Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
(Peter Dejong/AP Photo)

Η Europol διέλυσε ένα «σούπερ καρτέλ» της κοκαΐνης στο Ντουμπάι και την Ευρώπη

Η αστυνομία διέλυσε ένα «σούπερ καρτέλ» της κοκαΐνης και συνέλαβε 49 υπόπτους σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων έξι «στόχους μεγάλης αξίας» στο Ντουμπάι, ενώ πάνω από 30 τόνοι ναρκωτικών κατασχέθηκαν από τις αρχές κατά τη διάρκεια των ερευνών, ανέφερε η Europol.

Αυτό το «σούπερ καρτέλ» ήλεγχε «περίπου το ένα τρίτο του εμπορίου της κοκαΐνης στην Ευρώπη», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της η Europol.

Ειδικότερα, η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε 14 υπόπτους στην Ολλανδία, η Ισπανία συνέλαβε 13 άτομα, η Γαλλία κατέγραψε έξι συλλήψεις και το Βέλγιο συνέλαβε δέκα υπόπτους.

Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών ευρείας κλίμακας,, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και παράνομη οπλοκατοχή.

Η Ολλανδία δήλωσε πως σχεδιάζει να ζητήσει από τα από τα ΗΑΕ την έκδοση των δύο υπόπτων.

«Πρόκειται για σοβαρά κακουργήματα που συνδέονται με το διεθνές λαθρεμπόριο νακρωτικών, κυρίως από τη Νότια Αμερική μέσω των λιμανών της Αμβέρσας και του Ρότερνταμ», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ολλανδικής εισαγγελίας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε