Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Τζεμ Έτσντεμιρ, κάλεσε όλους όσοι ζουν στη Γερμανία και έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία, να το ασκήσουν.

Η γερμανική κυβέρνηση «ελπίζει ότι ο δρόμος της Τουρκίας ως σημαντικού δημοκρατικού εταίρου θα ενισχυθεί μέσω αυτών των εκλογών»

Η γερμανική κυβέρνηση «ελπίζει ότι ο δρόμος της Τουρκίας ως σημαντικού δημοκρατικού εταίρου θα ενισχυθεί μέσω αυτών των εκλογών», οι οποίες είναι σημαντικές για τη χώρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Νωρίτερα ο τουρκικής καταγωγής υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Τζεμ Έτσντεμιρ είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι «μια αλλαγή στην εξουσία είναι τώρα πιο πιθανή από ποτέ».

«Είναι σημαντικές εκλογές. Θα βρισκόμαστε εκεί μαζί με άλλες χώρες ως παρατηρητές στο πλαίσιο της αποστολής του ΟΑΣΕ, προκειμένου, όπως συνήθως, να πιστοποιήσουμε ότι η διαδικασία γίνεται κατά δημοκρατικό και σύμφωνο με τους κανόνες τρόπο. Είναι σημαντικές εκλογές για την Τουρκία και ελπίζουμε ότι ο δρόμος της Τουρκίας ως σημαντικού δημοκρατικού εταίρου θα ενισχυθεί μέσω αυτών των εκλογών. Κατά τα άλλα φυσικά δεν τοποθετούμαστε», δήλωσε ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ, ερωτώμενος σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει η καγκελαρία τις επικείμενες τουρκικές εκλογές.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Αγροτικής Οικονομίας Τζεμ Έτσντεμιρ, η τουρκική αντιπολίτευση βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στη νίκη. «Το προβλέπουν και όλες οι δημοσκοπήσεις», δήλωσε ο κ. Έτσντεμιρ στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και κάλεσε όλους όσοι ζουν στη Γερμανία και έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία, να το ασκήσουν. Απέρριψε μάλιστα την εντύπωση ότι όλοι οι μετανάστες είναι υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι από τα 3,5 εκατομμύρια πολιτών με τουρκική καταγωγή που ζουν στη Γερμανία, μόνο το 1,5 εκατ. έχει δικαίωμα ψήφου και από αυτούς στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει περίπου οι μισοί. Ο ίδιος, διευκρίνισε, δεν έχει τουρκικό διαβατήριο, οπότε δεν έχει και δικαίωμα ψήφου.

Μιλώντας στο δίκτυο RND, ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι ενδεχόμενη νίκη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου «θα άνοιγε τον δρόμο για μια επιστροφή στη δημοκρατία».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε