Τρίτη, 21 Μαΐ, 2024
(φωτ. αρχείου, Jack Guez/AFP via Getty Images)

Η Apple καταργεί το My Photo Stream από τα iPhone τον Ιούλιο – πώς να σώσετε τις φωτογραφίες σας

Η Apple θα διαγράψει οριστικά ένα άλμπουμ φωτογραφιών από τα iPhone σε περίπου δύο εβδομάδες και έχει σταματήσει να ανεβάζει φωτογραφίες σε αυτό, επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Το My Photo Stream είναι μια υπηρεσία iCloud που ξεκίνησε αρχικά το 2011. Αυτό που κάνει η υπηρεσία είναι να ανεβάζει προσωρινά φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί σε μια συσκευή, ώστε να μπορούν να προβληθούν σε μια άλλη συσκευή με ενεργοποιημένο το My Photo Stream. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να εισάγουν τις φωτογραφίες σε αυτή τη συσκευή.

Στο My Photo Stream μπορούν να αποθηκευτούν έως και περίπου 1.000 φωτογραφίες για περίπου 30 ημέρες. Στη συνέχεια διαγράφονται αυτόματα από το iCloud της Apple.

Αλλά σε λίγες μόνο ημέρες δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο και οι χρήστες καλούνται να αποθηκεύσουν τυχόν φωτογραφίες που μπορεί να έχουν σε αυτό το άλμπουμ φωτογραφιών που σύντομα θα διαγραφεί.

Η Apple επιβεβαίωσε σε πρόσφατο δελτίο ότι το My Photo Stream θα «κλείσει» στις 26 Ιουλίου. Δεν παρέθεσε κάποιο λόγο για το κλείσιμο της υπηρεσίας που ξεκίνησε το 2011.

Η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας πρόσθεσε ότι οι νέες μεταφορτώσεις φωτογραφιών σταμάτησαν στις 26 Ιουνίου. Στη συνέχεια, η Apple παρείχε μια δήλωση ότι «δεν θα υπάρχουν φωτογραφίες στο My Photo Stream» μέχρι τις 26 Ιουλίου.

«Το My Photo Stream είναι μια ξεχωριστή υπηρεσία από το iCloud Photos, το οποίο είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείτε και να ενημερώνετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο σε όλες τις συσκευές σας, που βρίσκονται με ασφάλεια αποθηκευμένα στο iCloud», δήλωσε η Apple. «Αν έχετε ήδη ενεργοποιήσει το iCloud Photos σε όλες τις συσκευές σας, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο – οι φωτογραφίες σας έχουν ήδη μεταφορτωθεί και αποθηκευτεί στο iCloud.»

Πώς να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας

Στη συνέχεια, η Apple συμβουλεύει τους χρήστες ότι για να αποθηκεύσουν τυχόν φωτογραφίες που διατηρούνται στο My Photo Stream θα πρέπει να ανοίξουν τις Φωτογραφίες και να επιλέξουν την ενότητα Άλμπουμ. Στη συνέχεια, τους συμβουλεύουν να πάνε στο My Photo Stream και να πατήσουν το κουμπί Select.

Μετά από αυτό, οι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν τις φωτογραφίες που θέλουν να αποθηκεύσουν και να πατήσουν το κουμπί Κοινοποίηση και στη συνέχεια Αποθήκευση εικόνας. Σε έναν Mac, οι φωτογραφίες θα εισαχθούν αυτόματα στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών τους.

«Οι φωτογραφίες στο My Photo Stream είναι ήδη αποθηκευμένες σε τουλάχιστον μία από τις συσκευές σας, οπότε εφόσον έχετε τη συσκευή με τα πρωτότυπα, δεν θα χάσετε καμία φωτογραφία στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας», σημειώνει η Apple στη σελίδα υποστήριξης.

Στη συνέχεια συνιστά στους χρήστες να ενεργοποιήσουν το iCloud Photos, αν θέλουν οι φωτογραφίες τους να αποθηκεύονται και να είναι προσβάσιμες από πολλές συσκευές. Ωστόσο, το iCloud δίνει μόνο 5 gigabytes δωρεάν χώρο, ενώ για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο οι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν μηνιαίο τέλος.

«Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το iCloud Photos σε οποιοδήποτε iPhone με iOS 8.3 ή νεότερη έκδοση, iPad με iPadOS 8.3 ή νεότερη έκδοση ή Mac με OS X Yosemite ή νεότερη έκδοση», αναφέρεται. «Μετά από αυτό, μπορείτε να προβάλλετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στην εφαρμογή Φωτογραφίες στο iPhone, το iPad, τον Mac, το Apple TV, το iCloud.com και ακόμη και να τα συγχρονίσετε σε έναν υπολογιστή με Windows χρησιμοποιώντας το iCloud για Windows.»

Το iCloud της Apple χρεώνει 99 σεντς για 50 gigabytes αποθηκευτικού χώρου, 2,99 δολάρια για 200 gigabytes και 9,99 δολάρια για 2 terabytes, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Άλλες αναβαθμίσεις

Πριν από αρκετές εβδομάδες, η Apple κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση για τις συσκευές που χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση του iOS, η οποία διορθώνει δύο σοβαρά κενά ασφαλείας που φέρεται να χρησιμοποιούνται σε πειρατείες που αυτή τη στιγμή στοχεύουν iPhones και iPads.

Σύμφωνα με μια σελίδα υποστήριξης που δημοσίευσε η Apple, το iOS 16.5.1 διορθώνει ένα πρόβλημα στον πυρήνα, που εντοπίζεται με τον κωδικό CVE-2023-32434, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να εκτελέσει κώδικα με προνόμια σε επίπεδο πυρήνα. Όπως και στις προηγούμενες ενημερώσεις ασφαλείας, η Apple δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διόρθωση.

«Η Apple έχει λάβει γνώση μιας αναφοράς ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να έχει γίνει ενεργά αντικείμενο εκμετάλλευσης σε εκδόσεις του iOS που κυκλοφόρησαν πριν από το iOS 15.7», δήλωσε η εταιρεία.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν αναφορές που υποδεικνύουν ότι η Apple πρόκειται σύντομα να διακόψει την υποστήριξη ορισμένων παλαιότερων μοντέλων iPhone και iPad, όταν κυκλοφορήσει το iOS 17 αργότερα φέτος. Αυτό περιλαμβάνει τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X, καθώς και συσκευές που έκαναν το ντεμπούτο τους το 2017 ή παλαιότερα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα λάβουν αναβάθμιση για το iOS 17.

 

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε