Κυριακή, 04 Δεκ, 2022
H αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βέσταγκερ μιλά σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, 5 Μαΐου 2021. (Yves Herman/Reuters)

Η ΕΕ ελπίζει ότι οι νέοι κανόνες περιορισμού των κρατικά υποστηριζόμενων ξένων αγοραστών θα συμφωνηθούν το επόμενο έτος

Η επικεφαλής αντιμονοπωλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αισιοδοξεί ότι τα προσχέδια κανόνων που στοχεύουν να περιορίσουν τους κρατικά υποστηριζόμενους ξένους αγοραστές θα συμφωνηθούν το επόμενο έτος, είπε την Πέμπτη.

Οι κανόνες στοχεύουν να αποτρέψουν εταιρείες που ωφελούνται από κυβερνητικά επιδόματα, να αγοράζουν ευρωπαϊκές εταιρείες ή να λαμβάνουν μέρος σε δημόσιους διαγωνισμούς, με ιδιαίτερη εστίαση στην απομάκρυνση αθέμιτου ανταγωνισμού από την Κίνα.

«Ελπίζω ότι εντός του επομένου έτους», είπε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βέσταγκερ σε απάντηση ερώτησης για το πότε τα προσχέδια κανόνων που παρουσίασε την Τετάρτη μπορεί να τεθούν σε λειτουργία.

Τα μέτρα χρειάζεται να κερδίσουν συμφωνία από τις χώρες μέλη της ΕΕ και το κοινοβούλιο του μπλοκ, και ξένες κυβερνήσεις και εταιρείες αναμένεται να ασκήσουν πολιτική πίεση για να τα μαλακώσουν.

Ο κίνδυνος ότι εταιρείες ή χώρες θα εκμεταλλευτούν το παράθυρο χρόνου έως ότου τα προσχέδια κανόνων τεθούν σε ισχύ είναι διαχειρίσιμος, σύμφωνα με την Βέσταγκερ, καθώς συνήθως απαιτείται περισσότερος χρόνος για τον σχεδιασμό μιας μεγάλης αγοράς εταιρείας ή για προετοιμασία για έναν δημόσιο διαγωνισμό.

«Υπάρχει ένας κίνδυνος αλλά πρόκειται να τον αντιμετωπίσουμε», είπε η Βέσταγκερ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε