Σάββατο, 13 Απρ, 2024

Η Ρωσία ανακαλεί την επικύρωση της συνθήκης για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών

Η Ρωσία ανακαλεί την επικύρωση της Συνθήκης για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών εξαιτίας της ανεύθυνης στάσης των Ηνωμένων Πολιτειών σε ό,τι αφορά την παγκόσμια ασφάλεια, δήλωσε σήμερα ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, ο πρόεδρος της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος νωρίτερα αυτό το μήνα ανακοίνωσε πως η Ρωσία ενδέχεται να ανακαλέσει την επικύρωση της συνθήκης αυτής του 1996 επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν την έχουν επικυρώσει, έχει δηλώσει πως δεν είναι έτοιμος να πει αν η Ρωσία θα επαναλάβει ή όχι τις πυρηνικές δοκιμές.

«Προς το συμφέρον της ασφάλειας της χώρας μας, αποσύρουμε την επικύρωση της Συνθήκης για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών», δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας Βιατσεσλάβ Βολόντιν πριν από τη συζήτηση στο κοινοβούλιο για την ανάκληση της επικύρωσης.

Ο Βολόντιν δήλωσε πως, ενώ η Ρωσία επικύρωσε τη συνθήκη το 2000, η Ουάσινγκτον δεν την έχει επικυρώσει εξαιτίας «της ανεύθυνης στάσης (της) στα ζητήματα της παγκόσμιας ασφάλειας».

«Η Ρωσική Ομοσπονδία θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους πολίτες της και για να διατηρήσει παγκόσμια στρατηγική ισοτιμία», δήλωσε ο Βολόντιν.

Μολονότι η Ρωσία ανακαλεί την επικύρωση, η υπογραφή της σ’ αυτή παραμένει και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον οργανισμό της συνθήκης για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών και με το παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης που ειδοποιεί τον κόσμο για οποιαδήποτε δοκιμή.

Μια επανάληψη των πυρηνικών δοκιμών από τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Κίνα θα μπορούσε να σημάνει την έναρξη μιας νέας κούρσας των πυρηνικών όπλων ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες σταμάτησαν τις πυρηνικές δοκιμές στα χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1991.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε