Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
Η εταιρεία Gan Jing World πραγματοποιεί την τελετή εγκαινίων του πρώτου κτιρίου της έδρας της, που ονομάστηκε "MT0" ή "Middletown Zero", στο Μίντλταουν της Νέας Υόρκης, στις 22 Ιουνίου 2023 (Samira Bouaou/The Epoch Times).

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα Gan Jing World λαμβάνει επαίνους από τους δημιουργούς περιεχομένου

Το Gan Jing World έχει λάβει επαίνους από τους χρήστες του από τότε που ξεκίνησε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τον Ιούνιο του 2022. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε στους Epoch Times για την αποστολή της εταιρείας στη δημιουργία μιας “καθαρής” και φιλικής προς την οικογένεια πλατφόρμας.

Το “Gan Jing” προέρχεται από την κινεζική γλώσσα και στα ελληνικά σημαίνει “καθαρό”. Ιδρύθηκε από στελέχη της Silicon Valley και Κινέζους αντιφρονούντες που διέφυγαν από την κομμουνιστική Κίνα και η εταιρεία επιδιώκει να παρέχει μια νέα μορφή “καθαρών” κοινωνικών μέσων, τα οποία πιστεύει ότι είναι απαραίτητα για την ευημερία της κοινωνίας.

«Η αποστολή του Gan Jing World είναι να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να επανασυνδεθούν με τις παραδοσιακές αξίες και την ηθική. Η οικογένεια είναι ο δομικός λίθος της κοινωνίας», δήλωσε ο Nick Janicki, διευθυντής δημοσίων σχέσεων της εταιρείας με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στους Epoch Times σε προηγούμενη συνέντευξή του. «Θέλουμε να εξυψώσουμε τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες, όπως τον σεβασμό προς τους γονείς, να περνάτε χρόνο μαζί και να είστε ευγενικοί και συμπονετικοί μεταξύ σας».

Η πολύγλωσση πλατφόρμα έχει την έδρα της στο Μίντλταουν της Νέας Υόρκης και δεσμεύεται να παρέχει περιεχόμενο «χωρίς βίαιο, ερωτικό, εγκληματικό ή κακόβουλο υλικό», σύμφωνα με τον ιστότοπο της νεοσύστατης εταιρείας.

Ο κ. Janicki δήλωσε στους Epoch Times σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι οι αλγόριθμοι που δεν προκαλούν εθισμό είναι ένα ιδιαίτερο και σημαντικό χαρακτηριστικό του Gan Jing World. Η πλατφόρμα δίνει προτεραιότητα στις αξιόλογες πληροφορίες και το εμπνευσμένο περιεχόμενο, απαλλάσσοντας τους χρήστες από ατελείωτες ροές βίντεο.

Η σκοτεινή πλευρά των Social Media

Ο Chase Nasca, ένας έφηβος που αυτοκτόνησε αφού είδε περισσότερα από 1.000 ανάρμοστα βίντεο με βία και αυτοκτονίες, είναι ένα θλιβερό παράδειγμα της σκοτεινής πλευράς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο κ. Janicki.

Τον Μάρτιο, οι γονείς του κατέθεσαν μήνυση κατά της TikTok στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Σούφολκ της Νέας Υόρκης, καταγγέλλοντας ότι ο 16χρονος γιος τους «στοχοποιήθηκε, επηρεάστηκε και παρακινήθηκε (οδηγήθηκε) ενεργά» ώστε να αυτοκτονήσει.

«Οι κατηγορούμενοι του TikTok γνωρίζουν ότι το βίαιο, επικίνδυνο, ακραίο και ψυχολογικά επιβαρυντικό περιεχόμενο προκαλεί μεγαλύτερη απόκριση ντοπαμίνης στους ανηλίκους από ό,τι το ασφαλές και αγαθό περιεχόμενο», αναφέρεται στην αγωγή των 91 σελίδων.

«Για να μεγιστοποιήσει τη συμμετοχή των χρηστών και να αυξήσει τα κέρδη της, η TikTok δημιουργεί και συνδημιουργεί τέτοιο περιεχόμενο και στοχεύει σκόπιμα τα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες με βίαιο, επικίνδυνο, ακραίο και ψυχολογικά ενοχλητικό περιεχόμενο από το οποίο δεν μπορούν να κοιτάξουν αλλού».

Μια πλατφόρμα που σέβεται την ιδιωτικότητα

Ο κ. Janicki διαβεβαίωσε ότι τίποτα σαν το περιστατικό του TikTok δεν θα συμβεί στο Gan Jing World, καθώς η πλατφόρμα απορρίπτει βίαιο, πορνογραφικό, εγκληματικό, αρνητικό και επιβλαβές περιεχόμενο. Χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που δεν προκαλεί εθισμό και οι προτάσεις που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν τον πλήρη έλεγχο της ψηφιακής τους εμπειρίας.

Επιπλέον, το Gan Jing World αποδίδει επίσης μεγάλη σημασία στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και οι χρήστες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπό της και να κατεβάζουν εφαρμογές χωρίς εγγραφή. Για να κάνετε like ή να μοιραστείτε ένα βίντεο δεν απαιτείται επίσης εγγραφή. Ο σχολιασμός ενός βίντεο, ωστόσο, απαιτεί έναν λογαριασμό για τη διατήρηση των κατευθυντήριων γραμμών της κοινότητας. Αλλά το Gan Jing διερευνά άλλες τεχνικές λύσεις για την άρση της απαίτησης, δήλωσε ο Janicki σε προηγούμενη συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι η νεοσύστατη επιχείρηση συλλέγει δεδομένα μόνο για την κάλυψη νομικών απαιτήσεων και βασικών λειτουργικών αναγκών, όπως μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιβεβαίωση της εγγραφής.

Η πλατφόρμα δεν θα συλλέγει τις πληροφορίες τους ή θα παρακολουθεί τη συμπεριφορά τους, ούτε θα πουλήσει ποτέ τα δεδομένα τους, σύμφωνα με τον κ. Janicki.

Η τεράστια επιτυχία του Gan Jing World

Η Ακαδημία Jing Di, επίσης γνωστή ως Ακαδημία Pure Land, έχει λογαριασμό στο Gan Jing World εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Η αναπληρώτρια επικεφαλής διεύθυνσης της σχολής, Λούσι Ζενγκ, δήλωσε στην Epoch Times νωρίτερα αυτό το μήνα ότι το Gan Jing World είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για τα διαδικτυακά της μαθήματα και ότι το κανάλι της σχολής έχει λάβει μεγάλη υποστήριξη υποδοχή και θετικά σχόλια από το ντεμπούτο του.

«Μέσω του καναλιού μας στο Gan Jing World, ελπίζουμε να προωθήσουμε τον παραδοσιακό πολιτισμό και πολλά από τα περιεχόμενα είναι κατάλληλα για να τα παρακολουθήσουν παιδιά και έφηβοι. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την αγνότητα, την καλοσύνη και την ομορφιά κατά τη δημιουργία των βίντεο μας, περικλείοντας παραδοσιακές ιστορικές αφηγήσεις, χαρακτήρες και γεγονότα με εξαίσια (εκλεκτά) οπτικά μέσα.

«Κάθε ιστορία δημιουργείται με σχολαστικότητα και απόλυτη αφοσίωση, με γνώμονα την ακλόνητη δέσμευσή μας να μην πετύχουμε τίποτα λιγότερο από την τελειότητα και την αίσθηση της ανόθευτης αυθεντικότητας. Το Gan Jing World είναι μια καθαρή και υγιής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είναι πολύ κατάλληλη για την τοποθέτηση των έργων της ακαδημίας», δήλωσε η κα. Ζενγκ.

Είπε στο δημοσίευμα ότι η σχολή είχε δοκιμάσει άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά έλαβε μικρή ανταπόκριση και συνδρομές.

«Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Gan Jing World είναι αφιερωμένο στην παροχή υγιούς και θετικού περιεχομένου, το οποίο προσελκύει κοινό που εκτιμά περισσότερο τον παραδοσιακό πολιτισμό», είπε.

«Μια καλύτερη πλατφόρμα»

Ο Τζου Ζιντίνγκ, ένας παρουσιαστής που έχει το στρατιωτικό του κανάλι στο Gan Jing World εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, δήλωσε ότι πρόκειται για μια σπάνια πλατφόρμα που πολλοί άνθρωποι περίμεναν επειδή είναι απαλλαγμένη από βία, πορνογραφία και άλλο ανεπιθύμητο περιεχόμενο.

Σε συνέντευξή του στους Epoch Times στις 12 Αυγούστου, ο κ. Τζου δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έχω την ευκαιρία να παράγω περιεχόμενο σε αυτή την πλατφόρμα».

Επιπλέον, ο κ. Τζου ανέφερε ότι απολαμβάνει μεγάλη ελευθερία κατά την παραγωγή προγραμμάτων στο Gan Jing World.

«Τα τελευταία χρόνια, ακόμη και σε ορισμένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης των ΗΠΑ, ορισμένα θέματα θεωρούνται ταμπού και οι πλατφόρμες αυτές περιορίζουν τα έσοδα για όσους αγγίζουν το λογοκριμένο περιεχόμενο. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Gan Jing World. Έχει πράγματι προσφέρει μια καλύτερη πλατφόρμα για πολλούς δημιουργούς περιεχομένου βίντεο», δήλωσε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε