Τρίτη, 03 Οκτ, 2023
Το σήμα της Hyundai Motor στην έκθεση #WeAreMobility, στην 97η χρονιά του Brussels Motor Show, στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, 18 Ιανουαρίου 2019. (Dirk Waem/AFP/Getty Images)

Η Hyundai ανακαλεί 129.000 αμερικανικά οχήματα λόγω προβλήματος κινητήρα

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ – Η Hyundai Motor Co ανακαλεί 129.000 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω ζητήματος κινητήρα που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς, σύμφωνα με δήλωση των ελεγκτικών αρχών των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Η ανάκληση καλύπτει ορισμένα οχήματα από τα μοντέλα: 2015-2016 Veloster , 2012 Santa Fe, 2011-2013 Sonata Hybrid και 2016 Sonata Hybrid, επειδή τα ρουλεμάν μπιέλας στον κινητήρα ενδέχεται να φθαρούν πρόωρα, και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στον κινητήρα. Οι αντιπρόσωποι θα κάνουν ελέγχους και εάν εντοπιστεί ζημία, ο κινητήρας θα αντικατασταθεί, ανέφερε η Εθνική Αρχή Ασφάλειας Κυκλοφορίας (NHTSA) των ΗΠΑ.

Η Hyundai είπε ότι όλα τα ανακληθέντα οχήματα θα λάβουν επίσης μια ενημέρωση βελτίωσης, στο λογισμικό που ελέγχει τον κινητήρα, η οποία θα λειτουργεί ένα νέο «σύστημα ανίχνευσης χτυπημάτων» που παρακολουθεί τους κραδασμούς του κινητήρα για ασυνήθιστα μοτίβα που ενδεχομένως υποδηλώνουν μια μη φυσιολογική κατάσταση, όπως ένα χαλασμένο ρουλεμάν μπιέλας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Hyundai και Kia Motors στις ΗΠΑ συμφώνησαν να πληρώσουν πρόστιμο ρεκόρ ύψους 210 εκατομμυρίων δολαρίων, αφότου οι ελεγκτικές αυτοκινητιστικής ασφαλείας των ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν κατάφεραν να ανακαλέσουν έγκαιρα 1,6 εκατομμύρια οχήματα λόγω προβλημάτων κινητήρα.

Η NHTSA ανέφερε ότι οι δύο κορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν στην απόφαση, αφότου ανέφεραν ανακριβώς ορισμένες πληροφορίες στον οργανισμό, σχετικά με τις ανακλήσεις.

Η Hyundai συμφώνησε για συνολική ποινή 140 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης προκαταβολής 54 εκατομμυρίων δολαρίων, μιας υποχρέωσης να δαπανήσει 40 εκατομμύρια δολάρια σε ελέγχους ασφαλείας, και μια πρόσθετη ποινή ύψους 46 εκατομμυρίων δολαρίων εάν δεν πληροί τις απαιτήσεις μετά από τις δράσεις αυτές.

Ο διακανονισμός κάλυψε επίσης ανακλήσεις του 2015 και 2017 για ζητήματα κατασκευής που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε φθορά και παύση λειτουργίας κινητήρα.

Από τον David Shepardson

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε