Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
Οι υπό κατασκευή κεντρικές εγκαταστάσεις απομόνωσης, όπου τα άτομα που κινδυνεύουν να προσβληθούν από τον κορονοϊό Covid-19 πρόκειται να οδηγηθούν σε καραντίνα στο Σιτζιατζουάνγκ, στη βόρεια επαρχία Χεμπέι, αφού η επαρχία κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», στις 16 Ιανουαρίου 2021. ( STR/CNS/AFP μέσω Getty Images)

Η Κίνα προετοιμάζεται για νέο μεγάλο ξέσπασμα COVID-19 – Διαρροή εγγράφων του ΚΚΚ

Το κινεζικό καθεστώς έχει ειδοποιήσει τις τοπικές αρχές να προετοιμαστούν για ένα νέο μεγάλο ξέσπασμα του COVID-19, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που διέρρευσαν και αποκτήθηκαν από τη κινεζική Epoch Times.

Το ένα έγγραφο, με τίτλο «Ανακοίνωση για περαιτέρω ενίσχυση της πρόληψης για την επιδημίας» εκδόθηκε από το Κρατικό Συμβούλιο του κινεζικού καθεστώτος και διαβιβάστηκε από την επαρχιακή κυβέρνηση της Φουτζιάν στις τοπικές αρχές στις 30 Σεπτεμβρίου. Ένα άλλο έγγραφο φέρει τον τίτλο «Ανακοίνωση για την Εθνική Ημέρα Πρόληψης της Επιδημίας» και εκδόθηκε από το Κρατικό Συμβούλιο την 1η Οκτωβρίου και διανεμήθηκε από τους επαρχιακούς αξιωματούχους της Φουτζιάν στις τοπικές αρχές.

Και τα δύο έγγραφα φέρουν την ένδειξη “εξαιρετικά επείγον”.

Και οι δύο ειδοποιήσεις ζητούν εντατικές προετοιμασίες για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης στο ξέσπασμα, με το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) να συστήνει τουλάχιστον δύο πρότυπα για τις τοπικές αρχές.

Το ένα είναι η κατασκευή μεγάλων χώρων απομόνωσης, με τις τοπικές αρχές να απαιτούν έως το τέλος Οκτωβρίου να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις τουλάχιστον 20 δωματίων ανά 10.000 άτομα. Η κλίμακα κάθε χώρου απομόνωσης πρέπει να είναι πάνω από 100 δωμάτια.

Σύμφωνα με τα δημόσια δεδομένα, ο πληθυσμός της επαρχίας Φουτζιάν το 2020 ήταν 41,54 εκατομμύρια. Από τις 19 Σεπτεμβρίου, η επαρχία έχει δημιουργήσει 35.691 δωμάτια καραντίνας σε 296 κεντρικούς χώρους.

Με βάση το πρότυπο που ορίζεται στην ανακοίνωση, η επαρχία Φουτζιάν θα χρειαστεί να κατασκευάσει τουλάχιστον 83.000 δωμάτια καραντίνας έως το τέλος Οκτωβρίου, δηλαδή περίπου 47.000 δωμάτια σε λιγότερο από ένα μήνα.

Σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα, οι απαιτήσεις για τους χώρους απομόνωσης COVID-19 αποκαλύπτουν την πραγματική κατάσταση της πανδημίας στην Κίνα.

Ο Δρ. Σον Λιν, πρώην ερευνητής ιολογίας στο Ινστιτούτο Ερευνών Στρατού των ΗΠΑ, δήλωσε στην Epoch Times: «Αυτό αντικατοπτρίζει την ανησυχία του ΚΚΚ για την έξαρση της επιδημίας. Πρέπει να αποκρύπτει την πραγματική επιδημία στην ηπειρωτική Κίνα, διαφορετικά, δεν θα εξέδιδε ξαφνικά μια εθνική ειδοποίηση για ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης».

Η «Ανακοίνωση για περαιτέρω ενίσχυση της πρόληψης για την επιδημίας» απαιτεί τη δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου πέντε επιπέδων.

Αναφέρει: «Τα στελέχη του ΚΚΚ, του δήμου, το προσωπικό του κοινοτικού δικτύου, οι λαϊκοί ιατροί, η αστυνομία και οι εθελοντές θα εφαρμόσουν από κοινού την πρόληψη της επιδημίας της κοινότητας», όπως «αυστηρή εφαρμογή [της] κοινοτικής πρόληψης και ελέγχου», ή το κλείδωμα κατοικημένων περιοχών.

Ο Λιν είπε ότι το σύστημα ελέγχου είναι στην πραγματικότητα να ενισχύσει την κοινωνική εποπτεία σε τοπικές περιοχές και «ο σκοπός του ΚΚΚ είναι να ενισχύσει τον έλεγχο».

«Εάν δεν υπάρχει τεστ νουκλεϊκού οξέος, όλα τα μέτρα πρόληψης της επιδημίας του ΚΚΚ είναι τα ίδια με τις πολιτικές εκστρατείες. Για παράδειγμα, μπορείτε να είστε σε καραντίνα ανά πάσα στιγμή και να τοποθετηθείτε σε έναν χώρο καραντίνας. Και οι χώροι καραντίνας μπορούν επίσης να αποτελέσουν χώρο πολιτικών διώξεων», είπε ο Λιν.

«Ανεξάρτητα από το ποιοι είστε, εφόσον το ΚΚΚ λέει ότι δείχνετε θετικός σε τεστ νουκλεϊκού οξέος, θα σας στερήσει όλα τα δικαιώματά σας. Οι χώροι καραντίνας του ΚΚΚ είναι στην πραγματικότητα μια εναλλακτική μορφή στρατοπέδου συγκέντρωσης».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε