Τρίτη, 23 Απρ, 2024

Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας – Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Είναι μια επίκαιρη και συγκλονιστική έκθεση που κάνει έκκληση να σταματήσει η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Το καθεστώς της Κίνας τις τελευταίες δεκαετίες διώκει αρκετές ομάδες ανθρώπων κυρίως για τις πνευματικές τους πεποιθήσεις, όπως Χριστιανούς, Θιβετιανούς, Ουιγούρους και ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, όπου οι τελευταίοι αποτελούν και την μεγαλύτερη ομάδα.

Σχετικά με την έκθεση

Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας (The Art of Zhen Shan Ren) είναι μια διεθνής έκθεση που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2004 και έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από 40 χώρες και 200 πόλεις ανά τον κόσμο με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για μια από τις πιο τραγικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της εποχής μας, τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, δείχνοντας παράλληλα τη δύναμη της ομορφιάς στην τέχνη.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με τα έργα τους είναι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, μιας αρχαίας πνευματικής εξάσκησης για την καλλιέργεια νου και σώματος. Από το 1992 που το Φάλουν Γκονγκ δημοσιοποιήθηκε στην Κίνα, έφτασαν να το ασκούν πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα σε λίγα χρόνια και η κοινωνία της Κίνας άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο. Παρ’ όλα αυτά το το κινεζικό καθεστώς (Κ.Κ.Κ) δεν μπορούσε να δεχτεί ότι εκατομμύρια άνθρωποι αφοσιώνονταν σε κάτι που ήταν έξω από την γραμμή του κόμματος, ως αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 1999 ξεκίνησε να το διώκει. Η δίωξη συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Όλα τα έργα της έκθεσης είναι εμπνευσμένα από αληθινές εμπειρίες των ίδιων των καλλιτεχνών. Ακόμη και τα πιο «σκληρά» από αυτά εκπέμπουν φως, λεπτότητα, πνευματικότητα και έναν σπάνιο πλούτο συναισθημάτων. Η τεχνοτροπία των έργων είναι νέο-αναγεννησιακή, ενώ η υψηλή τέχνη και η θεματολογία τους αντανακλά το ενάρετο μονοπάτι των καλλιτεχνών και την ομορφιά της εσωτερικής καλλιέργειας του ανθρώπου. Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να γνωρίσετε τους καλλιτέχνες.

15-23 Δεκεμβρίου – Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
Κασσαβέτη 18, Κηφισιά
Εγκαίνια: 15 Δεκεμβρίου, ώρα 7 μ.μ.
Ώρες λειρουργίας: 11 π.μ. – 8 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε