Σάββατο, 27 Απρ, 2024
Ο Μίχαελ Γκάλερ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Χριστιανοδημοκρατών, ποζάρει για μια φωτογραφία με τον Ντινγκ Λεμπίν, γιο ενός ασκούμενου του Φάλουν Γκονγκ που έχει φυλακιστεί στην Κίνα, μετά την ψήφιση από την ΕΕ ενός ψηφίσματος που καταδικάζει τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, στις 18 Ιανουαρίου 2024. (Ευγενική προσφορά του Ντινγκ Λεμπίν)

Η ΕΕ περνάει ψήφισμα που καταδικάζει τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ από το ΚΚ Κίνας και ζητά κυρώσεις

«Δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα. Είναι αθώος. Και ο μόνος λόγος για τον οποίο συνελήφθη είναι ότι ασκεί Φάλουν Γκονγκ».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρασε ψήφισμα που καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ), ζητώντας τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με τη βίαιη εκστρατεία καταστολής της πνευματικής ομάδας.

Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε με πλειοψηφία στις 18 Ιανουαρίου, αναφέρεται στους χιλιάδες θανάτους που έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο της εκστρατείας δίωξης του ΚΚΚ, το οποίο προβαίνει σε αυθαίρετη κράτηση, βασανιστήρια, ψυχολογική κακοποίηση και βίαιη αφαίρεση οργάνων σε μια προσπάθεια να εξαλείψει το πνευματικό σύστημα. Οι υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος.

Το ψήφισμα έθιξε την περίπτωση του αγρότη τσαγιού Ντινγκ Γιουάντε, τον οποίο οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν από τη φάρμα του χωρίς ένταλμα και τον κράτησαν για οκτώ μήνες χωρίς δυνατότητα επίσκεψης της οικογένειάς του, προτού του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών τον Δεκέμβριο του 2023.

«Δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα. Είναι αθώος. Και ο μόνος λόγος για τον οποίο έχει συλληφθεί είναι ότι ασκεί Φάλουν Γκονγκ», δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός Μίχαελ Γκάλερ, ένας από τους υποστηρικτές του ψηφίσματος, σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωση μετά την ψηφοφορία.

Ο κ. Ντινγκ και άλλοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς όρους και οι διώξεις να σταματήσουν, αναφέρει το ψήφισμα. Καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη να επιβάλουν κυρώσεις κατά των δραστών, με μέτρα όπως η άρνηση χορήγησης βίζας, το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, η απέλασή τους από τα εδάφη της ΕΕ και η δίωξή τους για τα εγκλήματά τους.

«Νομίζω ότι αυτό οφείλουμε στους πολίτες που είναι αθώοι και που πρέπει να απελευθερωθούν», δήλωσε ο κ. Γκάλερ στην ομιλία του μία ημέρα πριν από την ψηφοφορία.

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική εξάσκηση που περιλαμβάνει ήρεμες διαλογιστικές ασκήσεις και διδασκαλίες που βασίζονται στις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας. Η πρακτική εισήχθη για πρώτη φορά στο κοινό στην Κίνα το 1992. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90, υπήρχαν 70 έως 100 εκατομμύρια Κινέζοι που την ασκούσαν, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις.

Στη συνέχεια, το 1999, το ΚΚΚ εξαπέλυσε μια βίαιη εκστρατεία για την εξάλειψη της πρακτικής. Οι ασκούμενοι, οι οποίοι ήταν γνωστοί για την καλή υγεία και τον υγιεινό τρόπο ζωής τους, έγιναν επίσης πρωταρχικοί στόχοι για την βίαιη αφαίρεση οργάνων – την εγκεκριμένη από το κράτος μαζική θανάτωση κρατουμένων με σκοπό την πώληση των οργάνων τους.

Η Σλοβάκα νομοθέτης Μίριαμ Λέξμαν, μιλώντας υπέρ του ψηφίσματος στις 17 Ιανουαρίου, σημείωσε μερικές από τις πολλές μορφές βασανιστηρίων στις οποίες έχουν υποβληθεί οι ασκούμενοι από το νέο έτος, όπως «ηλεκτροσόκ με ηλεκτροφόρα γκλομπ, πασπαλισμός με πιπέρι τσίλι, … αναγκαστική σίτιση με λάδι μουστάρδας», στέρηση τροφής και ύπνου και σεξουαλική κακοποίηση.

«Και δεν πρέπει να ξεχνάμε την αρρωστημένη πράξη της βίαιης αφαίρεσης οργάνων», είπε.

Αντίγραφο του ψηφίσματος θα κοινοποιηθεί στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, στους κυβερνητικούς φορείς των κρατών μελών και στις ανώτατες αρχές του Πεκίνου.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος δεν ήταν παρών στην ψηφοφορία, εκφωνήθηκε εκ μέρους του ομιλία για να τονίσει τις «επίμονες και σοβαρές ανησυχίες» της ΕΕ σχετικά με τον μακρύ κατάλογο παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κινεζικό καθεστώς, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα στις σχέσεις ΕΕ-Κίνας».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα συμβιβαστεί ποτέ όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε.

Το ψήφισμα έρχεται δύο χρόνια αφότου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για τις δολοφονίες του ΚΚΚ με σκοπό την απόκτηση οργάνων, με τον κορυφαίο αξιωματούχο εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, τον Ζοζέπ Μπορέλ, να δηλώνει ότι το μπλοκ των 27 μελών καταδίκασε την «εγκληματική, απάνθρωπη και ανήθικη πρακτική» με τους «πιο αυστηρούς δυνατούς όρους». Τον Δεκέμβριο του 2023, το νομοθετικό σώμα της ΕΕ ενέκρινε επίσης ψήφισμα σχετικά με την αναγκαστική πολιτιστική αφομοίωση των παιδιών του Θιβέτ από το ΚΚΚ μέσω οικοτροφείων.

Συμφωνώντας με τον κ. Γκάλερ, η κ. Λέξμαν ζήτησε ισχυρότερη δράση από την ΕΕ για να καταστήσει το Πεκίνο υπόλογο.

«Επιτρέψτε μου να μιλήσω ειλικρινά. Για περισσότερες από επτά δεκαετίες, το ΚΚΚ έχει στειρώσει ανθρώπους σε όλη την ηπειρωτική Κίνα και συνεχίζει να διαπράττει βαρύτατα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αλλά ως ΕΕ έχουμε κυρώσεις σε ασήμαντους αξιωματούχους για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σιντζιάνγκ», δήλωσε. «Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι μια αδύναμη και ανεπαρκής απάντηση στην ευρεία κλίμακα των εγκλημάτων που διαπράττει αυτό το καθεστώς καθημερινά».

Αργότερα δημοσίευσε μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που την δείχνει να στέκεται μαζί με τον γιο του κ. Ντινγκ, Ντινγκ Λεμπίν, ενώ κρατούν μια πινακίδα με την οποία ζητούν την απελευθέρωση του κρατούμενου.

«Ο πόνος & η δίωξή τους είναι εμβληματική της τυραννίας του ΚΚΚ», έγραψε για την οικογένεια Ντινγκ.

Ο κ. Ντινγκ Γιουάντε (αριστερά) και η κ. Μα Ρουιμέι (δεξιά), γονείς κατοίκου του Βερολίνου, απεικονίζονται πριν από την κράτησή τους στις 12 Μαΐου 2023.

 

Ο Ντινγκ Λεμπίν, ο οποίος ζει στη Γερμανία, ευχαρίστησε τους κοινοβουλευτικούς νομοθέτες για τις προσπάθειές τους να αναδείξουν τη δύσκολη θέση που βρίσκεται ο πατέρας του.

«Δεν πρόκειται μόνο για τον πατέρα μου, αλλά πραγματικά για εκατομμύρια ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ που εξακολουθούν να υποφέρουν εξαιτίας των διώξεων που συνεχίζονται στην Κίνα», δήλωσε στους Epoch Times.

Αυτό που συμβαίνει στην οικογένειά του καθιστά σαφές ότι το καθεστώς αδιαφορεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ψήφιση του ψηφίσματος δείχνει ότι οι νομοθέτες βλέπουν τους κινδύνους που εγκυμονεί το γεγονός ότι αφήνουν ανεξέλεγκτες τις τακτικές καταστολής του ΚΚΚ, είπε.

«Η ίδια η ύπαρξη του καθεστώτος αποτελεί απειλή για την ελευθερία και τις αξίες στη δημοκρατική κοινωνία», είπε, σημειώνοντας ότι «η αλήθεια, η καλοσύνη και η ανεκτικότητα είναι πραγματικά οικουμενικές ανθρώπινες αξίες».

Ο κ. Γκάλερ, στο βίντεο, δήλωσε ότι ελπίζει ότι η αποκάλυψη των διώξεων μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Κομμουνιστικά καθεστώτα όπως το ΚΚΚ φαίνονται ισχυρά προς τα έξω, «αλλά γνωρίζουμε ότι αυτές οι κομμουνιστικές δικτατορίες είναι εσωτερικά αδύναμες», είπε.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται να καταπιέζουν τους ανθρώπους».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε