Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
Αστυνομικοί στέκονται σε δρόμο στο αλπικό θέρετρο Verbier, Ελβετία στις 22 Δεκεμβρίου 2020. (Abrice Coffrini/AFP μέσω Getty Images)

Η αστυνομία της Ελβετίας απειλεί να σταματήσει την επιβολή περιορισμών για την COVID-19

Μια ομάδα αστυνομικών από πολλά αστυνομικά τμήματα στην Ελβετία έχουν απειλήσει τις αρχές ότι δεν θα εφαρμόζουν πλέον τους κανόνες COVID-19 για τους πολίτες εάν αντιτίθενται στη «γενική γνώμη του πληθυσμού».

Σε τετρασέλιδη επιστολή που έλαβε από το τοπικό ελβετικό πρακτορείο 20 Minutes, ένωση που εκπροσωπεί αστυνομικούς στη χώρα των Άλπεων προειδοποίησε την Ελβετική Ομοσπονδία Αστυνομικών (FSFP) για πιθανή ανυπακοή εντός των αστυνομικών δυνάμεων.

«Εάν τα μέτρα αντιταχθούν στη γενική γνώμη του πληθυσμού, περιορίζοντας δυσανάλογα τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, πολλοί αστυνομικοί δεν θα είναι πλέον πρόθυμοι να τα εφαρμόσουν», ανέφερε η οργάνωση στην επιστολή προς το FSFP.

Το πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι η επιστολή επαινέθηκε μεταξύ των επικριτών της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι οποίοι επικρότησαν την ένωση στο κοινωνικό δίκτυο Telegram γράφοντας: «σεβασμός» και «σας υποστηρίζουμε».

Το FSFP δήλωσε ότι η ομάδα αποτελεί μειονότητα εντός των 26.500 μελών της αστυνομικής ομοσπονδίας και απέρριψε οποιαδήποτε απειλή υποταγής μεταξύ των αξιωματικών.

Ο Άντριαν Γκάουγκλερ της Διάσκεψης των Αστυνομικών Διοικητών της Καντόνας απείλησε αξιωματικούς με κυρώσεις εάν διαπιστωθούν ότι δεν συμμορφώνονται με την επιβολή περιορισμών για τον ιό του ΚΚΚ.

«Ένας πράκτορας ο οποίος αρνείται να εφαρμόσει ισχύοντα νόμο τιμωρείται», δήλωσε ο Γκάουγκλερ.

Η επιστολή λαμβάνει χώρα εν μέσω αύξησης των διαδηλώσεων κατά των εγκλεισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, όπου περίπου 200.000 πολίτες πραγματοποίησαν πορεία σε ολόκληρη τη χώρα σε αντίθεση με τα διαβατήρια εμβολιασμού που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση, τα οποία απαιτούνται από τις 9 Αυγούστου για να εισέλθουν σε εστιατόρια, τρένα, κινηματογράφους, θεματικά πάρκα, μεταξύ πολλών άλλων τόπων.

Επίσης στην Ελβετία, περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν πρόσφατα στη Λουκέρνη για να διαδηλώσουν κατά των περιορισμών του εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

Η Ελβετία κράτησε κυρίως τα σχολεία ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας πέρυσι, εκτός από τις 16 Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου, όταν η χώρα τέθηκε σε καραντίνα κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος. Οι ελβετικές αρχές δεν θεώρησαν τα παιδιά ως τους κύριους παράγοντες του ιού και έθεσαν σε εφαρμογή μόνο προληπτικά μέτρα όπως η υγιεινή των χεριών, η φυσική απόσταση και η χρήση μάσκας για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Τα συμπτώματα μακροχρόνιας νοσηλείας COVID-19 δεν είναι κοινά στα παιδιά, σύμφωνα με μια ελβετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association στις 15 Ιουλίου.

Η Μέιλιγκ Λι συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε