Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Η Λάρα Λόγκαν φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία αρχείου της 12ης Ιανουαρίου 2013, (Chris Pizzello/Invision/AP, αρχείο)

Η Λάρα Λόγκαν λέει ότι «την έδιωξαν» από το Fox Nation

Η πρώην δημοσιογράφος του CBS Λάρα Λόγκαν δήλωσε ότι την ανάγκασαν να φύγει από το Fox Nation αφού έκανε δημόσια σχόλια για τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου για την COVID-19 Άντονι Φάουτσι πέρυσι.

«Σίγουρα με έκαναν πέρα», δήλωσε η Λόγκαν σε πρόσφατη συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό παρουσιαστή Έρικ Μεταξά σχετικά με το τι είχε συμβεί στο δίκτυο, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω. «Θέλω να πω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Δεν θέλουν ανεξάρτητους ανθρώπους που σκέφτονται. Δεν θέλουν ανθρώπους που ακολουθούν τα γεγονότα ανεξάρτητα από την πολιτική».

Η Λόγκαν είπε επίσης ότι τα άρθρα που γίνονται από τα παραδοσιακά ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν βλάψει τις επαγγελματικές της προοπτικές, λέγοντας ότι «αν σε ψάξουν στο Google και δουν ένα άρθρο της Washington Post ή των New York Times για σένα, τότε δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί σου, σωστά; Ωραία, δεν μπορούμε να σας προσλάβουμε για την εκδήλωσή μας ή δεν μπορούμε να σας απασχολήσουμε ή οτιδήποτε άλλο».

«Πάντα έλεγα ότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Δεν ανήκω σε καμία πλευρά», συνέχισε. «Πραγματικά δεν με ενδιαφέρουν οι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης που εδώ και χρόνια αναφέρουν ψευδείς ιστορίες. Γιατί να με νοιάζει τι έχουν να πουν;»

Η Λόγκαν επιβεβαίωσε επίσης στα τέλη Μαρτίου ότι «την παράτησε το Fox» κατά τη διάρκεια μιας άλλης συνέντευξης. Είχε εμφανιστεί ως καλεσμένη σε εκπομπές γνώμης του δικτύου και ήταν οικοδέσποινα μιας ντοκιμαντέρ παραγωγής της Warm Springs Productions στην υπηρεσία streaming του Fox, Fox Nation.

Σε μια συνέντευξη στο Fox News τον Νοέμβριο, η Λόγκαν προκάλεσε αντιδράσεις αφού επέκρινε τον Φάουτσι για την πολιτική του ατζέντα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

«Αυτό που βλέπετε για τον Δρ Φάουτσι, αυτό μου λένε οι άνθρωποι, ότι δεν αντιπροσωπεύει την επιστήμη γι’ αυτούς. Αντιπροσωπεύει τον Γιόζεφ Μένγκελε … τον ναζιστή γιατρό που έκανε πειράματα σε Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης», είχε δηλώσει τότε η Λόγκαν. Ορισμένες εβραϊκές ομάδες την επέκριναν για τα σχόλια αυτά και η ίδια αποσύρθηκε από το πρακτορείο ταλέντων UTA, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της UTA σε δήλωσή του σε ειδησεογραφικά πρακτορεία νωρίτερα φέτος.

Μετά το σχόλιο για τον Φάουτσι, δεν εμφανίστηκε έκτοτε στο Fox News.

«Πραγματικά δεν ξέρω», δήλωσε στο Daily Beast σχετικά με την κατάστασή της στο Fox. «Δεν είμαι στη μισθοδοσία τους», πρόσθεσε. «Οπότε, ξέρετε, δεν είμαι σε επικοινωνία μαζί τους».

Πριν εμφανιστεί στο Fox, η Λόγκαν, η οποία κατάγεται από τη Νότια Αφρική, ήταν ανταποκρίτρια του CBS News για δεκαετίες, εμφανιζόμενη στη ναυαρχίδα του δικτύου, το «60 Minutes».

Το Fox δεν έχει επιβεβαιώσει δημοσίως την θέση της Λόγκαν στο δίκτυο. Η Epoch Times επικοινώνησε με το δίκτυο για σχόλια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε