Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Η Ρωσία απελαύνει περισσότερους από 20 γερμανούς διπλωμάτες ανταποδίδοντας αντίστοιχη ενέργεια του Βερολίνου.

Η Ρωσία απέλασε περισσότερους από 20 γερμανούς διπλωμάτες

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο RIA Novosti πως η Μόσχα, προχωρά σε μια κίνηση ανταπόδοσης και θα απελάσει περισσότερους από 20 γερμανούς διπλωμάτες.

Αν και η Γερμανία δεν επιβεβαίωσε άμεσα ότι προχωρεί η ίδια σε απελάσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε, χωρίς να επικαλείται πηγή, πως η Γερμανία απελαύνει περισσότερους από 20 ρώσους διπλωμάτες.

Αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το Βερολίνο και η Μόσχα βρίσκονταν σε επαφή τις λίγες τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους και ότι η άφιξη ενός ρωσικού κυβερνητικού αεροπλάνου στο Βερολίνο συνδέεται με το ζήτημα αυτό.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και το Βερολίνο, το οποίο ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής του ρωσικού πετρελαίου και αερίου, έχουν επιδεινωθεί αφότου η Ρωσία έστειλε το Φεβρουάριο 2022 στρατεύματα να εισβάλουν στην Ουκρανία και η Δύση απάντησε με κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και με όπλα για την Ουκρανία.

«Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν άλλη μια μαζική απέλαση εργαζομένων σε ρωσικές διπλωματικές αποστολές στη Γερμανία», ανέφερε σε δήλωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτές τις ενέργειες του Βερολίνου, που συνεχίζει να καταστρέφει επιδεικτικά ολόκληρο το φάσμα των ρωσογερμανικών σχέσεων».

Δεν αποκάλυψε τον αριθμό των διπλωματών που απελαύνονται, αλλά ανέφερε πως οι δικές του απελάσεις είναι αντίστοιχες και ότι θα περιορίσει σημαντικά το μέγιστο αριθμό του προσωπικού των γερμανικών διπλωματικών αποστολών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στη Μόσχα ενημερώθηκε για τις ενέργειες αυτές στις 5 Απριλίου

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε