Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022
Η σελήνη λάμπει πίσω από την έδρα της Deutsche Bank στην Φρανκφούρτη, Γερμανία, 4 Οκτ. 2020. (Michael Probst/AP Photo, File)

Η Deutsche Bank θα πληρώσει $130 εκατομμύρια για να αποφύγει κατηγορία δωροδοκίας

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Η Deutsche Bank συμφώνησε την Παρασκευή να πληρώσει πρόστιμα και ποινές περίπου $130 εκατομμυρίων, για να αποφύγει μια ποινική δίωξη με κατηγορίες συμμετοχής σε σχέδιο δωροδοκίας στο εξωτερικό, για να κερδίσει επιχειρηματικά στην Σαουδική Αραβία.

Δικηγόροι της τράπεζας απέφυγαν κατηγορητήριο συνωμοσίας κατά την διάρκεια τηλεσυνεδρίασης με έναν ομοσπονδιακό δικαστή στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, η Deutsche Bank δωροδόκησε ενδιάμεσους για να συνάψει συμφωνίες στην Σαουδική Αραβία μεταξύ 2009 και 2016, ονομάζοντας τις πληρωμές ως «αμοιβές συστάσεων» για συμβούλους. Σε μια περίπτωση το 2012, η τράπεζα πλήρωσε έναν από τους μεσάζοντες $1.087.538 «και έκανε αυτές τις πληρωμές να καταγραφούν λανθασμένα στα βιβλία της εταιρείας, στους καταλόγους και στους λογαριασμούς», λένε τα έγγραφα.

Άλλοι ενδιάμεσοι απαίτησαν πληρωμή ενός γιοτ και ενός σπιτιού στην Γαλλία ως αμοιβή, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Οι ποινές κατά της Deutsche Bank περιλαμβάνουν ένα πρόστιμο εγκληματικής δράσης $85.186.206 και ποινή $43.329.622 για τακτοποίηση μιας σχετικής αγωγής στην Αμερικανική Επιτροπή Κινητών Περιουσιακών Στοιχείων και Συναλλάγματος, είπαν οι εισαγγελείς.

Ο εκπρόσωπος της Deutsche Bank, Νταν Χάντερ, αρνήθηκε να σχολιάσει σε λεπτομέρειες της υπόθεσης. Αλλά είπε ότι η αποφυγή δίωξης δείχνει πως η τράπεζα παίρνει την ευθύνη για τις πράξεις της και ότι η συνεργασία της με ομοσπονδιακές αρχές «αντανακλά την διαφάνεια και την αποφασιστικότητά μας να βάλουμε αυτά τα θέματα οριστικά στο παρελθόν.»

Σε παλιότερες υποθέσεις, η τράπεζα της Φρανκφούρτης είχε συμφωνήσει να πληρώσει πρόστιμο της Επιτροπής Κινητών Περιουσιακών Στοιχείων και Συναλλάγματος, ύψους $16 εκατομμυρίων για να επιλύσει άλλους ισχυρισμούς διεφθαρμένων συναλλαγών σε Ρωσία και Κίνα.

Η Deutsche έχει επίσης συμφωνήσει να πληρώσει στην πολιτεία της Νέας Υόρκης $150 εκατομμύρια για τακτοποίηση ισχυρισμών ότι παραβίασε τον νόμο σε συναλλαγές με τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρυ Έπστιν. Ο πλούσιος χρηματιστής λέγεται ότι αυτοκτόνησε στα τέλη Αυγούστου σε ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάτταν, ενώ ανέμενε δίκη για κατηγορίες σεξουαλικής εμπορίας ανθρώπων.

Υπήρχαν άρθρα τον τελευταίο χρόνο ότι η τράπεζα έδωσε ακριβά δώρα σε ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους και άλλους, για να παγιώσει την θέση της ως σημαντικού παράγοντα στην οικονομική βιομηχανία της Κίνας.

Από τον Τομ Χέυς

Προσωπικό της ελληνικής Epoch Times συνέβαλε στο άρθρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε