Σάββατο, 28 Ιαν, 2023
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν μιλά με μαθητές κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο δημοτικό σχολείο Μπουζ στην περιοχή Μαλπάς της Μασσαλίας, Γαλλία, στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. (Daniel Cole/Pool μέσω Reuters)

Η Γαλλία τερματίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για μαθητές σε ορισμένα σχολεία

Δεν θα χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκες προσώπου από τον επόμενο μήνα οι μαθητές του δημοτικού σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό μόλυνσης από τον ιό του ΚΚΚ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η γαλλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα που εκδόθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, ο νέος κανόνας θα τεθεί σε ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει περιοχές που έχουν λιγότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 πολίτες για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Το Παρίσι και τα κοντινά προάστια δεν είναι μεταξύ των 47 μητροπολιτικών περιοχών ή διοικητικών περιφερειών, όπου θα τελειώσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας, όπως έδειξαν στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Οι αξιωματούχοι μοιράστηκαν ένα γράφημα στις 28 Σεπτεμβρίου που δείχνει έναν χάρτη με κόκκινες περιοχές που υποδεικνύει ότι η περιοχή ξεπέρασε το επίπεδο COVID-19 των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε στις 29 Σεπτεμβρίου ότι η Γαλλία σχεδιάζει επίσης να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για να αντιμετωπίσει την πανδημία του ιού του ΚΚΚ.

«Αυτό που θα προτείνουμε στο κοινοβούλιο είναι να διατηρηθεί για αρκετούς μήνες ακόμη, μέχρι το καλοκαίρι, η δυνατότητα χρήσης του», δήλωσε ο Ατάλ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη.

Η παράταση θα σήμαινε ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την εξουσία να επεκτείνει ή να επαναφέρει περιοριστικά μέτρα, όπως κλειδώματα, περιορισμούς στις μετακινήσεις και το λεγόμενο πάσο υγείας-απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικής διάγνωσης COVID-19-που απαιτείται επί του παρόντος μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Ένας άντρας δείχνει το πάσο υγείας του για την COVID-19 σε ένα εστιατόριο καθώς η Γαλλία επιβάλλει αυστηρότερους περιορισμούς που απαιτούνται για την πρόσβαση στους περισσότερους δημόσιους χώρους και για να ταξιδέψει με τρένο εντός πόλεων, στη Νίκαια της Γαλλίας, στις 9 Αυγούστου 2021. (Eric Gaillard/Reuters)

 

Το διαβατήριο εμβολιασμού της Γαλλίας, το οποίο εισήχθη τον Ιούνιο μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από το Κοινοβούλιο, απαιτείται από τους πολίτες για να εισέρχονται σε εστιατόρια, κλαμπ και σε πολλούς άλλους δημόσιους χώρους.

Το μέτρο που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση έχει επικριθεί ευρέως και έχει προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στις εντολές και τα διαβατήρια COVID-19.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Από NTD News 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε