Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
«Τη νύχτα, επίθεση γύρω στις 04:00 [σ.σ. που διεξήχθη] με drones ‘Shahed-136’ είχε στόχο λιμενική υποδομή», σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού.

Η Ουκρανία καταγγέλλει επιδρομή σε αποθήκη σιτηρών στην Οδησσό

Νέα επιδρομή της Ρωσίας με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι (UAV) στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, είχε αποτέλεσμα να καταστραφεί υπόστεγο όπου αποθηκεύονταν σιτηρά και να τραυματιστούν τέσσερις λιμενεργάτες, ανέφερε η διοίκηση του νότιου τομέα του ουκρανικού στρατού μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Τη νύχτα, επίθεση γύρω στις 04:00 [σ.σ. που διεξήχθη] με drones ‘Shahed-136’ είχε στόχο λιμενική υποδομή», σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. «Υπόστεγο αποθήκευσης σιτηρών καταστράφηκε και δεξαμενές αποθήκευσης άλλων φορτίων υπέστησαν ζημιές», προστίθεται στο κείμενο.

Βάσει των αρχικών πληροφοριών, τρία UAV καταστράφηκαν, ανέφερε η ίδια πηγή.

Το επιτελείο έκανε επίσης λόγο για αλλεπάλληλες και συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις μεταξύ της Ντανιέτσκ (ανατολικά) και της Κούπιανσκ (Χαρκίβ, βορειοανατολικά). Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε, δόθηκαν 27 μάχες σε τομείς αυτών των μετώπων, μήκους περίπου 230 χιλιομέτρων, μέσα σε 24 ώρες.

Πάντα κατά το ουκρανικό γενικό επιτελείο, διεξάγονται εντατικοί βομβαρδισμοί από το ρωσικό πυροβολικό και τη ρωσική αεροπορία: πάνω από εξήντα χωριά υπέστησαν πλήγματα από οβίδες ή ρουκέτες του πυροβολικού της Ρωσίας.

Οι πληροφορίες για τις εξελίξεις στα μέτωπα γενικά είναι από δύσκολο ως αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος διαρκεί πλέον σχεδόν 17 μήνες.

Ίχνη εκρηκτικών σε ξένο πλοίο μεταφοράς σιτηρών

Από τη ρωσική πλευρά, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι βρήκε ίχνη εκρηκτικών σε πλοίο που έπλεε από την Τουρκία προς το λιμάνι Ροστόφ επί του Ντον στη Ρωσία για να παραλάβει σιτηρά.

Η FSB ανέφερε ότι το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο ουκρανικό λιμάνι Κίλιγια τον Μάιο και ότι ίσως είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά εκρηκτικών στην Ουκρανία. Σημείωσε επίσης ότι το πλοίο είχε αλλάξει το όνομά του ενώ βρισκόταν στο τουρκικό λιμάνι Τούζλα νωρίτερα αυτό τον μήνα και αντικατέστησε το πλήρωμά του, που αποτελείτο από 12 Ουκρανούς.

«Αυτές οι περιστάσεις μπορεί να υποδεικνύουν την πιθανότητα χρήσης ξένου μη στρατιωτικού πλοίου για την παράδοση εκρηκτικών στο έδαφος της Ουκρανίας», ανέφερε η FSB.

Στο πλοίο, το οποίο δεν κατονομάστηκε, έγινε επιθεώρηση στο Στενό του Κερτς και του απαγορεύθηκε να συνεχίσει το ταξίδι του, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε από τα ρωσικά ύδατα, σύμφωνα με την FSB.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις λεπτομέρειες της ανακοίνωσης της FSB. Πριν από μία εβδομάδα, η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία που επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά από τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε