Σάββατο, 13 Απρ, 2024
Μετά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ρουμανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, απέλασε πολυάριθμους Ρώσους διπλωμάτες, ύποπτους για κατασκοπεία.

Η Ρουμανία διώχνει 40 Ρώσους διπλωμάτες και εργαζόμενους στην ρωσική πρεσβεία

Σαράντα διπλωμάτες και εργαζόμενοι της πρεσβείας της Ρωσίας στο Βουκουρέστι πρόκειται να αναχωρήσουν σήμερα από τη Ρουμανία έπειτα από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης, με φόντο την επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Έντεκα διπλωμάτες και 29 μέλη του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας, συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους, «θα αναχωρήσουν από τη Ρουμανία με πολιτικό αεροπλάνο που ανήκει σε ρωσική αεροπορική εταιρεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες ενός αεροπλάνου Ιλιούσιν Il-96 να προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, απ’ όπου πρόκειται να απογειωθεί αργά το απόγευμα, σύμφωνα με αερολιμενικές πηγές τις οποίες επικαλείται ο τοπικός Τύπος.

Η απόφαση αυτή «αντανακλά το σημερινό επίπεδο των διμερών σχέσεων», οι οποίες έχουν δραστικά περιοριστεί από τη Ρουμανία «μετά την κήρυξη από τη Μόσχα επιθετικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας», εξήγησε το υπουργείο.

Οι αρχές είχαν διατυπώσει το αίτημά τους στις 8 Ιουνίου και είχαν δώσει προθεσμία 30 ημερών στη Ρωσία για να το εκτελέσει.

Μετά από την εισβολή στην Ουκρανία, η Ρουμανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, απέλασε πολυάριθμους Ρώσους διπλωμάτες ύποπτους για κατασκοπεία, όπως έκαναν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συνολικά το προσωπικό της πρεσβείας της Ρωσίας μειώθηκε έτσι περισσότερο από το μισό, σύμφωνα με το Βουκουρέστι.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε