Κυριακή, 04 Δεκ, 2022

Η Κίνα ξεπερνά τις ΗΠΑ, εκτοξεύοντας τον πρώτο δορυφόρο 6G

Καθώς ο τεχνολογικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζεται, η Κίνα φαίνεται να ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες στην τεχνολογία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών με την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου έκτης γενιάς (6G) στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Aντίσταση στο 5G: Εμπόδιο σε ένα μέλλον υψηλής τεχνολογίας ή προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο υγείας;

Ο πειραματικός δορυφόρος, ο οποίος διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών, εκτοξεύθηκε σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων Ταϊγιουάν στην επαρχία Σαανσί της βόρειας Κίνας, ανέφερε η Asia Times .

Βίντεο της εκτόξευσης δημοσιεύτηκε στο Twitter μέσω του Κινεζικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Ο δορυφόρος, που αναπτύχθηκε από κοινού από την Chengdu Guoxing Aerospace Technology και την Beijing MinoSpace Technology, θα χρησιμοποιηθεί σε πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμών για τεχνολογία 6G.

Σύμφωνα με το Yicai Media Group, το 6G είναι περισσότερο από 100 φορές ταχύτερο από το 5G – επιτρέποντας απρόσκοπτη μετάδοση, μεγαλύτερες αποστάσεις, υψηλότερες ταχύτητες και χαμηλότερη ισχύ εξόδου στις δορυφορικές συσκευές επικοινωνίας.

Η τεχνολογία 6G είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, αλλά η κυκλοφορία του πρώτου δορυφόρου έκτης γενιάς δείχνει ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεπεραστεί από την Κίνα όσον αφορά τις διαστημικές δοκιμές.

Η εκτόξευση έγινε σε μια περίοδο αδιεξόδου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, οι οποίες έχουν κολλήσει σε έναν τεχνολογικό και πολιτικό πόλεμο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε