Παρασκευή, 02 Ιούν, 2023
Φορτηγά που συμμετέχουν σε αυτοκινητοπομπή που διαμαρτύρεται για τις εντολές και τους περιορισμούς του COVID-19 σταθμεύουν στην οδό Wellington μπροστά από το Parliament Hill στην Οτάβα στις 28 Ιανουαρίου 2022. (The Canadian Press/Justin Tang)

«Η κυβερνητική υπερβολή φτάνει στο τέλος της»: Μετά την Οτάβα, το κομβόι φορτηγών κατευθύνεται προς την Ουάσιγκτον

Οι Αμερικανοί φορτηγατζήδες που διαμαρτύρονται για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την κυβερνητική υπερβολή έχουν συμμετάσχει σε μια καναδική αυτοκινητοπομπή που έχει σπάσει ρεκόρ και αποτελείται από δεκάδες χιλιάδες οχήματα με προορισμό την Οτάβα.

Ο Μπράιαν Βον Ντ., υπεύθυνος του “Convoy to DC 2022” ανακοίνωσε ότι θα “ενώσουν τις δυνάμεις τους” για να οδηγήσουν από την Καλιφόρνια στην Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι “η Αμερική είναι η επόμενη”.

«Καθώς [το καναδικό κομβόι] μετακινήθηκε από τα δυτικά προς τα ανατολικά, [οι Αμερικανοί φορτηγατζήδες] εισέρχονται σε αυτό το κομβόι και είναι απολύτως μαζικό. Είναι γνωστό παγκοσμίως, είναι το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής», είπε σε ένα ζωντανό βίντεο στο Facebook.

Δεκάδες χιλιάδες οχήματα αναφέρθηκε ότι έχουν αναχωρήσει από όλα τα μέρη του Καναδά.

Φορτηγατζήδες και υποστηρικτές αναχωρούν σε ένα διαπολιτειακό κομβόι με προορισμό την Οτάβα για να διαμαρτυρηθούν για την ομοσπονδιακή εντολή εμβολιασμού για τους φορτηγατζήδες στο Δέλτα, B.C., στις 23 Ιανουαρίου 2022. (Darryl Dyck/The Canadian Press)

 

Ένας μεγάλος αριθμός από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ενταχθεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Ο Μπράιαν διευκρίνισε ότι ορισμένοι αριθμοί που “κυκλοφορούν” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα φορτηγά που συμμετέχουν στο κομβόι δεν είναι σωστοί.

«Μια ανάρτηση λέει ότι είναι 100.000 έως 5.000. Αυτά δεν είναι σωστά. Κάποιος επινόησε αυτούς τους αριθμούς. Δεν υπάρχει τρόπος να βάλουμε έναν αριθμό για το πόσα ακριβώς φορτηγά των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν πάει εκεί».

Μιλώντας για την επερχόμενη αυτοκινητοπομπή στις ΗΠΑ, είπε ότι «θα ξεκινήσει από την Καλιφόρνια και θα τελειώσει στην Ουάσινγκτον και θα μείνουμε εκεί, όπως ακριβώς κάνει ο Καναδάς», είπε ο Μπράιαν. «Θα έχετε την κύρια αρτηρία σας … όλοι θα συμμετάσχουν καθώς θα κατεβαίνουν την εθνική οδό προς την Ουάσιγκτον».

Πρόσθεσε ότι οι ημερομηνίες και οι προγραμματισμένες διαδρομές θα ανακοινωθούν σύντομα σε έναν ιστότοπο και σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η σελίδα GoFundMe θα ανέβει μόνο στη σελίδα τους CONVOY TO DC 2022 στο Facebook.

«Τελειώσαμε με τις υποχρεωτικότητες, τελειώσαμε με την κυβέρνηση να μας λέει τι να κάνουμε, θα συνεχίσουμε και θα ακολουθήσουμε όπως ακριβώς και ο υπόλοιπος κόσμος αυτές τις διαμαρτυρίες των φορτηγατζήδων και θα είναι 100% νόμιμες, θα τηρούν το νόμο».

Ο Μπράιαν πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διωχθεί κανείς από το κομβόι επειδή δεν τήρησε τους συμφωνηθέντες όρους.

«Πρόκειται για μια ενότητα που δεν έχω ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν, πουθενά στον βορρά. Ο Καναδάς σίγουρα το έχει δείξει αυτό – η πιο ειρηνική διαμαρτυρία σε κομβόι που έχω δει μέχρι σήμερα», δήλωσε ακόμη ο Μπράιαν. «Αμερική, είναι η σειρά σου, είναι η σειρά σου να βγεις μπροστά και να δείξεις από τι είσαι φτιαγμένη».

«Δεν μας ενδιαφέρει σε ποια πλευρά βρίσκεστε, δεν μας ενδιαφέρει από πού είστε, αν ζείτε στην Αμερική, στον Καναδά ή από οπουδήποτε μπορεί να έρχεστε, το κάνουμε για εσάς», είπε.

Επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών, καθώς και οικογένειες στις δύο χώρες, έχουν βοηθήσει τις αυτοκινητοπομπές με τρόφιμα, στέγη και βενζίνη.

Καθώς περνούσαν από διάφορες πόλεις, βίντεο στο Facebook δείχνουν ότι τους υποδέχονταν μακριές σειρές ανθρώπων που ζητωκραύγαζαν και κρατούσαν καναδικές σημαίες, ενώ κάποιοι έριχναν πυροτεχνήματα.

Πρόσθεσε ότι το κάνουν επίσης για τα τρολ που διαταράσσουν τις διάφορες σελίδες τους.

«Στην πραγματικότητα το κάνουμε και για τα τρολ. Για να μπορούν να δουλέψουν και να ζήσουν και αυτοί τη ζωή τους. Οπότε δεν έχει σημασία. Σας αγαπάμε όλους. Αμερική, ήρθε η ώρα να σηκωθείτε όρθιοι. Καλώς ήρθατε στο φινάλε της εκπομπής. Σας αγαπάμε. Ο Θεός να σας ευλογεί».

Η μαζική εκδήλωση έχει δει ελάχιστα ρεπορτάζ μέχρι στιγμής από τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης. Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό αποκάλεσε τους “ανθρώπους που κατευθύνονται προς την Οτάβα” μια “μικρή περιθωριακή μειονότητα” που “έχει απαράδεκτες απόψεις” κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 26 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε στις 27 Ιανουαρίου ότι ήρθε σε επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί από το COVID-19 και έχει προχωρήσει σε αυτοαπομόνωση.

Δήλωσε στο The Canadian Press ότι το τεστ του ήταν αρνητικό, αισθάνεται καλά και δεν έχει κανένα σύμπτωμα.

Δεν είναι απαραίτητοι εργαζόμενοι

Ο Μπράιαν δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι φορτηγατζήδες δεν μπορούσαν να σταματήσουν κάπου για να φάνε ή να κάνουν ελεύθερα ντους, λόγω του ότι δεν θεωρούνταν απαραίτητοι και δεν λάμβαναν κονδύλια ή επιδόματα.

Η κυβέρνηση «έχει βάλει απλόχερα το χέρι της για να ελέγχει για πάρα πολύ καιρό και πάρα πολύ εύκολα και έχει βγάλει χρήματα από εσάς. Για να μας πει τι να κάνουμε».

«Εκλέξαμε αυτούς τους αξιωματούχους, τώρα είναι καιρός να τους αποβάλουμε. Όλα είναι σχεδιασμένα για να μπορείτε να δείτε τη διαφθορά και να είστε ξύπνιοι. Δεν υπάρχει μίσος σε αυτή την ομάδα», πρόσθεσε ο Μπράιαν.

«Η κυβερνητική υπερβολή φτάνει στο τέλος της και έτσι θα το κάνουμε».

«Αν πάτε πίσω στην Αμερική, το 1776, χρειαζόταν ένας πυροβολισμός για να ακουστείς. Οι Βρετανοί ήρθαν, ένας ολόκληρος στρατός ήρθε. Και ήταν χωριά που νίκησαν τους Βρετανούς, ένας ολόκληρος στρατός», σημείωσε ο Μπράιαν, «Λοιπόν, εμείς δεν το κάνουμε πια με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι πια βίαιη η κατάσταση όπως τότε».

Ο Μπράιαν πρόσθεσε ότι «είχαν ένα σχέδιο που λειτούργησε απόλυτα».

«Το μόνο που κάνεις είναι να μπεις και να οδηγήσεις και να γίνεις μέρος σε κάτι που τώρα γράφει ιστορία, που θα μπει στα βιβλία της ιστορίας, θα είναι για πάντα γνωστό το 2022 ότι είσαι μέρος αυτού του παγκόσμιου κινήματος. Εσείς, όχι εμείς. Εμείς είμαστε μαζί με εσάς. Είμαστε απλά οι φωνές για να το βγάλουμε προς τα έξω».

«Μια φωνή μπορεί να ακουστεί παγκοσμίως. Και αυτό γίνεται μέσω εσάς, των ανθρώπων».

Διεθνής Υποστήριξη

Περισσότεροι φορτηγατζήδες στις ΗΠΑ προσχώρησαν στις προσπάθειες διαμαρτυρίας μετά την έναρξη της οργάνωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες από τους δημιουργούς του Freedom Fighter Nation, τη δικηγόρο Λέι Ντούντας και τη νομική και προσωπική βοηθό της Μορίν Στιλ.

«Η υπέροχη χώρα μας κινητοποιείται! Οι άνθρωποι που ήταν μουδιασμένοι και εμβρόντητοι για όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια ξυπνούν. Κάνουν κάτι τώρα και εμείς συντονίζουμε και κινούμαστε με έναν σκοπό», δήλωσε η Στιλ στην Epoch Times.

Η Στιλ δήλωσε ότι η Αυστραλία κινητοποιεί τώρα τη δική της αυτοκινητοπομπή και ότι δημιουργούνται περισσότερα σημεία συγκέντρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, με χιλιάδες άτομα να παρευρίσκονται σε κάθε ένα από αυτά.

«Παίρνουμε πίσω τη χώρα μας. Μην κάνετε κανένα λάθος, εμείς οι πατριώτες και οι λάτρεις της ελευθερίας είμαστε η πλειοψηφία. Το 20-25% που θέλει σοσιαλισμό ή κομμουνισμό αυτό είναι η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή ποιος είναι αριστερός ή ποιος είναι δεξιός, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία αν χάσουμε την ελευθερία μας. Η ελευθερία είναι ένα λάβαρο κάτω από το οποίο μπορούμε όλοι να συσπειρωθούμε. Η ελευθερία τρεμοπαίζει στις φλέβες όλων μας. Ο Θεός να ευλογεί τους Καναδούς αδελφούς και αδελφές μας που μας θυμίζουν ότι είμαστε μαχητές! Ευχαριστούμε για την ώθηση. Είμαστε ξύπνιοι. ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ. Είδα μια ανάρτηση σε μια καναδική ιστοσελίδα που έλεγε “ξυπνήσατε τα κοιμισμένα λιοντάρια”. Λοιπόν, η Αμερική μόλις ξύπνησε από τους Καναδούς γείτονές μας, και μαντέψτε τι; Εγώ ειδοποιώ τον κόσμο. Ξύπνησαν τον δράκο που αναπνέει φωτιά!!» σημείωσε η Στιλ.

Άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία, έχουν οργανώσει τις δικές τους αυτοκινητοπομπές, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους για τον σκοπό αυτό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

1 thought on “«Η κυβερνητική υπερβολή φτάνει στο τέλος της»: Μετά την Οτάβα, το κομβόι φορτηγών κατευθύνεται προς την Ουάσιγκτον”

  1. Επιτελους ξυπναει ο κοσμος.για να δουμε και τους δηθεν Ευρωπαιους που μας το παιζουν και μοντερνοι,καλη ωρα οι πολιτικοι που μας εχουν καθηλωσει δυο χρονια τωρα,μαζι με τα σιχαματα,τα ΜΜΕ

    Απάντηση

Σχολιάστε