Τρίτη, 28 Μαρ, 2023
Ένας υγεονομικός εργαζόμενος συλλέγει δείγμα από μια γυναίκα κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας τεστ για την COVID-19, σε μια πλατφόρμα σιδηροδρομικού σταθμού στη Βομβάη της Ινδίας, στις 17 Μαρτίου 2021. (Francis Mascarenhas / Reuters)

Η Ινδία χαλαρώνει την καραντίνα καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 μειώνεται

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ – Η Ινδία ανέφερε 114.460 νέες μολύνσεις από τον κορονοϊό την Κυριακή, το χαμηλότερο ποσοστό σε διάστημα δύο μηνών, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 2.677, καθώς τμήματα της χώρας ετοιμάζονται να μειώσουν τους περιορισμούς της κυκλοφορίας.

Η Ινδία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων κορονοϊού στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες με συνολικά κρούσματα που φτάνουν τα 28,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου υγείας. Η χώρα έχει υποστεί 346.759 απώλειες.

Το δεύτερο κύμα κορονοϊού που δεν έχει υποχωρήσει ακόμα, έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τις αγροτικές περιοχές της χώρας, αλλά το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις εργάζονται στο να επιτρέψουν σε περισσότερες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν και να χαλαρώσουν οι κανόνες κυκλοφορίας από τη Δευτέρα και μετά.

Η δυτική πολιτεία της Μαχαράστρα, η πλουσιότερη της Ινδίας και αυτή που υπέστη τις περισσότερες μολύνσεις κατά τη διάρκεια του δευτέρου κύματος, σκοπεύει να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα μια σταδιακή χαλάρωση του αυστηρού lockdown που επιβλήθηκε τον Απρίλιο.

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει για ένα τρίτο κύμα του κορονοϊού που θα μπορούσε να πλήξει την Ινδία αργότερα μέσα στο έτος.

Ενώ η χώρα έχει αυξήσει την προσπάθειά της για εμβολιασμό τις τελευταίες εβδομάδες, η πλειοψηφία των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων της, αναμένεται να παραμείνει χωρίς εμβολιασμό τη στιγμή που ένα νέο πιθανό τρίτο κύμα χτυπήσει.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε