Τρίτη, 26 Σεπ, 2023
Τα παιδιά περπατούν, την πρώτη ημέρα της άρσης της εντολής για την μάσκα σε εσωτερικούς χώρους για τα σχολεία DOE μεταξύ K-12, στο Μανχάταν στις 7 Μαρτίου 2022. (Andrew Kelly/Reuters)

Η Νέα Υόρκη θα επιβάλει μάσκες για παιδιά κάτω των 5 ετών

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δήλωσε ότι η πόλη θα επιβάλει στα παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών να συνεχίσουν να φορούν μάσκες, μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης υπέρ της διοίκησής του.

«Κάθε απόφαση που λαμβάνουμε είναι με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας. Τα παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν τις μάσκες τους στο σχολείο και στον παιδικό σταθμό από τη Δευτέρα», έγραψε ο Άνταμς, ένας Δημοκρατικός, στο Twitter την 1η Απριλίου.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την απόφαση του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πολιτείας Ραλφ Πόρτζιο να ακυρώσει νωρίτερα την ίδια μέρα την εντολή της πόλης για μάσκες για μικρά παιδιά. Ωστόσο, ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο εξέδωσε αναστολή στην απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου, επιτρέποντας στην εντολή για μάσκα να παραμείνει άθικτη εν μέσω της διαδικασίας των εφέσεων.

Ο Πόρτζιο δήλωσε ότι η εντολή ήταν «παράλογη» μετά την άρση της για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω και τη χαρακτήρισε «αυθαίρετη, ιδιότροπη και παράλογη». Η απόφαση αυτή εκδόθηκε σε απάντηση σε αγωγή από ομάδα γονέων που μήνυσε τον Άνταμς και τις υπηρεσίες της πόλης.

«Η καθολική χρήση της μάσκας, επομένως, παρουσιάζει μία από τις ισχυρότερες, αν όχι την ισχυρότερη άμυνα κατά του COVID-19 για περιβάλλοντα με παιδιά ηλικίας δύο έως τεσσάρων ετών», ανέφεραν οι δικηγόροι της Νέας Υόρκης στα δικαστικά αρχεία.

Ωστόσο, πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι τα μικρά παιδιά έχουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά θανάτου και νοσηλείας από τον COVID-19 σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες – ακόμη και σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα παιδιά.

«Για τους λόγους αυτούς, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, τόσο η πόλη όσο και η Πολιτεία της Νέας Υόρκης είχαν αυστηρότερους κανόνες για το συγκεκριμένο περιβάλλον», έγραψαν οι δικηγόροι.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη στις 15 Δεκεμβρίου 2021. (David Dee Delgado/Getty Images)

 

Εν μέσω της διαδικασίας των εφέσεων, δεν είναι σαφές για πόσο ακόμη η Νέα Υόρκη, η οποία έχει χρησιμοποιήσει μερικούς από τους αυστηρότερους κανόνες COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα διατηρήσει την εντολή άθικτη. Ο Δρ Άσγουιν Βάσαν, επίτροπος υγείας της πόλης, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την 1η Απριλίου ότι οι αξιωματούχοι «συνιστούν να περιμένουμε λίγο ακόμα πριν καταστήσουμε τις μάσκες προαιρετικές για αυτή την ηλικιακή ομάδα», αναφερόμενος στα μικρά παιδιά.

Τους τελευταίους μήνες, τα ομοσπονδιακά και πολιτειακά δεδομένα έχουν δείξει ότι οι νοσηλείες, τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), έχουν μειωθεί δραματικά. Σε απάντηση, άλλες πολιτείες και δήμοι υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών έχουν εγκαταλείψει τις εντολές για μάσκες και εμβόλια, ενώ ορισμένοι Δημοκρατικοί έχουν εκφράσει ακόμη και επικρίσεις για τους κανόνες αυτούς.

Ο Μάικλ Τσέσα, δικηγόρος που εκπροσωπεί την ομάδα γονέων που μηνύουν τον Άνταμς, δήλωσε ότι χάρηκαν όταν ο Πόρτζιο συμφώνησε με τα επιχειρήματά τους. Ωστόσο, απογοητεύτηκαν όταν η απόφασή του δεν τέθηκε σε ισχύ εν αναμονή της διαδικασίας των εφέσεων, δήλωσε στο Gothamist.

«Τη Δευτέρα το πρωί, όταν οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, δεν θα έχουν αυτή την επιλογή», δήλωσε ο Τσέσα, σημειώνοντας ότι το εφετείο δεν έχει ορίσει ημερομηνία για τις αγορεύσεις.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε