Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024

Η G7 θα προτείνει να πάψει η παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία από τρίτες χώρες

Η G7 θα ζητήσει σήμερα να πάψει η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία από τρίτες χώρες, στη διάρκεια διαδικτυακής συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα.

«Με δεδομένη την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία από τρίτες χώρες, η G7 σκοπεύει να ζητήσει αυτή να σταματήσει», επεσήμανε ο Κισίντα στους δημοσιογράφους λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της, την οποίας θα προεδρεύσει η Ιαπωνία.

Ο Κισίντα δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη χώρα, αν και η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει ιρανικά drones στην Ουκρανία. Πρόσφατα εξάλλου οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει τη στρατιωτική προσπάθεια της Μόσχας. Το Πεκίνο έχει διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες.

Παράλληλα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στη διάρκεια των συνομιλιών που θα διεξαχθούν σήμερα η G7 θα συζητήσει το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.

ΗΠΑ και Βρετανία ανακοίνωσαν σήμερα επιπλέον κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, ενώ η Ιαπωνία αυστηροποίησε τα μέτρα που έχει λάβει εναντίον της Μόσχας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε