Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
(The Canadian Press/Lars Hagberg)

Η Ελβετία θα καταστρέψει 9 εκατομμύρια ληγμένες δόσεις του εμβολίου COVID-19 της Moderna

Εμβόλια & Ασφάλεια

Η Ελβετία θα καταστρέψει 9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 της Moderna που έχουν φτάσει στην ημερομηνία λήξης τους, ενώ άλλες 5,1 εκατομμύρια εμβολιαστικές δόσεις θα έχουν την ίδια τύχη μέχρι τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη.

Από το τέλος του 2020, η Ελβετία έχει προμηθευτεί 31,9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τη Moderna και άλλους προμηθευτές, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί 16,1 εκατομμύρια. Άλλα 3,2 εκατομμύρια έχουν διαβιβαστεί σε τρίτες χώρες όπως δήλωσε η κυβέρνηση.

Η Ελβετία από τον Ιούνιο είχε πλεόνασμα περίπου 38 εκατομμυρίων δόσεων διαφόρων τύπων εμβολίων COVID-19 που θα έληγαν μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με εκτίμηση του ειδησεογραφικού ιστότοπου Swissinfo τον Ιούλιο.

Λίγο κάτω από το 70 τοις εκατό του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον ένα εμβόλιο στην Ελβετία και το γειτονικό της Λιχτενστάιν. Από την έναρξη της πανδημίας το 2020, οι αρχές έχουν αναφέρει 4,2 εκατομμύρια μολύνσεις από COVID-19 και σχεδόν 13.700 θανάτους.

Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν επίσης καταστρέψει ή απορρίψει εμβόλια COVID-19 από τότε που κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2020.

Δανοί αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν τον Μάιο ότι 1,1 εκατομμύρια πλεονάζουσες δόσεις του εμβολίου COVID-19 θα καταστραφούν λόγω της λήξης τους, λέγοντας ότι οι προσπάθειες να σταλούν σε αναπτυσσόμενες χώρες απέτυχαν.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε