Δευτέρα, 05 Δεκ, 2022
Ο Τζοσέπ Μπορέλ, αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικών και Ασφαλείας, μιλά στα μέσα στο Βερολίνο, 26 Αυγούστου 2020. (Sean Gallup/Getty Images)

Η ΕΕ απελαύνει 3 Ρώσους διπλωμάτες, υπερασπίζεται το με κακό οιωνό ταξίδι αντιπροσώπου στην Μόσχα

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Η Γερμανία, Πολωνία και Σουηδία απέλασαν τρεις Ρώσους διπλωμάτες σε μια συντονισμένη προσπάθεια ανταπόδοσης στις 8 Φεβρουαρίου για την αποβολή τριών διπλωματών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ρωσία ενώ ο επικεφαλής εξωτερικών της ΕΕ επισκεπτόταν την Μόσχα την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ανταποδοτικές απελάσεις υπογραμμίζουν την ρευστότητα στις σχέσεις Ανατολής-Δύσης και μια διάβρωση εμπιστοσύνης μεταξύ των πρώην αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου, καθώς η Δύση κατηγορεί την Μόσχα για προσπάθειες αποσταθεροποίησής της και το Κρεμλίνο απορρίπτει αυτό που θεωρεί ξένη παρέμβαση.

Ο αξιωματούχος της ΕΕ υπερασπίστηκε το ταξίδι του Τζοσέπ Μπορέλ στην Ρωσία όπου είπε ότι εκεί έμαθε για τις απελάσεις μέσω κοινωνικού μέσου ενώ μιλούσε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Μόσχα, στις 5 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρυ Πέσκοφ είπε στις 8 Φεβρουαρίου ότι η αφαίρεση διπλωματών από την Γερμανία, Πολωνία και Σουηδία, που κατηγορήθηκαν από την Μόσχα για συμμετοχή σε διαδηλώσεις τον προηγούμενο μήνα για τον φυλακισμένο επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνυ, έλαβε χώρα μία μέρα πριν το ταξίδι του Μπορέλ.

Η Γερμανία δήλωσε μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ότι ο απελαθείς Γερμανός διπλωμάτης απλώς εκτελούσε καταγραφή των γεγονότων ως μέρος των καθηκόντων του και με έναν νόμιμο τρόπο.

Η Σουηδία εξέφρασε παρόμοια σχόλια, ενώ η Πολωνία είπε ότι απέλασε τον Ρώσο διπλωμάτη στο έδαφός της «σύμφωνα με την αρχή της ανταπόδοσης» και συντονιζόμενη με την Γερμανία και Σουηδία.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε