Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Τρακτέρ περνούν μπροστά από Ολλανδούς αστυνομικούς που φρουρούν την ολλανδική αστυνομία, η οποία κλείνει την πρόσβαση στο Apeldoorn στον αυτοκινητόδρομο Α1 για να σταματήσει τους πιθανούς αγρότες που διαδηλώνουν κατά των σχεδίων της ολλανδικής κυβέρνησης για τη μείωση των εκπομπών αζώτου, στις 29 Ιουνίου 2022. (JEROEN JUMELET/ANP/AFP μέσω Getty Images)

«Η ελευθερία δέχεται επίθεση παντού»: Ο CEO της Clouthub παίρνει θέση για τους φορτηγατζήδες και τους αγρότες σε ΗΠΑ και Ολλανδία

Ο Τζεφ Μπρέιν, διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης CloutHub, δήλωσε στην Epoch Times ότι η ελευθερία συνθλίβεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ολλανδία, την Αυστραλία και άλλες χώρες του πλανήτη.

«Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να προωθήσουν τον σοσιαλισμό και την τυραννία ενάντια σε εκείνους που πιστεύουν στην ατομική ελευθερία και την ελευθερία. Και αυτός είναι ο αγώνας τον οποίο βιώνουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στις 21 Ιουλίου.

Με αφορμή ένα shadow ban

Ο Μπρέιν εμπνεύστηκε από τη δική του απογοήτευση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ξεκινήσει μια νέα πλατφόρμα.

Όπως και πολλοί άλλοι χρήστες, υποψιάστηκε ότι του είχε γίνει shadow ban. Με άλλα λόγια, οι αναρτήσεις του αποκρύπτονταν εν μέρει ή εντελώς από τους άλλους χρήστες.

«Με λογοκρίνανε και το βρήκα εξωφρενικό», δήλωσε.

Ο Τζεφ Μπρέιν, Διευθύνων Σύμβουλος της CloutHub. (Ευγενική προσφορά του Jeff Brain)

 

Ακόμη και εκτός από τη λογοκρισία, ο Μπρέιν είδε πολλά προβλήματα με τις υπάρχουσες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Πολλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι είναι τοξικές. Εισβάλλουν στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων και είναι αιτία εθισμού», είπε.

Ο Μπρέιν πιστεύει ότι πολλές εναλλακτικές λύσεις μοιράζονται τα ίδια ελαττώματα. Ήθελε το CloutHub να είναι διαφορετικό.

Για παράδειγμα, όταν κάνετε κλικ στο προφίλ ενός χρήστη του CloutHub, δεν μπορείτε να δείτε πόσους φίλους και ακόλουθους έχει. Επιπλέον, ο ιστότοπος δεν δείχνει πόσες προβολές έχει λάβει η ανάρτηση ενός χρήστη.

Τα άρθρα στην ενότητα «Ειδήσεις» εμφανίζουν, ωστόσο, τις προβολές. (Πλήρης Διαφάνεια: Τα άρθρα της Epoch Times εμφανίζονται στην ενότητα «Ειδήσεις» της εφαρμογής, μαζί με πηγές που κυμαίνονται από τους New York Times και το Vox μέχρι τους Washington Times και το Breitbart News).

Ο Μπρέιν πιστεύει ότι η συνεχής έκθεση σε μετρήσεις όπως οι προβολές δημοσιεύσεων μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αγχώνονται, ενώ υπονομεύει την πολιτισμένη συζήτηση.

Φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια «εικονική τραπεζαρία της κουζίνας» – ένα δίκτυο από κόμβους που μοιάζουν με ομάδες του Facebook, όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν βαθύτατους δεσμούς γύρω από κοινά ενδιαφέροντα.

Οι ομάδες οργανώνονται σε κατηγορίες όπως η πίστη, η πολιτική, η μουσική, η τεχνολογία και η υγεία.

Αυτό που ο Μπρέιν βλέπει ως λιγότερο εθιστικό σχεδιασμό μπορεί να μεταφράζεται σε λιγότερη δέσμευση των χρηστών. Αλλά, κατά την άποψή του, αυτό δεν είναι απαραίτητα αδυναμία.

«Στην πλατφόρμα μας, οι άνθρωποι βιώνουν λιγότερη αλληλεπίδραση, αλλά κάνουν αληθινά πράγματα», δήλωσε.

Η εφαρμογή CloutHub στο Google Play κατατάσσεται στην 4.316η θέση σε χρήση μεταξύ όλων των εφαρμογών και στην 87η θέση μεταξύ των κοινωνικών εφαρμογών, σύμφωνα με το SimilarWeb. (Υπάρχει και έκδοση για iOS).

Ο Μπρέιν δήλωσε ότι το CloutHub έχει συνολικά 4,5 εκατομμύρια χρήστες.

Η πλατφόρμα, αν και ανοικτή, δεν είναι εντελώς ανεξέλεγκτη.

Το CloutHub απαγορεύει το doxing, την παρενόχληση και εκατοντάδες λέξεις και φράσεις -κυρίως ρατσιστικές προσβολές και ωμή σεξουαλική γλώσσα.

Ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ καταθέτει ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον στις 11 Απριλίου 2018. (Chip Somodevilla/Getty Images)

 

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η πρόθεση του Facebook και του Twitter δεν αφορά πραγματικά αυτά [τα πρότυπα της κοινότητας]. Είναι απλώς μια πρόσοψη για να φιμώσουν τους ανθρώπους. Αλλά στην πλατφόρμα μου, το μίσος είναι μίσος», δήλωσε ο Μπρέιν.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να συμμετέχουν ανώνυμα, αν και πρέπει να αποδείξουν την ταυτότητά τους για να γίνουν «επαληθευμένοι» χρήστες.

«Δεν πιστεύουμε στην κουλτούρα της ακύρωσης και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι άνθρωποι ανησυχούν, οπότε αν οι άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, μπορούν να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα ως όνομα», δήλωσε ο Μπρέιν.

Στηρίζοντας τον «παγκόσμιο συνασπισμό για την ελευθερία»

Ο Μπρέιν λέει ότι συνέδεσε τους Καναδούς που διαμαρτύρονται κατά των εντολών COVID-19 με το GiveSendGo, μια εναλλακτική λύση στο GoFundMe, λόγω της πιθανότητας ότι το GoFundMe δεν θα εκταμίευε τις δωρεές προς αυτούς τους διαδηλωτές.

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2022, το GoFundMe κατέσχεσε 10 εκατομμύρια δολάρια C$ (8 εκατομμύρια δολάρια) σε δωρεές, δηλώνοντας ότι ο έρανος παραβίαζε τους Όρους Υπηρεσίας του. Δεσμεύτηκε να «συνεργαστεί με τους διοργανωτές για να στείλει όλα τα υπόλοιπα χρήματα σε αξιόπιστες και καθιερωμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις που επιλέχθηκαν από τους διοργανωτές του Freedom Convoy 2022 και επαληθεύτηκαν από το GoFundMe».

Η κυβέρνηση του Οντάριο προχώρησε στο πάγωμα δωρεών εκατομμυρίων προς τους φορτηγατζήδες μέσω του GiveSendGo στις 10 Φεβρουαρίου.

Ο ιστότοπος του GiveSendGo παραβιάστηκε στις 13 Φεβρουαρίου και η ομάδα Distributed Denial of Secrets (DDoS) διέρρευσε έναν κατάλογο δωρητών.

Στις 14 Φεβρουαρίου, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό επικαλέστηκε τον νόμο περί έκτακτης ανάγκης κατά των διαδηλώσεων, η πρώτη χρήση του νόμου αυτού στην ιστορία της χώρας.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Κρίστια Φρίλαντ ανακοίνωσε την ίδια ημέρα ότι η κυβέρνηση θα δέσμευε τραπεζικούς λογαριασμούς και θα σταματούσε τη χρηματοδότηση από το πλήθος (crowdfunding) που συνδέεται με τις διαδηλώσεις μέσω «κανόνων κατά του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Μετά το χακάρισμα του GiveSendGo, ο Μπρέιν άρχισε να δημιουργεί μια εναλλακτική λύση στην εναλλακτική λύση: FundFreely.com, το οποίο θεωρεί ως «το αντίπαλο δέος στον Τζορτζ Σόρος».

Έχει επίσης συνδεθεί με αγρότες που διαμαρτύρονται για τις κλιματικές εντολές στην Ολλανδία.

Ο Μπρέιν εκτιμά ότι έχει μιλήσει τηλεφωνικά με 18 ηγέτες αγροτών, προειδοποιώντας τους ότι «η αντιπολίτευση συνωμοτεί εναντίον σας ενώ εσείς κοιμάστε, και πρέπει να κινηθείτε γρήγορα, πιο γρήγορα απ’ ό,τι νομίζετε».

Ο Καναδάς και η Ολλανδία είναι μόνο η αρχή αυτού που ο Μπρέιν θεωρεί ως έναν αναδυόμενο «παγκόσμιο συνασπισμό ελευθερίας», με πρότυπο τη μη βίαιη αντίσταση του Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ.

Παραθέτει και άλλα παραδείγματα: στη Βραζιλία, οι αριστερές παρατάξεις στην κυβέρνηση, οι αντίπαλοι του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο, καθιστούν αδύνατο για τους εχθρούς τους να βρουν δουλειά ή ακόμη και να ταξιδέψουν- στην Πορτογαλία, την Ιταλία και τη Γερμανία, οι αγρότες εξεγείρονται σε αλληλεγγύη με τους Ολλανδούς- στην Αυστραλία, οι φορτηγατζήδες κάνουν αργά δρομολόγια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εντολές εμβολιασμού.

Οι Καναδοί ανασυντάχθηκαν για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Στις 23 Ιουλίου συμμετείχαν σε μια παγκόσμια διαμαρτυρία αλληλεγγύης προς τους Ολλανδούς, μεταξύ άλλων με διαδήλωση στο Γενικό Προξενείο της Ολλανδίας στο Τορόντο.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι παντού πρέπει να ενωθούν. Πιστεύω ότι η ελευθερία δέχεται επίθεση παντού, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Μπρέιν.

Ωστόσο, παρ’ όλη την ανησυχία του για τις προσβολές της ελευθερίας, ο Μπρέιν εκπέμπει αισιοδοξία για το μέλλον.

«Νομίζω ότι [η άλλη πλευρά] υπερέβη τα εσκαμμένα. Νομίζω ότι θα δείτε τη μεγαλύτερη εκστρατεία για την ατομική ελευθερία σε όλο τον κόσμο που έχουμε δει ποτέ».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε