Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Η Γκισλέιν Μάξγουελ στη Νέα Υόρκη στις 20 Σεπτεμβρίου 2013. (Laura Cavanaugh/Getty Images)

Η Γκισλέιν Μάξγουελ μιλάει, λέει ότι κρατούμενη προσπάθησε να τη δολοφονήσει

Η “έκπτωτη” κοσμική κυρία Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία θα περάσει δεκαετίες στη φυλακή με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, ισχυρίστηκε ότι μια συγκρατούμενή της σχεδίασε να τη σκοτώσει στον ύπνο της.

“Υπήρξε μια γυναίκα που απείλησε να ενεργήσει σε ένα σχέδιο δολοφονίας μου καθώς κοιμόμουν. Αυτό είναι αλήθεια. Αυτό συνέβη”, δήλωσε η Μάξγουελ στην κινηματογραφίστρια Δάφνη Μπάρακ, σύμφωνα με την tabloid εφημερίδα The Sun, αναφερόμενη στην προηγούμενη φυλάκισή της στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης μετά τη σύλληψή της τον Ιούλιο του 2020. Η ίδια δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Η Μάξγουελ, 60 ετών, είχε καταδικαστεί για κατηγορίες σεξουαλικής διακίνησης επειδή φέρεται να διακινούσε νεαρά κορίτσια για να τα κακοποιεί ο καταδικασμένος σωματέμπορος Τζέφρι Επστάιν. Ο Επστάιν βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019, γεγονός που πυροδότησε πολλές θεωρίες για τον θάνατό του, αν και ο ιατροδικαστής της πόλης επέμεινε ότι πέθανε από αυτοκτονία.

“Οι φυλακές είναι επικίνδυνες”, δήλωσε η Μάξγουελ. “Θα έλεγα σε οποιονδήποτε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγει τη φυλακή. Οι φυλακές δεν είναι ασφαλείς χώροι. Έχω δει φύλακες να πουλάνε ναρκωτικά και, Θεέ μου, να είναι ακατάλληλοι με κάθε τρόπο”.

Η Μάξγουελ, κόρη του καταδικασμένου απατεώνα και ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης Ρόμπερτ Μάξγουελ, μίλησε και σε άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία τις τελευταίες ημέρες και έκανε αναφορές στον Επστάιν.

Ο θάνατος του Επστάιν, είπε στην Μπάρακ, της φάνηκε “πολύ ύποπτος” και ήταν “εντελώς σοκαρισμένη” όταν βρέθηκε νεκρός. Όπως και πολλοί άλλοι, η Μάξγουελ αμφιβάλλει ότι αυτοκτόνησε.

“Το Γραφείο Φυλακών δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση αυτοψίας, και υποτίθεται ότι καμία από τις κάμερες δεν λειτουργούσε”, είπε, υπενθυμίζοντας λεπτομέρειες του περιστατικού.

Μια ξεχωριστή αυτοψία που διενεργήθηκε από τον παθολόγο Μάικλ Μπάντεν, πρώην ιατροδικαστή ο ίδιος, έδειξε ότι “τα στοιχεία δείχνουν ανθρωποκτονία” στην υπόθεση Επστάιν.

“Υποτίθεται ότι οι φύλακες κοιμόντουσαν”, συνέχισε η Μάξγουελ, λέγοντας ότι ο “ανεξήγητος θάνατός του είναι πολύ ύποπτος”.

Όσον αφορά τον Επστάιν, η Μάξγουελ πρόσθεσε στην Μπάρακ ότι “αν μπορούσα να γυρίσω πίσω σήμερα, θα απέφευγα να τον συναντήσω και θα έλεγα ότι αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ποτέ και θα έκανα διαφορετικές επιλογές για το πού θα δούλευα”, σύμφωνα με το CBS News.

Ο Επστάιν δικάζονταν σε ομοσπονδιακή δικαστήριο για κατηγορίες σεξουαλικής διακίνησης όταν πέθανε. Προηγουμένως, είχε καταδικαστεί το 2008 για παρόμοιες κατηγορίες, αλλά του επιβλήθηκε μικρή ποινή.

Η Μάξγουελ τόνισε στη συνέντευξη με τον σκηνοθέτη ότι “δεν διαθέτω ούτε ένα αυτοκτονικό κόκκαλο στο σώμα μου”, ανέφερε η Daily Mail.

“Ποτέ δεν είχα τάσεις αυτοκτονίας. Ποτέ δεν το σκέφτηκα. Ποτέ δεν το σκέφτηκα. Δεν μου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σε ολόκληρη τη ζωή μου”, είπε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε