Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023
Η δικηγόρος Σίντεϊ Πάουελ, μιλά σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσιγκτον στις 19 Νοεμβρίου 2020. (Charlotte Cuthbertson / The Epoch Times)

Η Σίντνεϊ Πάουελ ασκεί αγωγή κατά της Τζόρτζια με τον ισχυρισμό «μαζικής εκλογικής απάτης»

Η δικηγόρος Σίντνεϊ Πάουελ κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή αργά την Τετάρτη, ισχυριζόμενη «μαζική εκλογική απάτη» και πολλαπλές παραβιάσεις του Συντάγματος και των νόμων της πολιτείας της Τζόρτζια στις προεδρικές εκλογές του 2020, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την Dominion Voting Systems.

Η αστική αγωγή υποστηρίζει την ύπαρξη σκευωρίας στην πολιτεία για «παράνομη και δόλια χειραγώγηση της καταμέτρησης των ψήφων ώστε να διασφαλιστεί η εκλογή του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η καταγγελία των 104 σελίδων (pdf) κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Τζόρτζια στο τμήμα της Ατλάντα κατά του κυβερνήτη της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ (Brian Kemp), του υπουργού Εσωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ραφενσπέργκερ (Brad Raffensperger) και άλλων εκλογικών αξιωματούχων.

Η ενέργεια αυτή επιδιώκει να υποχρεώσει το δικαστήριο να ακυρώσει τα εκλογικά αποτελέσματα της Τζόρτζια. Κατατέθηκε για λογαριασμό των εναγόντων, μεταξύ των οποίων είναι οι υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το σώμα των εκλεκτόρων, ο προέδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της κομητείας Κομπ, Τζέισον Σέφερντ (Jason Shepherd) και ο υποδιευθυντής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τζόρτζια, Μπράιαν Τζέι Βαν Γκούντι (Brian Jay Van Gundy).

Η αγωγή υποστηρίζει ότι «τα αναμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία από τα αρχεία του Εκλογικού Συμβουλίου δείχνουν ότι αιτήθηκαν και καταμετρήθηκαν τουλάχιστον 96.600 εκπρόθεσμες επιστολικές ψήφοι, αλλά δεν καταγράφηκε ποτέ η επιστροφή τους στα εκλογικά συμβούλια της κομητείας από τον εκάστοτε ψηφοφόρο. Έτσι, πρέπει να ακυρωθούν τουλάχιστον 96.600 ψήφοι».

Σύμφωνα με την αγωγή, η απάτη φέρεται επίσης ότι «εκτελέστηκε με πολλούς τρόπους», αλλά ο «πιο ανησυχητικός, ύπουλος και εξωφρενικός» τρόπος ήταν η «συστηματική προσθήκη ψηφοδελτίων στις κάλπες». Υποστηρίζει ότι υπήρξε  ηλεκτρονική προσθήκη ψηφοδελτίων και χειραγώγηση μέσω λογισμικού που κατασκευάστηκε και διευθύνεται από εγχώριους και ξένους φορείς. Η καταγγελία παραθέτει ένορκες καταθέσεις πολλών μαρτύρων, τεκμήρια, καθώς και μαρτυρίες ειδικών που εγείρουν «μαθηματικά αδύνατες καταστάσεις» στα εκλογικά αποτελέσματα, και υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς.

«Ιδιαίτερα απαίσια συμπεριφορά προέκυψε στο Forsyth, το Paulding, το Cherokee, το Hall και την κομητεία Barrow», αναφέρει η αγωγή. «Αυτή η σκευωρία και το τέχνασμα της απάτης επηρέασε δεκάδες χιλιάδες ψήφους μόνο στην Τζόρτζια και “νόθευσε” τις εκλογές στην Τζόρτζια υπέρ του Τζο Μπάιντεν».

Πιο συγκεκριμένα, η αγωγή αφορά το εκλογικό λογισμικό και το υλικό της Dominion Voting Systems, το οποία σημειώνει ότι αγοράστηκε πρόσφατα και «έσπευσαν να το χρησιμοποιήσουν» οι Κεμπ, Ραφενσπέργκερ και το Εκλογικό Συμβούλιο της Τζόρτζια.

Ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας Τζόρτζια, Μπραντ Ραφενσπέργκερ, μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ατλάντα της Τζόρτζια στις 11 Νοεμβρίου 2020. (Brynn Anderson/AP Photo)

 

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι ένας απλός έλεγχος στον σχεδιασμό και τις δυνατότητες του λογισμικού Dominion δεν επαρκεί για να διαπιστωθεί εάν οι ψήφοι κατανεμήθηκαν, ανακατανεμήθηκαν ή διαγράφηκαν, επισημαίνοντας μια απόφαση της 24ης Ιανουαρίου από τον υπουργό του Τέξας να αρνηθεί την πιστοποίηση του λογισμικού «λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων αποτελεσματικότητας, ακρίβειας και ασφάλειας από απάτες και μη εξουσιοδοτημένους χειρισμούς».

«Πρώτον, ο κεντρικός καταχωρητής του συστήματος δεν περιλαμβάνει προστατευμένο αρχείο καταγραφής ελέγχου σε πραγματικό χρόνο που διατηρεί τις σφραγίδες ημερομηνίας και ώρας όλων των σημαντικών εκλογικών αποτελεσμάτων. Τα βασικά στοιχεία του συστήματος χρησιμοποιούν μη προστατευμένα αρχεία καταγραφής,» αναφέρει η αγωγή. «Ουσιαστικά αυτό επιτρέπει σε έναν μη εξουσιοδοτημένο χρήστη την ευκαιρία να προσθέσει, να τροποποιήσει ή να αφαιρέσει αυθαίρετα καταχωρήσεις καταγραφής, κάνοντας τον υπολογιστή να καταγράφει εκλογικά αποτελέσματα που δεν αντικατοπτρίζουν τους πραγματικούς πίνακες ψηφοφορίας – ή πιο συγκεκριμένα, δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές ψήφους ή την βούληση των ανθρώπων».

Η αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι υπάρχουν «αναμφισβήτητα φυσικά αποδεικτικά στοιχεία ότι τα πρότυπα φυσικής ασφάλειας των μηχανημάτων ψηφοφορίας και του λογισμικού παραβιάστηκαν και ότι τα μηχανήματα συνδέθηκαν στο Διαδίκτυο κατά παράβαση των επαγγελματικών προτύπων και των πολιτειακών και ομοσπονδιακών νόμων».

Σε μια ένορκη δήλωση, ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας Navid Keshavarz-Nia κατέθεσε ότι: «Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν αναπτύξει εργαλεία για την παράνομη είσοδο (χακάρισμα) σε ξένα συστήματα ψηφοφορίας, συμπεριλαμβανομένου της Dominion,» επισημαίνοντας τρωτά σημεία στο λογισμικό της Dominion ισχυριζόμεντος ότι έχει δει «εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους» να μεταφέρονται από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν στις αμφίρροπες πολιτείες κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών.

«Οι εκλογικοί αξιωματούχοι και οι εκλογικοί εργαζόμενοι της Τζόρτζια επιδείνωσαν και βοήθησαν, είτε εν γνώσει τους είτε ακούσια, το σύστημα Dominion να πραγματοποιήσει μαζική χειραγώγηση των ψήφων, αρνούμενοι να τηρήσουν τις νόμιμες διασφαλίσεις για τις εκπρόθεσμες επιστολικές ψήφους. Οι εκλογικοί αξιωματούχοι δεν κατάφεραν να επαληθεύσουν τις υπογραφές και να ελέγξουν τους φακέλους ασφαλείας. Απαγόρευαν στους παρατηρητές να παραστούν στη διαδικασία καταμέτρησης, το οποίο διευκόλυνε επίσης την απάτη», ισχυρίζεται η αγωγή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια και η Dominion Voting Systems δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα της Epoch Times για σχολιασμό της αγωγής.

Η Dominion δημοσίευσε δήλωση την Τετάρτη λέγοντας: «Οι ισχυρισμοί ότι η Dominion διέγραψε ή άλλαξε ψήφους είναι εντελώς ψευδείς. Τα συστήματα της Dominion είναι 100% ελεγχόμενα».

Η αγωγή έρχεται μετά την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στη Τζόρτζια στις 20 Νοεμβρίου. Εκείνη την περίοδο, ο Κεμπ δεν ενέκρινε ξεκάθαρα τα αποτελέσματα, αλλά είπε ότι ο νόμος απαιτούσε από αυτόν να «επισημοποιήσει την πιστοποίηση, κάτι που ανοίγει τον δρόμο στην εκστρατεία Τραμπ να ακολουθήσει άλλες νομικές επιλογές και μια ξεχωριστή επανακαταμέτρηση αν το επιλέξουν».

Ακολουθήστε τη Mimi στο Twitter: @MimiNguyenLy

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε