Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024
(REUTERS/Gonzalo Fuentes)

Η Ρωσία θεωρεί «απαράδεκτη» την έκκληση για αποκλεισμό των αθλητών της

Η Ρωσία κατήγγειλε σήμερα (11/2) την έκκληση να απαγορευτεί η συμμετοχή των Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, την επομένη της συνάντησης όπου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε ένα τέτοιο μέτρο, επικαλούμενος την ένοπλη σύγκρουση με τη Μόσχα.

«Η προσπάθεια να υπαγορευτούν οι όροι για τη συμμετοχή αθλητών σε διεθνείς αγώνες είναι απολύτως απαράδεκτη (…) Βλέπουμε αυτήν τη στιγμή μια απροκάλυπτη επιθυμία να καταστραφεί η ενότητα του διεθνούς αθλητισμού», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού, Όλεγκ Ματίτσιν, σύμφωνα με όσα ανέφεραν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Παναγιώτης Κουμάνταρος

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε