Τετάρτη, 17 Απρ, 2024

Η Σλοβακία δεν θα στείλει Leopard 2 στην Ουκρανία

Η Σλοβακία δεν είναι έτοιμη να στείλει βαριά άρματα μάχης Leopard 2 που διαθέτει στην Ουκρανία, καθώς αντικαθιστούν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης που η Μπρατισλάβα ήδη παρέδωσε στο Κίεβο, δήλωσε αργά το βράδυ χθες Τετάρτη ο σλοβάκος υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ.

Η συμφωνία με τη Γερμανία πως θα παραδίδονταν στις σλοβακικές ένοπλες δυνάμεις Leopard 2A4 προορισμένα γι’ αυτές παραμένει σε ισχύ, υπογράμμισε ο κ. Ναντ στο πρακτορείο ειδήσεων TASR.

Δυνάμει της συμφωνίας, ένα τέτοιο βαρύ άρμα μάχης παραδόθηκε στη Σλοβακία από την τότε υπουργό Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ, ενώ 14 ακόμη αναμένεται να έχουν παραδοθεί μέχρι τα τέλη του 2023.

Η συμφωνία αυτή αποτελούσε μέρος του συστήματος που εφάρμοσε η γερμανική κυβέρνηση για να παραδίδονται όπλα στην Ουκρανία εμμέσως, από συμμάχους, που βάπτισε κυκλική ανταλλαγή.

Έτσι, τα γερμανικά Λέοπαρντ θα αντικαταστήσουν τα 30 BMP-1 που η Σλοβακία έχει ήδη παραδώσει στην Ουκρανία.

Για να βοηθήσει το Κίεβο, η Σλοβακία είναι διατεθειμένη να της στείλει σοβιετικού σχεδιασμού άρματα μάχης T-72, αλλά θα χρειαστεί να αντικατασταθούν επίσης, είπε ακόμη ο κ. Ναντ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε