Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ μιλάει σε δημοσιογράφους στην AltaMed Urgent Care στη Σάντα Άνα της Καλιφόρνια, στις 25 Μαρτίου 2021. (John Fredricks/The Epoch Times)

Η ομάδα του ΝτεΣάντις απαντά στη διαφήμιση του Νιούσομ που λέει ότι οι κάτοικοι της Φλόριντα πρέπει να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια

Το γραφείο του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις απάντησε στις διαφημίσεις του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ που ενθαρρύνει τους κατοίκους της Πολιτείας του Ήλιου να μετακομίσουν στη Χρυσή Πολιτεία.

«Ο λαός της Φλόριντα δεν δίνει καμία σημασία στις θλιβερές εκστρατείες λάσπης από τους Δημοκρατικούς και τους συμμάχους τους στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝτεΣάντις, Ντέιβ Άμπραμς, στο The Daily Wire. «Είμαστε πολύ απασχολημένοι με το να απολαμβάνουμε την ελευθερία που δημιούργησε ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις στην Πολιτεία του Ήλιου».

Η διαφήμιση του Νιούσομ, ενός Δημοκρατικού, πυροδότησε εικασίες ότι ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας θα κατέβει υποψήφιος για το αξίωμα το 2024, ενδεχομένως εναντίον του ΝτεΣάντις. Ορισμένοι υπέθεσαν ότι ο Ρεπουμπλικάνος της Φλόριντα θα επιχειρήσει να κερδίσει τις εκλογές, αν και ο ΝτεΣάντις έχει επανειλημμένα παρουσιάσει ως ασήμαντες αυτές τις προτάσεις σε εκδηλώσεις.

Ο Νιούσομ, εν τω μεταξύ, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια επιβίωσε από μια προσπάθεια ανάκλησης σε ολόκληρη την πολιτεία πέρυσι και διεκδικεί την επανεκλογή του στην κυβέρνηση το 2022.

«Είναι η Ημέρα της Ανεξαρτησίας – ας μιλήσουμε λοιπόν για το τι συμβαίνει στην Αμερική», είπε ο Νιούσομ στη διαφήμιση, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter. «Η ελευθερία δέχεται επίθεση στην πολιτεία σας».

Χρησιμοποιώντας αριστερά σημεία συζήτησης, ο Νιούσομ ισχυρίστηκε στη συνέχεια, χωρίς να παρέχει αποδείξεις ή λεπτομέρειες, ότι οι αξιωματούχοι της Φλόριντα «απαγορεύουν βιβλία», «περιορίζουν τον λόγο», «δυσκολεύουν την ψηφοφορία» και «ποινικοποιούν τις γυναίκες και τους γιατρούς».

Βάλτε φωτιά σε ένα κάρο λεφτά

Ο Άμπραμς δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι «ο Νιούσομ θα μπορούσε κάλλιστα να βάζει φωτιά σε ένα κάρο λεφτά» με τις διαφημίσεις. «Θέλω να δω τι θα συμβεί με την απεγνωσμένη προσπάθειά του να κερδίσει πίσω τους πρόσφυγες από την Καλιφόρνια που έφυγαν από το κολαστήριο που δημιούργησε στην πολιτεία του για να έρθουν στη Φλόριντα», είπε.

Παρά το γεγονός ότι ο Νιούσομ δήλωσε ότι δεν θέλει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος σε δύο χρόνια, δεν είναι σαφές γιατί προβάλλει διαφήμιση στη Φλόριντα.

Το 2021, αναφορές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Καλιφόρνια και μετακόμισαν σε μέρη όπως το Τέξας και η Φλόριντα, ενδεχομένως λόγω της αριστερής πολιτικής της πολιτείας και του υψηλού κόστους ζωής.

Μιλώντας για το αν ο Νιούσομ θα συμμετάσχει στην προεδρική κούρσα του 2024, ο Σέντρικ Ρίτσμοντ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Λευκού Οίκου του Μπάιντεν που εργάζεται στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών, δήλωσε στο Politico ότι «όλοι προσπαθούν να είναι σχετικοί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση».

Ο Νιούσομ «πέρασε τις εκλογές ανάκλησης και κάνει πολύ καλή δουλειά ως κυβερνήτης», δήλωσε ο Ρίτσμοντ στο πρακτορείο. «Ωστόσο, νομίζω ότι η φιλοδοξία κάνει τους ανθρώπους να κάνουν διάφορα πράγματα».

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Cox Science Center & Aquarium στο West Palm Beak της Φλόριντα, στις 08 Ιουνίου 2022. (Joe Raedle/Getty Images)

 

Ο ΝτεΣάντις έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη αρκετών ατόμων υψηλού προφίλ, συγκεκριμένα λόγω της θέσης του κατά των περιορισμών που σχετίζονται με το COVID-19 και των υποχρεωτικών εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τον περασμένο μήνα, ο podcaster Τζο Ρόγκαν πρότεινε ότι αν ο ΝτεΣάντις θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, θα υποστηρίξει τον κυβερνήτη της Φλόριντα. Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ έγραψε επίσης στο Twitter ότι θα υποστήριζε μια υποψηφιότητα του ΝτεΣάντις.

«Ο Ρον ΝτεΣάντις θα ήταν ένας καλός πρόεδρος», δήλωσε ο Ρόγκαν απαντώντας σε πρόσφατη ερώτηση στο podcast του. «Αυτό που έχει κάνει για τη Φλόριντα είναι αξιοθαύμαστο».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε