Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν στο Παρίσι στις 26 Αυγούστου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρέλαση περισσότερων από 1.400 ασκουμένων του Φάλουν Ντάφα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου. Σε αρκετούς, φάνηκε διαφορετική από άλλες παρελάσεις, μεταφέροντας, όπως είπαν, ένα θετικό μήνυμα.
Οι ασκούμενοι πραγματοποίησαν δύο παρελάσεις εκείνη την ημέρα. Η πρώτη ξεκίνησε από την Place de la République και κατέβηκε την Rue Du Temple, τη Boulevard de Sébastopol, τη Boulevard Saint-Denis, τη Boulevard de Bonne Nouvelle και τη Boulevard Poissonnière για να φτάσει τελικά στο Euronext Paris.
«Είναι σημαντικό να εκτεθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας»
Η Κορίν Νγκοτάτ, ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων, και η Τιφέν Γκαλάς, ιδιοκτήτρια καφετέριας, δήλωσαν ότι χάρηκαν που είδαν την παρέλαση και ότι τoυς φάνηκε ωραία.
Και οι δύο γυναίκες δήλωσαν ότι ήταν σημαντικό να αποκαλυφθεί η δίωξη που ασκεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ) στο Φάλουν Ντάφα. Καταδίκασαν τη δίωξη και υπέγραψαν την αίτηση που ζητά τον τερματισμό της.
Τα τελευταία 24 χρόνια, το ΚΚΚ δεν επιτρέπει στους ανθρώπους στην Κίνα να ασκούν το Φάλουν Ντάφα, του οποίου οι κατευθυντήριες αρχές είναι η Αλήθεια, η Καλοσύνη και η Ανεκτικότητα. Η κα Γκαλάς δήλωσε: «Αυτές είναι παγκόσμιες αξίες, αλλά οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να τις ακολουθούν. Αυτό είναι απαράδεκτο».
Η κα Νγκοτάτ πρόσθεσε: «Αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχτούμε. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί το ΚΚΚ το κάνει αυτό. Είναι λυπηρό τέτοια πράγματα να συμβαίνουν στη σύγχρονη εποχή».
Ο προγραμματιστής υπολογιστών Ζουλιγιέ και ο λογιστής Καριλίν υπέγραψαν επίσης την αίτηση.
Ο Ζουλιγιέ δήλωσε ότι η παρέλαση ήταν «πολύ καλή και καλά οργανωμένη. Είναι ήσυχη, ειρηνική και φιλική. Οι συμμετέχοντες είναι χαμογελαστοί, γεγονός που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται όμορφα».
Επέκρινε τις διώξεις, λέγοντας: «Φοβάται [το ΚΚΚ] ότι ο κόσμος θα αφυπνιστεί. Η καλοσύνη και η σκληρότητα, η υπομονή και η βία είναι αντίθετες έννοιες. Πολλά καθεστώτα είναι σκληρά και βίαια. Οι κακοί άνθρωποι δεν αποδέχονται την καλοσύνη, οπότε πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια στο κακό».
Ο Καριλίν συμφώνησε: «Είναι σημαντικό [για τους ασκούμενους] να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Φυσικά, οι κακοί άνθρωποι θέλουν οι άλλοι να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, αλλά εσείς δεν πρέπει να το κάνετε. Αν και μερικές φορές ο αριθμός μας είναι περιορισμένος, η συνολική δύναμη είναι άπειρη».
Φωνές που πρέπει να ακουστούν
Ο Ντιεπ εργάζεται σε μια επενδυτική εταιρεία στο Λονδίνο και ταξιδεύει στο Παρίσι τα Σαββατοκύριακα. Σταμάτησε για να παρακολουθήσει την παρέλαση, για την οποία σχολίασε: «Η παρέλαση είναι πολύ ειρηνική και όμορφη. Την είδα αμέσως μόλις έφτασα στο Παρίσι και πιστεύω ότι είναι πολύ καλή. Οι συμμετέχοντες είναι πολύ θετικοί, παθιασμένοι και ενθουσιώδεις».
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπει δραστηριότητες των ασκουμένων. Τους έχει δει να μοιράζουν φυλλάδια και στην Τσάιναταουν του Λονδίνου.
Ο Ντιεπ υπέγραψε την αίτηση και δήλωσε: «Η δίωξη στην Κίνα είναι άδικη. Έχω διαβάσει γι’ αυτό. Γνωρίζω ότι [στην Κίνα] πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζονται άδικα, γι’ αυτό υπέγραψα την αίτηση». Είπε ότι νιώθει πως ο σκοπός της παρέλασης αξίζει τον κόπο. «Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πληγεί, οπότε πιστεύω ότι ο σκοπός της παρέλασης είναι καλός. Η συλλογή οργάνων από το ΚΚΚ θα πρέπει να διερευνηθεί.»
«Το ΚΚΚ είναι ένα αυταρχικό καθεστώς», πρόσθεσε. «Δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου ούτε δημοκρατία. Κάποιος διώκεται μόνο και μόνο επειδή εκφράζει τη γνώμη του. Η εταιρεία στην οποία εργάζομαι δεν θα επενδύσει στην Κίνα εξαιτίας αυτού του γεγονότος.»
Ο Ντιεπ δήλωσε ότι είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο κόσμος για τη δίωξη του Φάλουν Ντάφα από το ΚΚΚ. «Οι φωνές τους πρέπει να ακούγονται- έχουν το δικαίωμα να το λένε στον κόσμο, να ενημερώνουν όλους για το τι συμβαίνει [στην Κίνα]. Νομίζω ότι είναι σημαντικό.»
Του Ντε Σιανγκ, απεσταλμένου του Minghui στο Παρίσι
Αναδημοσίευση από το minghui.org.
Επιμέλεια για την Epoch Times: Αλία Ζάε