Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
Ένας ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ ρίχνει κροτίδες για να σηματοδοτήσει την έναρξη της πρώτης παρέλασης του Φάλουν Ντάφα στο Παρίσι, στις 26 Αυγούστου. (minghui.org)

Η παρέλαση του Φάλουν Ντάφα στο Παρίσι

Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν στο Παρίσι στις 26 Αυγούστου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρέλαση περισσότερων από 1.400 ασκουμένων του Φάλουν Ντάφα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου. Σε αρκετούς, φάνηκε διαφορετική από άλλες παρελάσεις, μεταφέροντας, όπως είπαν, ένα θετικό μήνυμα.

Οι ασκούμενοι πραγματοποίησαν δύο παρελάσεις εκείνη την ημέρα. Η πρώτη ξεκίνησε από την Place de la République και κατέβηκε την Rue Du Temple, τη Boulevard de Sébastopol, τη Boulevard Saint-Denis, τη Boulevard de Bonne Nouvelle και τη Boulevard Poissonnière για να φτάσει τελικά στο Euronext Paris.

 

Η μπάντα Τιεν Γκούο οδηγούσε την παρέλαση παίζοντας μουσική του Φάλουν Ντάφα. (minghui.org)

 

Οι ασκούμενοι κρατούσαν πανό που έγραφαν, μεταξύ άλλων, για τη δίωξη που υφίσταται το Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα. (minghui.org)

 

Άλλα πανό ανέφεραν τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων που γίνονται στην Κίνα, με θύματα κυρίως ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ. (minghui.org)

 

Η παρέλαση περιελάμβανε και πανό υπέρ των Κινέζων που παραιτούνται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. (minghui.org)

 

Καθώς η παρέλαση διέσχιζε κεντρικούς δρόμους του Παρισιού, πολλοί άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν. (minghui. org)

 

Η πρώτη παρέλαση κατέληξε στο Euronext Paris. (minghui.org)

 

Η μπάντα Τιεν Γκούο, στο τέλος της πρώτης παρέλασης. (minghui.org)

 

«Είναι σημαντικό να εκτεθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας»

Η Κορίν Νγκοτάτ, ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων, και η Τιφέν Γκαλάς, ιδιοκτήτρια καφετέριας, δήλωσαν ότι χάρηκαν που είδαν την παρέλαση και ότι τoυς φάνηκε ωραία.

Οι Corinne Ngotat (αριστερά) και Tiphaine Galas (δεξιά). (minghui.org)

 

Και οι δύο γυναίκες δήλωσαν ότι ήταν σημαντικό να αποκαλυφθεί η δίωξη που ασκεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ) στο Φάλουν Ντάφα. Καταδίκασαν τη δίωξη και υπέγραψαν την αίτηση που ζητά τον τερματισμό της.

Τα τελευταία 24 χρόνια, το ΚΚΚ δεν επιτρέπει στους ανθρώπους στην Κίνα να ασκούν το Φάλουν Ντάφα, του οποίου οι κατευθυντήριες αρχές είναι η Αλήθεια, η Καλοσύνη και η Ανεκτικότητα. Η κα Γκαλάς δήλωσε: «Αυτές είναι παγκόσμιες αξίες, αλλά οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να τις ακολουθούν. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Η κα Νγκοτάτ πρόσθεσε: «Αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχτούμε. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί το ΚΚΚ το κάνει αυτό. Είναι λυπηρό τέτοια πράγματα να συμβαίνουν στη σύγχρονη εποχή».

Ο κόσμος μιλάει με τους ασκούμενους και μαθαίνει για το Φάλουν Ντάφα. (minghui.org)

 

Παράλληλα με την παρέλαση, ασκούμενοι έδιναν ενημερωτικά έντυπα στον κόσμο που παρακολουθούσε και εξηγούσαν για τη δίωξη της άσκησης στην Κίνα. (minghui.org)

 

Όσοι ήθελαν, μπορούσαν να υπογράψουν για τον τερματισμό της δίωξης. (minghui.org)

 

«Είναι σημαντικό [για τους ασκούμενους] να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.» (minghui.org)
Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών και τάξεων πήραν θέση κατά της δίωξης.  (minghui.org)

 

Ο προγραμματιστής υπολογιστών Ζουλιγιέ και ο λογιστής Καριλίν υπέγραψαν επίσης την αίτηση.

Ο Ζουλιγιέ δήλωσε ότι η παρέλαση ήταν «πολύ καλή και καλά οργανωμένη. Είναι ήσυχη, ειρηνική και φιλική. Οι συμμετέχοντες είναι χαμογελαστοί, γεγονός που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται όμορφα».

Επέκρινε τις διώξεις, λέγοντας: «Φοβάται [το ΚΚΚ] ότι ο κόσμος θα αφυπνιστεί. Η καλοσύνη και η σκληρότητα, η υπομονή και η βία είναι αντίθετες έννοιες. Πολλά καθεστώτα είναι σκληρά και βίαια. Οι κακοί άνθρωποι δεν αποδέχονται την καλοσύνη, οπότε πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια στο κακό».

Ο Καριλίν συμφώνησε: «Είναι σημαντικό [για τους ασκούμενους] να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Φυσικά, οι κακοί άνθρωποι θέλουν οι άλλοι να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, αλλά εσείς δεν πρέπει να το κάνετε. Αν και μερικές φορές ο αριθμός μας είναι περιορισμένος, η συνολική δύναμη είναι άπειρη».

Φωνές που πρέπει να ακουστούν

Ο Ντιεπ εργάζεται σε μια επενδυτική εταιρεία στο Λονδίνο και ταξιδεύει στο Παρίσι τα Σαββατοκύριακα. Σταμάτησε για να παρακολουθήσει την παρέλαση, για την οποία σχολίασε: «Η παρέλαση είναι πολύ ειρηνική και όμορφη. Την είδα αμέσως μόλις έφτασα στο Παρίσι και πιστεύω ότι είναι πολύ καλή. Οι συμμετέχοντες είναι πολύ θετικοί, παθιασμένοι και ενθουσιώδεις».

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπει δραστηριότητες των ασκουμένων. Τους έχει δει να μοιράζουν φυλλάδια και στην Τσάιναταουν του Λονδίνου.

Ο Ντιεπ υπέγραψε την αίτηση και δήλωσε: «Η δίωξη στην Κίνα είναι άδικη. Έχω διαβάσει γι’ αυτό. Γνωρίζω ότι [στην Κίνα] πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζονται άδικα, γι’ αυτό υπέγραψα την αίτηση». Είπε ότι νιώθει πως ο σκοπός της παρέλασης αξίζει τον κόπο. «Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πληγεί, οπότε πιστεύω ότι ο σκοπός της παρέλασης είναι καλός. Η συλλογή οργάνων από το ΚΚΚ θα πρέπει να διερευνηθεί.»

«Το ΚΚΚ είναι ένα αυταρχικό καθεστώς», πρόσθεσε. «Δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου ούτε δημοκρατία. Κάποιος διώκεται μόνο και μόνο επειδή εκφράζει τη γνώμη του. Η εταιρεία στην οποία εργάζομαι δεν θα επενδύσει στην Κίνα εξαιτίας αυτού του γεγονότος.»

Ο Ντιεπ δήλωσε ότι είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο κόσμος για τη δίωξη του Φάλουν Ντάφα από το ΚΚΚ. «Οι φωνές τους πρέπει να ακούγονται- έχουν το δικαίωμα να το λένε στον κόσμο, να ενημερώνουν όλους για το τι συμβαίνει [στην Κίνα]. Νομίζω ότι είναι σημαντικό.»

Του Ντε Σιανγκ, απεσταλμένου του Minghui στο Παρίσι

Αναδημοσίευση από το minghui.org.

Επιμέλεια για την Epoch Times: Αλία Ζάε

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε