Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο μιλά σε συνέντευξη τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονυ Μπλίνκεν στο Fiera Roma, Ρώμη, Ιταλία, 28 Ιουνίου 2021. (Andrew Harnik/Pool via Reuters)

Η Ιταλία λέει πως οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικότερες από αυτές με την Κίνα

ΡΩΜΗ – Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο είπε την Δευτέρα ότι οι σχέσεις της Ρώμης με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ σημαντικότερες από τους δεσμούς της με την Κίνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει ανησυχία για τους δεσμούς της Ιταλίας με την Κίνα, ειδικά μετά από την συμμετοχή της προηγούμενης ιταλικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα Belt and Road του Πεκίνου το 2019.

«Είμαστε ισχυρός εμπορικός εταίρος με την Κίνα, έχουμε μια ιστορική σχέση, αλλά απολύτως δεν είναι συγκρίσιμη, και δεν παρεμβαίνει με την συμμαχία αξιών μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Ντι Μάιο σε συνέντευξη τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονυ Μπλίνκεν.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε