιτείας και στελέχη της Amazon, υπέγραψαν τα ονόματά τους σε μια δοκό που θα αποτελέσει μέρος της κατασκευής. Η τελετή έλαβε χώρα κατά τη διάνοιξη του εδάφους για τις εγκαταστάσεις τον Ιανουάριο.

 

Σχηματισμός με πάνω από 3.000 δορυφόρους LEO

Το Project Kuiper της Amazon στοχεύει στην ανάπτυξη ενός σχηματισμού 3.236 ευρυζωνικών δορυφόρων με έως και 92 εκτοξεύσεις σε διάστημα πέντε ετών, συνεργαζόμενο με την United Launch Alliance (ULA), την Arianespace και το άλλο διαστημικό εγχείρημα του αφεντικού της Amazon, Τζεφ Μπέζος, την Blue Origin, για υπηρεσίες εκτόξευσης.

Η μαζική παραγωγή των δορυφόρων θα ξεκινήσει στο νέο εργοστάσιο της Amazon στην Ουάσινγκτον πριν από το τέλος του 2023, ενώ οι εγκαταστάσεις της Space Coast θα αναλάβουν την τελική προετοιμασία και την εκτόξευση. Η νέα εγκατάσταση επεξεργασίας δορυφόρων στη Φλόριντα θα χειρίζεται τις αποστολές δορυφόρων, θα πραγματοποιεί την τελική προετοιμασία για εκτοξεύσεις και θα ενσωματώνει τους δορυφόρους με τα οχήματα εκτόξευσης, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων βαριάς ανύψωσης όπως ο New Glenn της Blue Origin και ο Vulcan Centaur της ULA. Θα διαθέτει ένα καθαρό δωμάτιο ύψους 100 ποδιών για τη συναρμολόγηση του αεροδυναμικού καλύμματος του ωφέλιμου φορτίου.

Στόχος της Amazon είναι να δημιουργήσει ένα δορυφορικό δίκτυο που θα ανταγωνίζεται το Starlink της SpaceX, παρέχοντας γρήγορη και προσιτή ευρυζωνικότητα σε όλο τον κόσμο.

Η Amazon λαμβάνει αντίστοιχες επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Μεταφορών της Φλόριντα για το κόστος κατασκευής, με την Space Florida να ενεργεί ως ιδιοκτήτης.

Η Space Florida στοχεύει να μετατρέψει την εγκατάσταση εκτόξευσης και προσγείωσης σε μια κορυφαία τοποθεσία για την αεροδιαστημική καινοτομία.

«Είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε την επένδυσή μας στη Φλόριντα και που συμμετέχουμε στην ιστορική κοινότητα της Space Coast καθώς επενδύουμε σε ανθρώπους και εγκαταστάσεις για την υποστήριξη του Project Kuiper, του δορυφορικού ευρυζωνικού δικτύου της Amazon», δήλωσε ο Μπράιαν Χιούσμαν (Brian Huseman), αντιπρόεδρος δημόσιας πολιτικής και κοινοτικής δέσμευσης της Amazon.

Ο Χιούσμαν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις (R-Fla.) και τη διοίκησή του, μαζί με τους περιφερειακούς εταίρους, για τις επενδύσεις τους στις υποδομές, την κατάρτιση του εργατικού δυναμικού και την προώθηση ενός οικονομικού περιβάλλοντος που επιτρέπει την αποστολή του Project Kuiper.

Η εγκατάσταση επεξεργασίας δορυφόρων αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Space Florida να αυξήσει τις επενδύσεις της πολιτείας σε υποδομές στην αεροδιαστημική βιομηχανία σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η νέα δορυφορική εγκατάσταση της Amazon στη Φλόριντα αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων επενδύσεών της στη διαστημική βιομηχανία των ΗΠΑ. Έχει εξασφαλίσει 77 οχήματα εκτόξευσης βαρέων οχημάτων από τους αμερικανικούς παρόχους Blue Origin και ULA, με τις περισσότερες εκτοξεύσεις να πραγματοποιούνται στη Φλόριντα.

Αυτές οι συμφωνίες εκτόξευσης θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα υποστηρίξουν προμηθευτές σε 49 πολιτείες, ιδίως στην Αλαμπάμα, τη Φλόριντα και το Κολοράντο. Οι επενδύσεις θα ωφελήσουν επίσης την υποδομή του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ και την αναβάθμιση των υπηρεσιών για άλλους εμπορικούς και κυβερνητικούς πελάτες.

Από τον Caden Pearson

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε