Παρασκευή, 02 Δεκ, 2022
Ένας άνδρας περπατά μόνος στην Νέα Υόρκη - 20 Ιανουαρίου, 2021. (Chung I Ho/The Epoch Times)

Η χρήση μάσκας αντιπροσωπεύει τον φόβο και την τυφλή υπακοή, όχι την επιστήμη

Σχολιασμός

Του Dennis Prager

Όταν βλέπω ανθρώπους να περπατούν μόνοι τους έξω στον δρόμο, φορώντας μάσκα, τα κύρια συναισθήματά μου είναι απογοήτευση και θλίψη.

Είμαι απογοητευμένος γιατί περίμενα περισσότερα από τους συμπατριώτες μου. Ποτέ δεν πίστευα ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θα διέπονται από παράλογους φόβους και τυφλή υπακοή στην εξουσία. Έχω συνειδητοποιήσει ότι είχα μια κάπως πιο ρομαντική άποψη για εκείνους.

Αν πριν από ένα χρόνο μου λέγατε ότι σχεδόν κάθε Αμερικανός θα κάλυπτε το πρόσωπό του για πάνω από ένα χρόνο, επειδή τους το είπε ένας άνθρωπος, ένα πολιτικό κόμμα και τα μέσα ενημέρωσης, θα είχα απαντήσει ότι υποτιμάτε τη δύναμη χαρακτήρος των Αμερικανών πολιτών.

Και να που έχει περάσει ένας χρόνος και στην περιοχή που ζω στο Λος Άντζελες, είμαι συνήθως το μόνο άτομο στο δρόμο που δεν φοράει μάσκα. (Φοράω μάσκα στα καταστήματα και όταν μπαίνω στο κτίριο που εργάζομαι, από σεβασμό για όσους πιστεύουν ότι ένα άτομο που δεν φοράει μάσκα αποτελεί θανατηφόρα απειλή).

Καμιά φορά όταν συναντώ άτομα που δεν φορούν μάσκα, τους ευχαριστώ και τους παινεύω και ενθουσιάζονται με την αντίδρασή μου.

Δεν χρειάζεστε ιατρική ή επιστημονική εξειδίκευση για να κατανοήσετε την ανοησία της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Αρκεί η κοινή λογική.

Εάν πιστεύετε ότι προστατεύετε τον εαυτό σας (και τους άλλους) όταν φοράτε μάσκα, τότε γιατί λοιπόν σας νοιάζει τόσο αν εγώ δεν φοράω μάσκα; Δεν σας προστατεύει η μάσκα σας; Εάν αυτή είναι η περίπτωση, η μη χρήση μάσκας μπορεί πιθανόν να σας ενοχλεί, επειδή δυσανασχετείτε με την εκ μέρους μου προάσπιση της ελευθερίας, την προφανή έλλειψη σεβασμού μου για τις κυβερνητικές και ιατρικές αρχές και τον εικαζόμενο εγωισμό μου, αλλά δεν υπάρχει κάποιος επιστημονικά τεκμηριωμένος λόγος για τον οποίο αντιτίθεστε στο ότι δεν φοράω μάσκα.

Και αν οι μάσκες προστατεύουν εμάς και τους άλλους, τότε γιατί στερούν από τους ανθρώπους το δικαίωμα να επισκεφθούν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο όταν αυτός ή αυτή πεθαίνει; Υπάρχουν κάποιες πιθανές απαντήσεις: Μία είναι η σιωπηλή παραδοχή ότι οι μάσκες είναι ουσιαστικά άχρηστες. Σας εμποδίζουν να επισκεφθείτε τον πατέρα σας που πεθαίνει επειδή το προσωπικό του νοσοκομείου πιστεύει ότι βάζετε σε κίνδυνο το αγαπημένο σας πρόσωπο και όσους βρίσκονται στο νοσοκομείο, παρόλο που φοράτε μάσκα. Αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν πιστεύουν ότι οι μάσκες είναι αποτελεσματικές.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί που πήγαν πανεπιστήμιο έμαθαν να υπακούν τυφλά τους «ειδικούς», και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο η κοινή λογική και η κριτική σκέψη έχουν ελάχιστη σημασία.

Ωστόσο, η ειρωνεία είναι ότι «η επιστήμη» δεν δικαιολογεί τη φανατική επιβολή της μάσκας. Υπάρχουν πολλοί ειδικοί με αντίθετες και τεκμηριωμένες απόψεις.

Μερικά παραδείγματα:

Ο ίδιος ο γιατρός Άντονι Φάουτσι (Anthony Fauci) μίλησε για την περιττότητα της μάσκας στην εκπομπή “60 Minutes” (60 λεπτά) στις 8 Μαρτίου 2020: «Αυτή τη στιγμή, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι άνθρωποι δεν πρέπει να κυκλοφορούν έξω φορώντας μάσκα. … Δεν υπάρχει λόγος να περπατάτε και να φοράτε μάσκα. Όταν βρισκόμαστε εν μέσω μιας πανδημίας, η χρήση μάσκας μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται λίγο καλύτερα και μπορεί ακόμη και να μπλοκάρει ένα σταγονίδιο, αλλά δεν παρέχει την τέλεια προστασία που πιστεύουν οι άνθρωποι. Και, συχνά, υπάρχουν ακούσιες συνέπειες: Οι άνθρωποι αγγίζουν την μάσκα τους και το πρόσωπό τους».

Ο γιατρός Ramin Oskoui, καρδιολόγος στην Ουάσινγκτον σε ακρόαση της Γερουσίας τον Δεκέμβριο του 2020, έδωσε ένορκη κατάθεση: «Οι μάσκες δεν προστατεύουν». (The New York Times, 8 Δεκεμβρίου 2020.)

Η Wall Street Journal ανέφερε στις 11 Νοεμβρίου 2020: «Ο προβλεπόμενος αριθμός ζωών που σώθηκαν και η επιβολή της χρήσης μάσκας βασίζονται σε ελαττωματικά στατιστικά στοιχεία.

Ο δρ. Πολ Αλεξάντερ (Paul E. Alexander), Καναδός επιδημιολόγος, έγραψε: «Οι χειρουργικές μάσκες και οι υφασμάτινες μάσκες, που χρησιμοποιούνται όπως είναι σήμερα, δεν έχουν καμία απολύτως επίδραση στον έλεγχο της μετάδοσης του ιού Covid-19, και τα σημερινά στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι μάσκες προσώπου μπορεί να είναι πραγματικά επιβλαβείς.» (Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, 11 Φεβρουαρίου 2021.)

Ο Roger W. Koops, χημικός με διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, έγραψε: «Η χειρουργική μάσκα είτε η μάσκα N95, δεν παρέχει κανένα όφελος στον γενικό πληθυσμό και είναι χρήσιμη μόνο σε ελεγχόμενες κλινικές μελέτες. Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης (με τη χρήση μάσκας) στον γενικό πληθυσμό. … Σε εξωτερικούς χώρους, κανείς δεν πρέπει να φοράει μάσκα». (Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, 16 Οκτωβρίου 2020)

Τέλος, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine στις 21 Μαΐου 2020, κατέληξε στο συμπέρασμα: «Γνωρίζουμε ότι η χρήση μάσκας εκτός των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης προσφέρει ελάχιστη προστασία από μόλυνση. Οι αρχές της δημόσιας υγείας ορίζουν ως σημαντική έκθεση στην Covid-19 την πρόσωπο με πρόσωπο επαφή εντός 2 μέτρων με έναν συμπτωματικό ασθενή στην Covid-19 που διατηρείται για τουλάχιστον λίγα λεπτά (και ορισμένοι λένε περισσότερα από 10 λεπτά ή ακόμα και 30 λεπτά). Η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος την Covid-19 από μια αλληλεπίδραση σε δημόσιο χώρο είναι επομένως ελάχιστη. Σε πολλές περιπτώσεις, η επιθυμία για ευρεία κάλυψη είναι μια αντανακλαστική αντίδραση στο άγχος για την πανδημία».

Σε αντίθεση με την κακή πληροφόρηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι γιατροί που έγραψαν αυτήν την έκθεση δεν απέσυραν αργότερα κάτι από αυτά που έγραψαν.

Οι άνθρωποι λένε ότι «ακολουθούν την επιστήμη». Σπάνια το κάνουν. Απλώς ακολουθούν τους επιστήμονες που τα μέσα ενημέρωσης τους λένε να ακολουθήσουν.

 

Ο Dennis Prager είναι ένας Αμερικανός συντηρητικός ραδιοφωνικός εκφωνητής και συγγραφέας.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.

 

Διαβάστε επίσης:

Μελέτη: Οι μάσκες έχουν μικρό αποτέλεσμα στην προστασία από τον κορωνοϊό

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε