Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Το λογότυπο της TIM στην έδρα της στη Ρώμη στις 22 Νοεμβρίου 2021. (Yara Nardi/Reuters)

Η Ιταλία πλήττεται από εκτεταμένες διακοπές στο Διαδίκτυο

Χιλιάδες πελάτες της Telecom Italia (TIM) σε όλη την Ιταλία διαμαρτυρήθηκαν για διακοπές και δυσλειτουργίες στο διαδίκτυο την Κυριακή, τις οποίες η εταιρεία απέδωσε σε προβλήματα διεθνής σύνδεσης.

Χρήστες από τη βόρεια πόλη του Μιλάνου έως την πρωτεύουσα της Σικελίας Παλέρμο ανέφεραν προβλήματα, με το ζήτημα να εστιάζεται κυρίως στις υπηρεσίες σταθερού διαδικτύου.

Ορισμένοι φίλοι του ποδοσφαίρου εξέφρασαν παράπονο για διακοπές στη ροή του αγώνα της Serie A μεταξύ της Σπέτσια και της πρωτοπόρου Νάπολι.

«Εντοπίστηκε ένα διεθνές πρόβλημα διασύνδεσης που επηρεάζει την υπηρεσία σε εθνικό επίπεδο. Οι αναλύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την επίλυση του προβλήματος», δήλωσε εκπρόσωπος της TIM.

Η εθνική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Ιταλίας δήλωσε ότι η ομάδα αντιμετώπισης περιστατικών ασφάλειας υπολογιστών εντόπισε μια «μαζική επίθεση με τη χρήση ενός ήδη κυκλοφορούντος ransomware», μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η TIM, το πρώην εθνικό μονοπώλιο τηλεπικοινωνιών, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός αγώνα εξαγοράς, με τον όμιλο ιδιωτικών κεφαλαίων KKR να έχει υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά για την αγορά του δικτύου της.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε