Παρασκευή, 19 Απρ, 2024

Η Σίντνεϊ Πάουελ λέει ότι βοηθοί του Λευκού Οίκου εμποδίζουν τις προσπάθειές της να βοηθήσει τον Τραμπ

Η δικηγόρος Σίντνεϊ Πάουελ είπε σε συνέντευξη της 23ης Δεκεμβρίου με το Zenger News ότι ανώτεροι βοηθοί του Λευκού Οίκου την εμποδίζουν να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και εμποδίζουν τις προσπάθειές της να αναλάβει επίσημα συντονιστικό ρόλο στην επιδίωξη νομικών προκλήσεων για την αμφισβήτηση των εκλογών εκ μέρους του προέδρου.

Η συνέντευξη έγινε μετά από αυτό που έχει ευρέως αναφερθεί ως μια τεταμένη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο την Παρασκευή, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους The New York Times, με τη συμμετοχή του Τραμπ, της Πάουελ, του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν, τον επικεφαλή του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοουζ και τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Πατ Σίπολον. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’Μπράιεν και ο δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, συμμετείχαν τηλεφωνικώς.

Η Πάουελ είπε στο Zenger News ότι της προσφέρθηκε προφορικά η θέση του «ειδικού συμβούλου του Λευκού Οίκου» από τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αλλά ότι δεν μπόρεσε να παρουσιάσει στον Πρόεδρο έγγραφα που θα το καθιστούσαν επίσημο και ότι ο διορισμός της έχει μπλοκαριστεί.

«Δεν έχει επικυρωθεί», είπε η Πάουελ, «επειδή φαίνεται ότι μπλοκαρίστηκε μετά την Παρασκευή το βράδυ, ή έμεινε στη μέση, ή δεν είμαι σίγουρη πως θα το αποκαλούσατε» από ανώτερο προσωπικό του Λευκού Οίκου, υπονόησε.

«Κάποιος παρακώλυσε τη διαδικασία;» ρώτησε ο παρουσιαστής. «Κάτι τέτοιο», απάντησε η Πάουελ.

«Έχω μπλοκαριστεί από το να μιλήσω ή να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο από τότε που έφυγα από το Οβάλ Γραφείο την Παρασκευή το βράδυ», είπε η Πάουελ, «από προφανώς όλο τον περίγυρο» του προέδρου.

Η Πάουελ διευκρίνισε ότι ο ρόλος που της προσφέρθηκε δεν ήταν «ειδικός σύμβουλος τύπου Ρόμπερτ Μιούλερ», αλλά ότι «υπήρξε μια συζήτηση να γίνω ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου». Ένας ειδικός σύμβουλος διορίζεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ ένας ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου μπορεί να διοριστεί από τον πρόεδρο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι δεν βλέπει λόγο να διορίσει ειδικό σύμβουλο για τη διερεύνηση των καταγγελιών περί εκλογικής απάτης.

«Αν πίστευα ότι ένας ειδικός σύμβουλος σε αυτό το στάδιο ήταν το σωστό εργαλείο και θα ήταν το κατάλληλο πράγμα, θα διόριζα έναν, αλλά δεν το έχω κάνει, και δεν πρόκειται», είπε ο Μπαρ, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει την προηγούμενη εκτίμησή του ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει βρει στοιχεία για απάτη σε αρκετά σημαντική κλίμακα που θα ανέτρεπε το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Σχολίαζα τον βαθμό στον οποίο εξετάσαμε προτάσεις και ισχυρισμούς για συστηματική ή ευρεία απάτη που θα επηρέαζε το αποτέλεσμα των εκλογών και ήδη μίλησα για αυτό και υποστηρίζω αυτήν τη δήλωση», είπε, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι «υπήρξε απάτη σε αυτές τις εκλογές» στις 3 Νοεμβρίου. «Επιτρέψτε μου να πω απλώς ότι υπάρχει απάτη, δυστυχώς στις περισσότερες εκλογές, νομίζω ότι είμαστε πολύ ανεκτικοί σε αυτό», είπε.

Ο Μπαρ παραιτήθηκε από το ρόλο του ως υπουργός Δικαιοσύνης, με τις 23 Δεκεμβρίου να είναι η τελευταία του ημέρα στο αξίωμα.

Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ μιλά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ουάσινγκτον, στις 5 Μαρτίου 2020. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

 

Ο Τραμπ, σε ένα tweet την Τετάρτη, επέμεινε στις εκκλήσεις του για διορισμό ειδικού συμβούλου για τη διερεύνηση της εκλογικής απάτης.

«Διαφωνώ με οποιονδήποτε πιστεύει ότι δεν απαιτείται ένας ισχυρός, γρήγορος και δίκαιος Ειδικός Σύμβουλος, ΑΜΕΣΑ. Αυτές ήταν οι πιο διεφθαρμένες εκλογές στην ιστορία της χώρας μας και πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά!» έγραψε ο Τραμπ.

Από την Ημέρα των Εκλογών, ο Τραμπ και ομάδες τρίτων έχουν επιδιώξει νομικές προκλήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών στις έξι αμφίρροπες πολιτείες. Καμία από τις προσπάθειες δεν έχει αποφέρει μέχρι στιγμής καρπούς.

Ο Πίτερ Ναβάρο, σύμβουλος του Τραμπ, την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσε μια λεπτομερή έκθεση που συνοψίζει τους ισχυρισμούς για παρατυπίες στις εκλογές σε έξι αμφίρροπες πολιτείες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είναι αρκετά σοβαροί για να απαιτήσουν έναν επείγοντα έλεγχο και αρκετά ουσιαστικοί ώστε να ανατρέψουν τα αποτελέσματα.

«Εάν αυτές οι εκλογικές παρατυπίες δεν διερευνηθούν πλήρως πριν την Ημέρα Ορκωμοσίας και συνεπώς επιτραπούν ουσιαστικά να σταθούν, αυτό το έθνος διατρέχει τον πολύ πραγματικό κίνδυνο να μην μπορέσει ποτέ να διεξαγάγει ξανά δίκαιες προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο Ναβάρο στην έκθεσή του.

Σύμφωνα με αναφορές του Newsweek, η Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι αρνήθηκε να σχολιάσει εάν κάποιοι ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν αποκλείσει την Πάουελ από τον Λευκό Οίκο.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε ερώτημα της Epoch Times σχετικά με τις επαφές της Πάουελ με τον Τραμπ ή την κατάσταση του ραντεβού της.

Ακολουθήστε τον Tom στο Twitter: @OZImekTOM

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε