Παρασκευή, 02 Δεκ, 2022
(Mike Blake/Reuters)

Η Ιταλία λέει στο TikTok να αποκλείσει χρήστες μετά τον θάνατο νεαρού κοριτσιού

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

ΡΩΜΗ – Ο ιταλικός φορέας Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διέταξε την εφαρμογή βίντεο TikTok να μπλοκάρει τους λογαριασμούς όσων η ηλικία δεν μπορούσε να επαληθεύτει, μετά τον θάνατο ενός 10χρονου κοριτσιού, που χρησιμοποιούσε την κινεζική εφαρμογή.

Σε δήλωση, η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι παρόλο που το TikTok είχε δεσμευτεί να απαγορεύσει την εγγραφή για παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών, ο κανόνας αυτός ωστόσο ήταν εύκολο να παρακαμφθεί.

Ως αποτέλεσμα, ανέφερε ότι το TikTok έπρεπε να αποκλείσει μη επαληθευμένους λογαριασμούς χρηστών μέχρι τουλάχιστον τις 15 Φεβρουαρίου εν αναμονή περαιτέρω πληροφοριών.

Εκπρόσωπος του TikTok στην Ιταλία δήλωσε ότι η εταιρεία αναλύει την ανακοίνωση που έλαβε από την Αρχή.

«Το απόρρητο και η ασφάλεια είναι άμεσες προτεραιότητες για το TikTok και εργαζόμαστε συνεχώς για να ενισχύσουμε τις πολιτικές μας, τις διαδικασίες μας και τις τεχνολογίες μας για την προστασία της κοινότητάς μας και ειδικότερα των νεότερων χρηστών», δήλωσε σε ένα σχόλιο μέσω email.

Ιδιοκτησία της κινεζικής ByteDance, το TikTok αυξάνεται ραγδαία η δημοτικότητά του σε όλο τον κόσμο, ιδίως μεταξύ των εφήβων.

Η απόφαση ελήφθη όταν ένα κορίτσι πέθανε από ασφυξία στο Παλέρμο της Σικελίας, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε την Ιταλία.

Οι γονείς της δήλωσαν ότι συμμετείχε σε μια λεγόμενη πρόκληση «μπλακ άουτ» στο TikTok, βάζοντας μια ζώνη στο λαιμό της και κρατώντας την αναπνοή της ενώ ηχογραφούσε στο τηλέφωνό της.

«Η TikTok ήταν όλος ο κόσμος της. Και το YouTube. Έτσι ξόδευε το χρόνο της», ανέφερε ο πατέρας του κοριτσιού Άντζελο Σισομέρο στην εφημερίδα Corriere della Sera του Σαββάτου.

Έρευνα

Οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα για πιθανή υποκίνηση αυτοκτονίας και ψάχνουν να δουν αν κάποιος κάλεσε το κορίτσι να συμμετάσχει στην πρόκληση.

«Ο φορέας αποφάσισε να παρέμβει, αναγνωρίζοντάς το ως ένα ζήτημα έκτακτης ανάγκης μετά την τρομερή υπόθεση του 10χρονου κοριτσιού από το Παλέρμο», δήλωσε η Αρχή.

Ανέφερε ότι απαγορεύτηκε στο TikTok να «επεξεργάζεται περαιτέρω δεδομένα χρηστών για τα οποία δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα ηλικίας και, κατά συνέπεια, συμμόρφωση με τις διατάξεις που σχετίζονται με την ηλικιακή απαίτηση».

Ένας αξιωματούχος είπε ότι αυτό σήμαινε ότι οι χρήστες μη επαληθευμένων λογαριασμών δεν θα μπορούν πλέον να ανεβάζουν βίντεο ή να αλληλεπιδρούν με άλλα άτομα στην πλατφόρμα.

Ο ελεγκτικός φορέας είπε ότι είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το TikTok τον Δεκέμβριο για αυτό που ονόμασε μια σειρά παραβιάσεων, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών ότι η εταιρεία απέτυχε να προστατεύσει τους ανηλίκους.

Πρόσθεσε ότι είχε ενημερώσει τις αρχές της Ιρλανδίας για την απόφασή της, διότι το TikTok είχε ανακοινώσει ότι θα έτρεχε τις ευρωπαϊκές του επιχειρήσεις εκτός Δουβλίνου.

Από τον Crispian Balmer

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε