Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024

Η εικόνα στους δήμους της Αθήνας

Δήμος Αθηναίων

Ο Κώστας Μπακογιάννης, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα με την ενσωμάτωση στο 83.64%, συγκεντρώνει ποσοστό 41,43%.

Στη δεύτερη θέση κλείδωσε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, καταγράφοντας ποσοστό έως αυτή την ώρα 14,22%, ενώ τρίτος έρχεται ο υποψήφιος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος βρίσκεται στο 13,3% και κοντά του βρίσκεται ο υποψήφιος με το ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός που συγκεντρώνει 12,82%.

Κεντρικός Τομέας

Στον Δήμο Βύρωνα, με την ενσωμάτωση στο 48%, προηγείται με 35,05% ο Μίλτος Μπαντής, ο οποίος θα πάει στον δεύτερο γύρο με τον Αλέξη Σωτηρόπουλο, που λαμβάνει το 22,18%. Ο απερχόμενος δήμαρχος, Γρηγόρης Κατωπόδης, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 19,32%.

Στο Γαλάτσι, ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος, επανεκλέγεται θριαμβευτικά με ποσοστό πάνω από 73% (ενσωμάτωση 42%).

Σε ντέρμπι μεταξύ τριών υποψηφίων εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψήφων στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού, όπου ο δήμαρχος, Τάσος Μπινίσκος, προηγείται οριακά με 20,74%, του Νίκου Τσιλίφη, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 20,54% και του Γιώργου Δαουλάρη, που λαμβάνει το 19,81% (ενσωμάτωση 42%).

Στον Δήμο Ζωγράφου, ο νυν δήμαρχος, Βασίλης Θώδας, με 37,73% θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την επόμενη Κυριακή με αντίπαλη την Τίνα Καφατσάκη- Βλάχου, η οποία λαμβάνει 27,50% (ενσωμάτωση 56%).

Στον δήμο Ηλιουπόλεως, η δημαρχιακή Αρχή θα διεκδικηθεί την επόμενη Κυριακή μεταξύ του Στάθη Ψυρρόπουλου, ο οποίος λαμβάνει 25,22% και του δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, που λαμβάνει ποσοστό 23,48% (ενσωμάτωση 45%).

Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί και ο δήμαρχος Καισαριανής, ανάμεσα στον Ηλία Σταμέλο που λαμβάνει ποσοστό 35,01% και τον νυν δήμαρχο, Χρήστο Βοσκόπουλο, με 30,97% (ενσωμάτωση 51%).

Τέλος, στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας η εκλογή δημάρχου θα κριθεί επίσης στον β’ γύρο, ανάμεσα στον δήμαρχο, Γιάννη Βούρο, που λαμβάνει το 26,45% των ψήφων και τον Γιάννη Τομπούλογλου, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 22,05% (ενσωμάτωση 46%).

Δυτικός Τομέας 

Σε τέσσερεις δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών η εκλογή δημάρχου θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις δήμους υπήρξε ανανέωση της εμπιστοσύνης για τους νυν αιρετούς.

Την επόμενη Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τους τοπικούς άρχοντες οι δημότες σε:

  • Αιγάλεω, όπου θα αναμετρηθούν ο Λάμπρος Σκλαβούνος που λαμβάνει το 37,60% των ψήφων με τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Γκίκα που συγκεντρώνει ποσοστό 24,73%.
  • Ίλιον, στο οποίο ο Νίκος Ζενετος με 39,92% θα διεκδικήσει την επανεκλογή του με αντίπαλο την Ανδριάνα Αλεβίζου Κουκουβίνου με 32,30%.
  • Πετρούπολη, τον δημαρχιακό θώκο της οποίας θα διεκδικήσουν ο νυν δήμαρχος Στέφανος Βλάχος που συγκεντρώνει το 36,43% των ψήφων και ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος που λαμβάνει ποσοστό 28,76%.
  • Χαϊδάρι, όπου ο δήμαρχος Ευάγγελος Ντηνιακός με 31,22% θα αναμετρηθεί ή με τον προηγούμενο δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο που λαμβάνει 27,31% ή με τον ‘Αρη Πανόπουλο, ο οποίος συγκεντρώνει μέχρι τώρα το 26,30% των ψήφων.

Την επανεκλογή τους από αυτή την Κυριακή εξασφάλισαν οι δήμαρχοι Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης με 77,70%, Αγίων Αναργύρων – Καματερού Γιώργος Σταύρος Τσίρμπας με 63,03% και Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος που εξασφαλίζει ποσοστό 46,86%.

Βόρειος Τομέας

Στον δεύτερο γύρο θα αναδειχθούν οι επικεφαλής έξι δήμων του Βορείου Τομέα Αθηνών, σε δύο η εκλογή από σήμερα ή την άλλη Κυριακή κρίνεται οριακά, ενώ από τον πρώτο γύρο εκλέχθηκαν οι δήμαρχοι σε τέσσερεις.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων έως τις 23:25, στον β’ γύρο θα κριθούν οι νέες αρχές στους δήμους:

  • Πεντέλης (μεταξύ της Δήμητρας Κεχαγιά και του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου)
  • Λυκόβρυσης – Πεύκης (Γρηγόριος Λέων – Γιώργος Μάριος Ψυχάλης)
  • Φιλοθέης – Ψυχικού (Δημήτρης Γαλάνης – Χαράλαμπος Μπονάτσος)
  • Νέας Ιωνίας (Παναγιώτης Μανούρης – Δέσποινα Θωμαΐδου)
  • Αγίας Παρασκευής (Γιάννης Μυλωνάκης – Γιάννης Σταθόπουλος)

Την επόμενη Κυριακή θα χρειαστεί να προσέλθουν στις κάλπες και οι δημότες Χολαργού – Παπάγου, όπου ο Ηλίας Αποστολόπουλος πρώτευσε με 39%, ενώ σε ντέρμπι για τρεις εξελίσσεται η δεύτερη θέση, ανάμεσα στον Δημήτρη Οικονόμου, που λαμβάνει 15,29%, τη Μαρία Σιώτου με 15,17% και τον Δημήτρη Τούτουζα με 14,65%.

Οριακά στο 43% βρίσκεται ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος με 42,54%, ο οποίος εάν δεν πιάσει το όριο εκλογής θα αναμετρηθεί με τον Μανώλη Παπαδημητρίου που λαμβάνει 30,69%, καθώς και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος με 42,84% ο οποίος από την πλευρά του εάν δεν εκλεγεί σήμερα θα διεκδικήσει την επανεκλογή του με αντίπαλο την Κρίστη Αγαπητού που λαμβάνει ποσοστό 25,29%.

Αντίθετα, την εκλογή τους από τον πρώτο γύρο πέτυχαν ο Βασίλης Ξυπολυτάς στην Κηφισιά με 64%, ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου στον δήμο Αμαρουσίου με 52,78%, ο Στρατός Σαραούδας στη Μεταμόρφωση με 57,08% και ο Γιάννης Πισιμίσης στον δήμο Βριλησσίων με 54,61%.

Νότιος Τομέας

Οι εκλογείς έξι δήμων του Νοτίου Τομέα Αθηνών εξέλεξαν δήμαρχο από χθες, ενώ στους άλλους δύο η εκλογή θα κριθεί στον β’ γύρο.

Στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, η νυν δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου με 37,42% θα διεκδικήσει την επανεκλογή της με αντίπαλο τον Στέλιο Μαμαλάκη που λαμβάνει 21,93% (ενσωμάτωση 54%).

Στον Άλιμο, ο Ανδρέας Κονδύλης επανεκλέγεται για τρίτη θητεία, καθώς με ενσωματωμένο το 36% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει ποσοστό 69,76%.

Άνετη επανεκλογή (επίσης για τρίτη θητεία) εξασφαλίζει και ο Γιώργος Παπανικολάου στον Δήμο Γλυφάδας, με ποσοστό 83,18% (ενσωμάτωση 51%).

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης, όπου ο νυν δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος εξασφαλίζει τρίτη θητεία με ποσοστό 72,15% (ενσωμάτωση 50,63%).

Στην Καλλιθέα, επανέρχεται στη θέση δημάρχου ο Κώστας Ασκούνης, ο οποίος με ενσωματωμένο το 52% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει 46,28% έναντι 39,28% του απερχόμενου δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου.

Στον Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου, ο Ανδρέας Ευθυμίου επανεκλέγεται δήμαρχος με ποσοστό 59,58% (ενσωμάτωση 62%).

Στη Νέα Σμύρνη, η δημαρχιακή Αρχή θα κριθεί την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στον Γιώργο Κουτελάκη που λαμβάνει το 28,25% των ψήφων και τη Δήμητρα Νάνου που έλαβε 26,75% (ενσωμάτωση στο 54%).

Τέλος, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος εξασφάλισε νέα θητεία καθώς έλαβε ποσοστό 58,30% (ενσωμάτωση 48%).

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε