Κυριακή, 05 Φεβ, 2023
«Η ιστορία του σοφού και του ποντικού» ανήκει στο «Ancient Tales of Wisdom», μιας ειδικής ακουστικής σειράς για τα παιδιά, με πρωτότυπη εικονογράφηση, που δημιουργήθηκε το 2012 για το Sound of Hope Radio Network (ευγενική παραχώρηση του Sound of Hope Radio Network μέσω του Μάικλ Άντερσον)

Η ιστορία του σοφού και του ποντικού

Παραμύθια με σοφία από τα αρχαία χρόνια

Μετάφραση: Αλία Ζάε

Τα «Παραμύθια με σοφία από τα αρχαία χρόνια» φέρνουν κοντά μας παραδόσεις και ηθικές αξίες από πολλούς παλαιούς πολιτισμούς του κόσμου. Ας απολαύσουμε τις ιστορίες και ας επιτρέψουμε στα διδάγματά τους να ανυψώσουν τις καρδιές και τη σκέψη μας.

«Η ιστορία του σοφού και του ποντικού» είναι μια ιστορία για την αρετή της ταπεινότητας.

«Η ιστορία του σοφού και του ποντικού» ανήκει στο «Ancient Tales of Wisdom», μιας ειδικής ακουστικής σειράς για τα παιδιά, με πρωτότυπη εικονογράφηση, που δημιουργήθηκε το 2012 για το Sound of Hope Radio Network

(Ευγενική παραχώρηση του Sound of Hope Radio Network μέσω του Μάικλ Άντερσον)

 

Τα πολύ παλιά χρόνια, ένας μεγάλος σοφός ασκήτευε σε κάποιο δάσος της Ινδίας. Αυτό το δάσος βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό Ρανγκάρ, στους πρόποδες ενός βουνού. Μια ηλιόλουστη μέρα, ενώ ο σοφός έτρωγε το φαγητό του, ένα ποντίκι έπεσε από το ράμφος ενός κόρακα και προσγειώθηκε δίπλα του. Ο σοφός σήκωσε το ποντίκι, το πήγε μέσα στο άσραμ (μοναστήρι) και το τάισε λίγο ρύζι.

Μια μέρα, ο σοφός είδε μια γάτα να κυνηγά το ποντίκι στο άσραμ και φοβήθηκε μήπως το πιάσει και το σκοτώσει. Έτσι, με τις ικανότητες που είχε αποκτήσει μέσα από την άσκησή του, μεταμόρφωσε το ποντίκι σε γάτα, ώστε να μην κινδυνεύει από τις γάτες.

Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε ένας σκύλος και πήρε στο κυνήγι τη γάτα, που ήταν ποντικός. Τότε, ο σοφός τη μεταμόρφωσε σε σκύλο. Μια άλλη μέρα, ο σκύλος, που ήταν γάτα, που ήταν ποντικός, τρόμαξε από μια τίγρη. Και ο σοφός τον μεταμόρφωσε σε τίγρη.

Ο σοφός φερόταν πάντα στην τίγρη σαν να ήταν ακόμα το ποντικάκι του. Ακολουθώντας το παράδειγμά του και οι χωριανοί, ποτέ δεν τρόμαζαν όταν περνούσαν έξω από το άσραμ και έβλεπαν την τίγρη, αλλά έλεγαν «Χα! Αυτή δεν είναι μια τίγρη! Είναι απλώς ένα ποντικάκι, που μεταμόρφωσε ο σοφός σε τίγρη. Δεν πρόκειται να μας πειράξει.»

Αυτά τα λόγια εξαγρίωναν την τίγρη. «Όσο ζει ο σοφός, η αλήθεια για την πραγματική μου φύση θα παραμένει κι αυτή ζωντανή. Πρέπει να τον ξεφορτωθώ!» Έτσι σκέφτηκε η τίγρη, που ήταν σκύλος, που ήταν γάτα, που ήταν ποντικός και αποφάσισε να σκοτώσει τον σοφό.

Όμως, πριν προλάβει καλά-καλά να ολοκληρώσει αυτή την κακή σκέψη, μίκρυνε και ξαναέγινε ποντικάκι. Ο σοφός το κοίταξε με συμπόνια και του είπε: «Είτε μεγάλος είτε μικρός, καλό είναι να είσαι πάντα ταπεινός».

Ακούστε την ιστορία

Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να ακούσετε την ιστορία στα αγγλικά:

https://www.theepochtimes.com/ancient-tales-of-wisdom-the-story-of-a-sage-and-a-mouse_3934397.html

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε